Mam podobny problem w moich scottach 89x.
Ratuję się płynem anfi-fog firmy Arena.
kupiłem w lokalnym sklepie sportowym. Płym przeznaczony raczej na okulary do pływania, ale lepsze to niż nic. Efekt średnio zadowalający ponieważ gogle nie parują ale tak jak by hmmm skraplała sie na nich woda (?) dzieje się tak tylko w czasie postoju. W ruchu jest git.
Sam mierze się na szybki podwójne z technologią turbo-flow czy jakoś tak.
Podłącze się pod temat:
zy ma to sens, czy nie lepiej kupić dużo tańszych pojedyńczych szybek?
Wszystko przez to że używam gogli w zime na narty. Ale cóż budżet nie ten.
PS
Odziwo skuteczna jest pasta/płyn do konserwacji mebli koniecznie antystatyczna. tylko że efekt jest krótko trwały.
A ja mam pytanie. Noszę okulary i muszę w ich jeździć bo lepiej zbliżające się drzewo widzieć wcześniej niż później... Czy google do DH można założyć na okulary? Czy to będzie wygodne czy raczej one mocno przylegają? Jak przymierzałem narciarskie to stwierdziłem że w sumie jest ok i nawet wygodnie ale może to do DH mają inną konstrukcję...?
ja mam oakleye i też kiedyś jeżdziłem w okularach w nich, teraz noszę soczewki, mam takie, że nie trzeba ich ściągać przez miesiąc - koszt to 59-99zł polecam chociaż na sezon ; )
Ja do okularów pływackich stosuję preparat anti-fog jak wyżej w sprayu firmy Speedo, gacie też mam od nich :P I szczerze powiem, ze ostatnio niezłe skoki temperatury im urządziłem przez przypadek. Za pomniałem zostawić okularów w szatni i poszedłem z nimi na szyi do sauny tzw. suchej a potem zaraz do basenu pływackiego gdzie u nas zazwyczaj jest zimna woda. Po założeniu i wskoczeniu do wody jedynie na boczkach się skraplała woda ale widoczność na środku była bdb. Tylko zawsze czekam, aż preparat porządnie zaschnie na okularach. Psikam nim jeszcze zanim wyjdę z domu na basen, wtedy najlepszy efekt. Pamiętam też, że tata używa tego preparatu do okularów przeciwsłonecznych w wakacyjne wypady xc ale muszę się go zapytać jak się spisuje w takich okolicznościach ten płyn.
.....gogle parują jak si ę zatrzymujesz, wystarczy je zdjąć na tą chwilę i zero problemu...nie wiem czemu macie jakieś kłopoty....w czasie jazdy nie ma szansy aby parowały !!
zakładasz 3 sekundy przed jazdą i zdejmujesz na postoju, wystarczy zsunąć je na tą chwilę i nie będa parować...no chyba że jesteście tak zgrzani z braku kondycji że parujecie na odległość
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!