Zastanawiam się nad zakupem jakiejś fajnej ramki full suspension i znalazłem DC Akite. Czy to jest fajna ramka? Da się na niej pojeździć i w freeride i po mieście? Czy polecicie mi jakąś inna? Pomocy!! kolejny problem czy jeśli zdecydował bym się na tą Akite to czy moje Z1 sport 2006 rocznik 130mm na jakiś czas wystarczą do niego, czy nie są za małe i czy czegoś nie połamię albo w tym amorze albo w ramce?
Co do tego Z1 to wydaje mi się, że poprzez podkładki można mu zwiększyć skok do 150mm wtedy miałbyś 150/140 czyli git A jeśli masz na myśli te oferty z Allegro to lepiej poszukaj czegoś bez dampera i kup jakiegoś Swingera bo Metel szału nie robi
Akita Ci w sumie wszędzie starczy, teraz mam ją z pikiem 140/140 i rowerek wydaje się być (jeszcze nie jeździłem przez sytuacje za oknem) dobrym i do slopa i do fr i dh (w pl) no i myśle że na sk8 teżda rade sie oderwać od ziemi
kubaseq No to kupisz nową za te pieniądze... Podnieś Z1 dlatego że z wyższym amorem lepsze geo jest, aczkolwiek przy 14" rama jest całkiem fajna i dużo miejsca jest a na 16" no to już tak nie za fajnie :P
OK tylko jest jeszcze jeden problem tłumik do niego... Bo czy to tak jest jak mówi Impus ze kompletnie nie opłaca sie z tym METEL-em?? ale to co innego??
kubaseq Mylisz skok z długością montażową. Fulle to nie moja działka ale Akita ma 100-140mm skoku a dampery pasują z długością montażowa 190-200mm. Dobrze prawie chłopaki?
Bombell, Impus, klexuh oj nie wiem czy do akity wejdzie 200... Nie wiem jak przez wieki zmieniła się konstrukcja tej ramy pod względem długości dampera, ale w mojej akicie która pochodzi z epoki kamienia łupanego wg linijki wychodzi max 195mm od środka do środka otworów, dlatego ja nie ryzykowałbym i kupiłbym damper 190mm. kubaseq Możesz spróbować kupić ramke bez dampera - u sprzedawcy vtcbikes z allegro powinieneś się bez problemu na takie coś dogadać, a i cena będzie odpowiednio niższa, dzięki czemu za pozostałość możesz kupić coś innego. Możesz też kupić u tego drugiego, który wystawia akity na allegro za 2200 i sprzedać metela, dołożyć pare stówek i kupić chociażby swingera, czy vanile rc, może nawet jakiegoś dhxa 3 się uda wyrwać...
Pasował bezie na pewno bo do Akity 190 wchodzi na bank. Co do pracy trudno powiedzieć ludzie piszą dobrze o 4way lub 6way więc może czegoś z tych poszukaj? No i ewentualnie 5th Element - w końcu to to samo :P O 3way coil jest jedna opinia w sprzętowi i to niezbyt zachęcająca.