W Ustroniu upadli na głowę
-
- Kontakt:
W Ustroniu upadli na głowę
Pojechalismy sobie do Ustronia na Czantorię, trochę szybko pośmigać po trasce a tu na parkingu ogłoszenie - zakaz wjazdu rowerem na trasę bo rowerzyści to dranie, którzy niszczą przyrodę !!!
Na domiar młody pilnujacy parkingu wciskał nam kit, jak to rowerzyści niszczą beznamietnie ściółkę i drzewa ! - zwłaszcza te ostatnie to ciekawa sprawa.
Wobecz czego przejechaliśmy parking migiem i do hotelu wymaldowanko i wyjechalismy z Ustronia jak najdalej od tępych wieśniaków. Może dla nich to nie duża strata 3 gości przez trzy dni. Ale wiem jedno, że z dala omijam miejsca, gdzie głupota i wstecznictwo bierze górę nad rozsądkiem. Może w Ustroniu chca iść śladem "mistrza" Łukaszenki ?
Nas tam już nie zobaczą.
Sugeruję też innym fanom DH omijać jajogłowy Ustroń.
Pożeracze drzew DH.
Na domiar młody pilnujacy parkingu wciskał nam kit, jak to rowerzyści niszczą beznamietnie ściółkę i drzewa ! - zwłaszcza te ostatnie to ciekawa sprawa.
Wobecz czego przejechaliśmy parking migiem i do hotelu wymaldowanko i wyjechalismy z Ustronia jak najdalej od tępych wieśniaków. Może dla nich to nie duża strata 3 gości przez trzy dni. Ale wiem jedno, że z dala omijam miejsca, gdzie głupota i wstecznictwo bierze górę nad rozsądkiem. Może w Ustroniu chca iść śladem "mistrza" Łukaszenki ?
Nas tam już nie zobaczą.
Sugeruję też innym fanom DH omijać jajogłowy Ustroń.
Pożeracze drzew DH.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Roman to ze nie wyszedł ci wyjazd nie jest powodem wyzywania ludzi z Ustronia od wiesniaków,sparwa jest prosta oczywiscie to wina zarzadu miasta szlaki nie sa przygotowane na jazde rowerem :( smutna prawda miasto na tym traci itp ale tak jest... było kilka wypadków gdzie rowerzysta wpadł na jakiegos szwędającego sie jak smród po gaciach turyste i z tego ta cała checa smutne ale prawdziwe.
hmm, sciolke duzo bardziej ryja dziki i nikt nie ma do tych stworzen pretensji (nie mowie tu o mysliwych, ale to juz calkiem inna historia). Ciekawi mnie jednak podejscie tych "wiesniakow", bo w koncu oni na nas zarabiaja! Niech mi ktos powie, czemu w Austrii jest tyle osrodkow narciarskich i rowerowych i nikt sie nie pluje, a w Polsce nie ma nic??? Czemu nikt (miasto) nie wpadnie na pomysl zrobienia paru tras???
ale ja tego nie rozumie jeżeli kolo popierdziela 60km/h na oponkach 2,65-3,0 po trasie to czy go nie słychać?? nie dość że szum to jescze odgłos łamanych gałązek itp. itd. ja bym po prostu wzioł i napisał petycje do prezydenta miasta ustroń z prośbą o przywrucenie zezwolenia na jazde rowerem. (choojowy pomysł ale...)
wd40
bo po 1 wsze - nie ma na to funduszy w budzecie miasta zeby były radni musza byc za a widocznie ich synowie nie pasjanuja sie DH :( niestety. Jestem z okolic jednak w Ustroniu a raczej w Urzedzie Miejskim tego niesta nie mam nic do powiedzenia gdybym miał to bym szepnoł słowo bo czantoria była całkiem niezła trasą.
bo po 2 gie i chyba najistotniejsze jestesmy conajmniej 20 lat za europą i jeszcze długo niebedze szlaków tylko dla rowerów takie realia dobrze ze mamy pare wyciagów :)
Pozdro
bo po 1 wsze - nie ma na to funduszy w budzecie miasta zeby były radni musza byc za a widocznie ich synowie nie pasjanuja sie DH :( niestety. Jestem z okolic jednak w Ustroniu a raczej w Urzedzie Miejskim tego niesta nie mam nic do powiedzenia gdybym miał to bym szepnoł słowo bo czantoria była całkiem niezła trasą.
bo po 2 gie i chyba najistotniejsze jestesmy conajmniej 20 lat za europą i jeszcze długo niebedze szlaków tylko dla rowerów takie realia dobrze ze mamy pare wyciagów :)
Pozdro
W Polsce bardzo bdaja o srodowisko naturalne. Bieszczady? Nie ma bata wsizgnac sie tylko w obszar parku. Tatry? Tam sa najwieksze glaby swiata. Tam to jest banda nawiedzonych gosci. Jeszcze troche a zabronia sarnom poruszac sie w obszarze Parku Narodowego. A tak powaznie to rowerem nie ma ***** zeby wjechac ale teraz maja plany zeby nawet turystom pieszym pozamykac sporo szlakow bo ich zdaniem w tatrach jest za duzo ludzi.
Ja bym z Polski w ogole rezerwaz zrobil i wszystkich ludzi eksportowal do Afryki.
W Ustroniu tez juz zaczynaja. My zamiast sie rozwijac to sie zwijamy. Ale tak to juz jest ze za granica np wyciagi maja jeden rodzaj biletu zeby bylo latwiej turyscie. W Polsce kazdy ma swoj i nie akceptuje biletow konkurencji i jeszcze przez srodek stoku stawia plot zeby ludzie od konkurencji nie zbaczali na jego czesc stoku :-) LOL
Ja bym z Polski w ogole rezerwaz zrobil i wszystkich ludzi eksportowal do Afryki.
W Ustroniu tez juz zaczynaja. My zamiast sie rozwijac to sie zwijamy. Ale tak to juz jest ze za granica np wyciagi maja jeden rodzaj biletu zeby bylo latwiej turyscie. W Polsce kazdy ma swoj i nie akceptuje biletow konkurencji i jeszcze przez srodek stoku stawia plot zeby ludzie od konkurencji nie zbaczali na jego czesc stoku :-) LOL
IMHO to nie sa wysokie koszty- wyciagi juz sa, na razie nie potrzeba wiecej na rowery, trzeba tylko zrobic drozke- wyciac pare drzew, zabrac pare kamieni, kupic kilka gabek, zrobic male ogrodzenie dla zwierzat i tabliczki dla ludzi i to wszystko. No jescze ustalic ceny biletow dla rowerzystow na wyciag, w miare rozwoju zbudowac kolejna trase, moze jakis tor dualowy itp. No i jeszcze zatrudnic poana Jozka, aby to wszystko pilnowal i dbal (choc niekoniecznie, ale koleiny powinno sie zasypywac). Sadze, ze miasto by na tym nie stracilo, a natura nie ucierpiala. Przeciez nikt nie kaze robic rowerostrady na szerokosc 400metrow!!!
-
- Kontakt:
Będę wyzywał każdego głupca i każdą głupotę. Takich jajogłowych którzy nie ruszyli kupra poza własną wiochę trzeba napiętnować i może w ramach równości wszystjich obywateli względem prawa też wydać im jakiś zakaz?
A tak w ogóle to zobacz jak fajnie dali sobie rade koledzy z Myślenic, gdzie nie ma konfliktu interesów pieszy turysta a rowerzysta, bo trasy są wytyczone poza szlakami pieszymi. Jeździ tam duża grupa fajnych riderów i wszystko jest OK. Pozdrowienia dla kolegów z MYSLENIC!
Co więcej tak jest w Czechach i Austrii a wszędzie są trasy oznakowane, wręcz otaśmowane i to nie tylko podczas zawodów.
Wobec czego mają całe rzesze turystów na rowerach a Ustroń niech czeka aż ziemia się przestanie kręcić i trasy same się zbudują - bo jakiś były działacz partyjny tak chce.
POŻERACZE DRZEW DH
A tak w ogóle to zobacz jak fajnie dali sobie rade koledzy z Myślenic, gdzie nie ma konfliktu interesów pieszy turysta a rowerzysta, bo trasy są wytyczone poza szlakami pieszymi. Jeździ tam duża grupa fajnych riderów i wszystko jest OK. Pozdrowienia dla kolegów z MYSLENIC!
Co więcej tak jest w Czechach i Austrii a wszędzie są trasy oznakowane, wręcz otaśmowane i to nie tylko podczas zawodów.
Wobec czego mają całe rzesze turystów na rowerach a Ustroń niech czeka aż ziemia się przestanie kręcić i trasy same się zbudują - bo jakiś były działacz partyjny tak chce.
POŻERACZE DRZEW DH
bieszczady......
Zaraz zaraz.....
Jak to jest z tymi bieszczadami??? Do których parków nie wolno pakowac sie z rowerami???
Planuje za rok zorganizowac wyprawe rowerową własnie w bieszczady, bo chyba jeszcze tylko tam jest w miare dziki i odludny teren.
Jak to jest z tymi bieszczadami??? Do których parków nie wolno pakowac sie z rowerami???
Planuje za rok zorganizowac wyprawe rowerową własnie w bieszczady, bo chyba jeszcze tylko tam jest w miare dziki i odludny teren.
Pozdrawiam Futro !!!!
-
- Kontakt: