siema
pisze w imieniu kolegi,który ma do wybory 2 obrecze na tył do sztywniaka ( fr/dh) i tak, moze miec te obrecze w tej samej cenie, ale która bedzie lepsza ? ex721 niby węższa niz ex325 ale która bedzie lepsza na tył ?
pozdro
czeSieKdh 119zł i to moje odkrycie ;P Zdecydowanie 721, chyba, że kolega waży trochę ponad przeciętną to Ex729 i będzie mógł katować do woli a i tak nie zajedzie. Jeśli kasy brak to można starszych, często tańszych odpowiedników szukać D521 i D321.
To ja kurde musiałem mieć jakąś wadliwą obrecz...na tyle miałem i za dobrze nie było, po tygodniu musiałem już centrować waże do tego 55 kg (dodam do tego że niedolotów ani nic takeigo nie było) musiałem mieć coś spiepszone bo np kolegi 721 sie dobrze trzyma, chociaż jest cieższy ... Teraz mam ja na przodzie mam nadzieje że tam da sobie rade ^^
http://rowerowy.com/czesci/obrecze_opaski/ex721 CD - polega na utwardzeniu powierzchni obręczy poprzez anodowanie, zapewniając tym samym większą sztywność i wytrzymałość. Czyli te droższe są poddawane takim zabiegą. Wiec dlatego czarne lepsze ^^
Ale czarne i CD to dwie różne obie są z Maxtalu i łączone metodą SUP ale czarna nie ma powierzchni CD. Srebrne ktoś podejrzewał, że są z gorszego materiału ale dowodów nie było tylko kilka zajechanych srebrnych więc tematu nie ma co drążyć bo to będą tylko domysły.