jak sie wybijać na chopie

ciota2
Kontakt:

jak sie wybijać na chopie

Post autor: ciota2 »

siemka
zauważyłem że niektórzy jak latają na chopach (dircie) to jakoś się zajebiście wysoko wybijają :]
jak to sie robi ?? czy trzeba z banego ciągnąć czy jak ????
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

Duzo zalezy od hopy ale wybicie tez jest wazne. Jak najezdzasz na wybicie to uginasz lekko nobi w kolanach i jak jestes przy samym wybiciu to ciagniesz rower, nie z bannego tylko tak jak bys 2 kolami naraz chcial skoczyc, potem w locie kontrujesz zeby sie dobrze na ladowanie zlozyc. Niektorzy jeszcze staraja sie miec nadgarstki hmmmm jak by to wytlumaczyc. Prostapadle do kierownicy i rownolegle do ziemi. (chyba mi sie udalo :)
to wszystko. Przynajmniej ja tak robie.
GL&HF
ciota2
Kontakt:

hmmm kumam
potrenuje jutro obacze :]
dziekówa
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

z doświadczenia wiem że sporo daje trening na rampie. tzn niekoniecznie musisz na niej latac ale jeździsz tam i z powrotem (lol) bez pedałowania. hmm, nie wiem jak to wytłumaczyć:P sam pewnie szybko obczaisz, a później spróbuj cos podobnego zrobić na chopie, tylko bez obrotu o 180
ciota2
Kontakt:

heh kumam bo jeździłem na halfpajpie na jutrzence tak sie pompuje rowerem żeby przyspieszył ale czy to da :| też obacze
a ta 180 to niezły pomysł :d
Scotti
Kontakt:

Post autor: Scotti »

jak chcesz wysoko i daleko latac to rozpedz sie w moc i na hopie jak juz sie wybijasz zrob taki roch tak jak bys chcial dwoma kolami podskoczyc do gory.Troche treningu i wyczajsz o co chodzi. a jeszcze jedno jak masz zjazd maly na hopie i nie uformowany (wiesz o co biega) to wyciognij wyzej przednie kolo bo po iluz set tam skokach ktore oddaje sie w miesiacu amor moze ci siasc.oczywiscie nie za wysoko je wyciogaj.raz mialem przypadek ze tak zrobilem to wyszedl mi manual na zjezdzie ale nie mialem lapy na hamulcy i wylodowalem na plecach:))
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

ej a jak sie poprostu na hama rozpedzi i wybije ? tzw. nogi prosto i sie wybijasz tylko w powietrzu lekko odchylasz sie do przodu lub tylu ?(tylko poco do przodu?)
pozdro.
Xprot

Post autor: Xprot »

fachura przmowila...............
"wyciognij wyzej przednie kolo bo po iluz set tam skokach ktore oddaje sie w miesiacu amor moze ci siasc"

LOLOLOLOLOLOLOL
ROTLFROTFLROTFL
moze jeski ma nalepke rst albo zoom

na ladowanie sie nie powinno spadac tylko wjezdzac z powietrza....... a wybicie? nie wychylaj sie do tylu bo polecisz na plecy zrob cos jak bany na wybiciu ale nie odchylajac sie do tylu ( nieda sie wytlumaczyc, trza probowac)
i pamietaj zeby sie na ladowanie zlozyc........
AMOEBA
Kontakt:

Post autor: AMOEBA »

jak dla mnie calkiem inaczej sie to robi na fullu a inaczej na hardtailu!!
ODPOWIEDZ