rama ballistic ? opinie
rama ballistic ? opinie
czy ta rama: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30152240
to jest dobry zakup ?
Jak sie sprawuję ?
Jest łamliwa ?
jak się na niej jeździ ?
i ogólnie opinie ....
to jest dobry zakup ?
Jak sie sprawuję ?
Jest łamliwa ?
jak się na niej jeździ ?
i ogólnie opinie ....
Moj znajomy ma taka ramke z juniorem T i bez zarzutow mu sie to sprawuje. Ja mam wersje dual, jak dla mnie to jest rama cud. Nie zamienilbym na zadnego innego sztywniaka. Mam ja z dwupolka, przezyla nie jeden duuuzy lot i sie 3ma. Mam do niej wsadzone kolko 24" z tylu co poprawilo i tak nienaganna zwrotnosc tej ramy. Rower dobrze przyspiesza. A ten x-light ... jezdzilem, ale wole moja :-D
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
To pierwsza z tanich ram dualowych jaka się pojawiła na polskim rynku. Przez 2,5 roku słyszałem o dwóch pękniętych sztukach, co oczywiście świadczy o niezłej wytrzymałości. Sam mam taką od ponad 2 lat i wszystko gra idealnie.
Dla mnie rama ma 3 wady:
1) masa: 2250g
2) wysoki środek suportu: 350mm (przy amorze 110mm)
3) kiepawy lakier (ja na szczęście już przemalowałem)
Ale i tak jest superowa - mocna, dość krótka i tania.
Co do mieszczenia się opony to wchodzi max 2,3" lub tioga 2,1" i nie wiem do czego jest potrzebna większa.
Dla mnie rama ma 3 wady:
1) masa: 2250g
2) wysoki środek suportu: 350mm (przy amorze 110mm)
3) kiepawy lakier (ja na szczęście już przemalowałem)
Ale i tak jest superowa - mocna, dość krótka i tania.
Co do mieszczenia się opony to wchodzi max 2,3" lub tioga 2,1" i nie wiem do czego jest potrzebna większa.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
ta rama z linka z allegro to jest mała rama XC wystepuje w rozmiarach az do 21" ma dlugi tylni trojkat 430mm duzo odób twierdzi ze to rama dualowa bo wtedy się lepiej sprzedaje, no ale podobno jak ktos bardzo w cos wierzy to sie to urzeczywistnia, jezdzilem na tej ramie i według mnie jest bardzo tępa w prowadzeniu, potem zmienilem na balistik dual team i roznica jak miedzy niebem a ziemią dual team ma naprawde bardzo dobrą geometrie (nawet cioty na tym wymiatają)