Konto bankowe i pocztowe. Co najlepsze?

Filipniak
Kontakt:

Konto bankowe i pocztowe. Co najlepsze?

Post autor: Filipniak »

Witam chcialbym zaczerpnac waszej znajomosci kont pocztowych i bankowych poniewaz mam zamiar zalozyc nowe konto pocztowe i nowe konto bankowe.
Prosilbym zebyscie polecili najlepsze wedlug was konta:

-pocztowe
-bankowe

Bankowe bedzie moje pierwsze a pocztowe drugie poniewaz stare cos ciezko mi sie z nim pracuje;/
CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

Pocztowe: Gmail
Bankowe: <30 z BZWBK (do ukończenia 30 lat masz za darmo prowadzenie konta i kartę do bankomatu, za przelewy do innych banków bodajże 0,50 zł)
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Gmail rzadzi.
Z Bankowych jest Mbank ktory ma fajna oferte. Zero oplat, mozliwosc uzyskania karty do transakcji w internecie (oplata za karte 25zl rocznie)
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

Filipniak hmmm może więcej szczegółów odnośnie konta bankowego? chcesz to konto z kartą kredytową? bez niej?

jak z kartą kredytową to albo GE money ew. Millenium...fajne warunki dają na nie(przynajmniej mnie)

z daleka od Cetelem

jeżeli chodzi Ci o najzwyklejsze konto bankowe to również polecam MBANK.....coraz więcej placówek mają(także ew. problemy łatwiej wyjaśnić) praktycznie brak opłat za wszystko...jedynym problemem jaki u nich znalazłem to spory problem miałem prz zakończeniu tzw polecenia zapłaty.....takie problemy robili, że do dzisiaj to nie za miło wspominam
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Równierz jestem za MBankiem. Większość rzeczy za darmo itp. tylko w niektórych bankomatach za sprawdzenie stanu konta 1zł pobierają ^^
A w razie problemów przez MLinie wszysto da się załatwić :D
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Nie bierz konta w Mbanku - bo kiepsko(więcej nie napiszę)... Dla niewtajemniczonych Bre Multi i Mbank to ta sama ekipa.
Wg mnie najlepiej założyć konto w banku w którym kapitał jest w większości polski lub z możliwie największym wkładem polskim z tego względu że banki, które są w 100% wykupione przez zagraniczne wycofują kasę do ratowania swoich cental/banków matek - zwał jak zwał. Nie chcę robić żadnej reklamy czemuś konkretnemu -posprawdzaj sam dowiesz się dlaczego nie Mbank.

A co do konta pocztowego to GMAIL.COM żądzi - chyba że nie nawidzisz google lub lubisz teorie spiskowe.
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

owczar
poczytaj o zasadach na jakich opierają sie systemy bankowe na swiecie a pozniej sie wypowidaj, ok?. Tak sie sklada ze banki matki nie moga ot tak "pozyczyc" $ od swoich zagraniczych oddziałow - poniekad sa to 2 niezalezne instytucje z niezaleznymi systemami. i jakos nie slyszalem o wycofywaniu pieniedzy z Polski w celu ratowania banku matki. Ze niby bank "kradnie" Ci pieniadze z konta aby podreperowac budzet? ehh co za bzdury.
Miodożer.
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

owczar pisze:Nie bierz konta w Mbanku - bo kiepsko(więcej nie napiszę)... Dla niewtajemniczonych Bre Multi i Mbank to ta sama ekipa.
Wg mnie najlepiej założyć konto w banku w którym kapitał jest w większości polski lub z możliwie największym wkładem polskim z tego względu że banki, które są w 100% wykupione przez zagraniczne wycofują kasę do ratowania swoich cental/banków matek - zwał jak zwał. Nie chcę robić żadnej reklamy czemuś konkretnemu -posprawdzaj sam dowiesz się dlaczego nie Mbank.
Masz konto w MBanku?
Ukradli ci pieniądze?
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Ja juz kilka miechow mam konto w mBanku i wszytko jest w jak najlepszym porzadu i moge polecic ;)..
Filipniak
Kontakt:

Post autor: Filipniak »

hmm ok to pocztowe juz mam Gmail:) tak myslalem a dzieki wam juz jestem pewny.
A co do bankowego to hmm a ING? moze...
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

Michal4X pisze:
Ja juz kilka miechow mam konto w mBanku

nieźle.....ja jeszcze pamiętam że jak ja zakładałem w MBANK'u konto to dostałem oprocentowanie 10,5%(i tylko dlatego zapamiętałem bo mi się z takowym piwem skojarzyło) czyli doooość długo już u nich mam konto.......

polecam ew. CITI gold......zajebiste konto jest :-)

owczar pisze:
Nie bierz konta w Mbanku - bo kiepsko(więcej nie napiszę)
nie no rewelacyjnie uzasadnione
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

gmail/mbank
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
04dw
Kontakt:

Post autor: 04dw »

Mam konto w ing i nie narzekam, 2zl za karte debetowa, konto za darmoche, bankomaty rozmieszczone w pasujacych mi miejscach =)

mail - gmail ftw.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KaKTuSSS słowo. Mbank za kody smsowe i szybkosc dzialania. Gmail bo super czysty i jeszcze nikt mi na nim nie sugerował, ze mam malego penisa.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

multibank-debetowka za 12zl rocznie,kredytowka za obroty na koncie-bez oplat,karta do platnosci internetowych platne 25zl-pozniej zwrocone.przelewy za free,brak oplat za prowadzenie konta.

a mail-gmail i tyle.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

Mi bardzo odpowiada inteligo, duża ilość bankomatów/oddziałów, przelewy online, powiadomienie sms-em. Miesięcznie pożera ok. 6zł

konto pocztowe gmail/orange
ODPOWIEDZ