[Morasko k. Suchego Lasu] Chętni na jazdki?

marcin_suchy
Kontakt:

[Morasko k. Suchego Lasu] Chętni na jazdki?

Post autor: marcin_suchy »

śmiga ktoś na morasku??może pojeździ ktoś w wolnym czasie??:)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Z tego co pamiętam to tam mieli jakieś osiedle budować ale ja nie Poznaniak i szczegółów nie znam :D Możesz też na www.pjfr.pl napisać.
marcin_suchy
Kontakt:

Osiedle budują obok lasu:D ogólnie po ścieżkach widać ze ktoś jeździ...ale nie mogę nikogo spotkać z kim można by pośmigać,a samemu to nudno i niebezpiecznie;/
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

morasko mocno ostatnio upadło (przynajmniej jak tam byłem jakoś latem...), najlepiej zagadaj albo na forum grandy albo na www.pjfr.pl/forum
Pozdrawiam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

I z tego co pamiętam to młodziki od nas tam byli jakoś wczesną jesienią. jakby mieli się znowu wybierać to dam znać.
kalafior
Kontakt:

Post autor: kalafior »

Mieszkam obok, ale niestety stan toru już nie pozwala na jazdę na nim, dlatego też musiałbym naprawdę się nudzić, żeby się tam bawić. Ale jak chcesz to w weekend możemy coś wymyślić.
A co do samego toru, to jakby się uprzeć, to można by go "poprawić", bo wszystko wskazuje na to, że żadne budynki nie powstaną tam w najbliższym czasie (posadzili drzewa).
Pzdr
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

drzewka to tam rosną od zawsze i co jakiś czas je wycinają. tor żyje swoim życiem i z tego co widziałem to co jakiś czas ktoś coś tam dłubie, więc jak ostatnio tam byłem to był przejezdny (jesień). teraz może być ciężko gdyż, z uwagi na grunty jakie tam występują nie da się tam jeździć gdy jest wilgotno, wszystko się marze.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
kalafior
Kontakt:

No od zawsze nie, wierz mi! Jakiś czas temu było wszystko wykarczowane i wyglądało na to że zacznie powstawać jakieś osiedle. Te drzewa które są w pobliżu starej trasy w tej chwili, zostały posadzone jakieś 2 lata temu. Ale, nie będziemy rozprawiać o botanice .... w tej chwili sprawa wygląda tak, że tor upodobały sobie ludziki na mx'ach i quadach, a dodając do tego glinę i deszcz daje to wielką dupę!
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

cóż, budowałem ten tor i użytkowałem przez parę lat i wycinanie brzózek jest cykliczne, a rosną bo to samosiejki ;) tak myślałem że kłady w końcu się tym zainteresują ... długo z nimi walczyliśmy, ale im bardziej ludzie przestali tam uczęszczać tym więcej niszczenia było ... raz nawet zastaliśmy gościa z terenówką jak próbował jeździć po przeszkodach :|
babolfr
Kontakt:

KaKTuSSS na quadach też śmigali... :| w sumie szkoda, bo morasko fajne, w miare długie było.... :wink:
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

noo , może zbierze się jeszcze ekipa na jakieś wykopki, jakby odpowiednio dużo osób było z łopatami to można cały tor odświeżyć w dwa dni.
babolfr
Kontakt:

na wiosne można coś pomyśleć, bo narazie ziemia jest jak kamień... :wink: ja jak coś jestem chętny, bo mam stosunkowo blisko na morasko :)
marcin_suchy
Kontakt:

kalafior to możemy się ustawić jakoś w sobote lub niedziele:)
pomysł z łopatami myślę że był dobry można by odbudować co nieco.
tak poza tym to napisałem maila do wójta gminy o wyznaczenie jakiegoś terenu pod bikepark w Suchym Lesie, odpisał że niema problemu wie nawet gdzie to zrobić:D na końcu ulicy Bogusławskiego,lecz niestety będzie mogło coś tam powstać dopiero za 2 lata.Wniosek trzeba złożyć w urzędzie gminy do 15 września 2010:D co na to powiecie??może jakieś dirty przydały??pozdrawiam
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

marcin_suchy świetny pomysł :) jakby co to oferuję pomoc przy papierkowo/projektowych sprawach :)
kalafior
Kontakt:

marcin_suchy napisałem Ci PM.
W razie czego ja też chętny na łopatowanie.
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

Z tego co pamiętam to tam już dawno temu miało coś powstać i jakoś słabo to wychodzi.
Z torem wygląda jak wygląda bo od kiedy było można wszyscy w ogóle zainteresowani a jest mało takich w poznaniu kopali na cytadeli...

Osobiście szkoda mi obecnie czasu aby dojeżdżać z końca miasta na morasko,gdzie strasznie rzadko ktoś jeździ na rowerze za to nie brakuje amatorów napędów spalinowych, już chyba za dużo godzin a w sumie dni tam kopałem by dalej tak daleko coś budować...tym bardziej gdy przyda się łopata na wcześniej wspomnianej cycie.
Ps: Czy nie lepiej na niej skupić siły?

A co do niszczenia ;]

http://www.dirty-style.yoyo.pl/galeria/ ... 6/jeep.jpg
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
ODPOWIEDZ