[Kraków] Odrestaurowanie Łopaty

Hajdas
Kontakt:

[Kraków] Odrestaurowanie Łopaty

Post autor: Hajdas »

Witam jak w temacie, chciałem zapytać cz znajdą się osoby chętne do odrestaurowania łopaty po zimie i jazdy niektórych w błocie co spowodowało stworzenie się kolein i ogolnie podupadnięcie trasy.
Nie chcę postów typu "po co skoro jest ok" ponieważ ja rozumiem że niektórzy mają w dupie czy coś jest w dobrym stanie czy nie i uważają że jak się rozpadnie to trudno.

Myślę że dobrze byłoby się ustawić kolo 10 kwietnia kiedy będzie już w miarę ciepło ;)

chętnych proszę o pisanie czym ewentualnie mogą wesprzeć tzn łopaty grabie etc :)
ZuniKrk
Kontakt:

Post autor: ZuniKrk »

No ja się piszę ,ale nie wiem jak z narzędziami;d :lol:
Freeride to nie cyrkowe sztuczki, to stan ducha!
Fils
Kontakt:

Post autor: Fils »

MAGIK_KRK_PL Każdy krakus dobrze wie, że ustawki na budowanie w naszym mieście mijają się z celem. Wszystkie trasy remontuje się na bieżąco i nie potrzeba do tego ogłoszeń na forum. Jest marzec, więc temperatura ziemi nie sprzyja do pracy w niej. Najprawdopodobniej w kwietniu coś już ruszy. Trzeba się zastanowić nad zmianami w trasie oraz jej remoncie ale na to jest jeszcze za wcześnie. Cierpliwości.

Pozdrawiam

PS: Nie wszyscy zakończyli jeszcze sezon ski/snowboard :D.
Hajdas
Kontakt:

Fils pisze:Jest marzec, więc temperatura ziemi nie sprzyja do pracy w niej. Najprawdopodobniej w kwietniu coś już ruszy.
MAGIK_KRK_PL pisze:10 kwietnia kiedy będzie już w miarę ciepło
;]

chodzi mi tu o postawienie wszystkiego tak aby przy deszczu się nie zapadało etc :)
oczywiście trzeba coś zrobić z przejazdem na prawo w 1 wąwozie gdyż jest to zwalone drzewo :)

ja osobiście załatwiam deski i palety więc na jakieś NS'y etc może się nadać :) wiadomo ze 2 łopaty załatwie, gwoździe i młotek ale potrzeba piły "moja-twoja" :)
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Slawek robi juz , i troche w sumie w dolnym odcinku zrobił wiec nie jest tez tak zle...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Gawor04DH
Kontakt:

Post autor: Gawor04DH »

Tak jak mówi Zaborowski1 Sławek sobie spokojnie radzi wlasciwie do zrobienia jest jeszcze tylko 1 wąwóz i dojazd do 1 wąwozu a reszta jak przeschnie powinna byc ok
http://gawor04.pinkbike.com/
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Sławek juz "wrocil"? no to wreszcie jakos Nasze trasy odzyja ;p
Fils
Kontakt:

Post autor: Fils »

MAGIK_KRK_PL Przecież umiem czytać... Chodziło mi o to, że w marcu zawsze trasy są w stanie krytycznym i niema co robić jakiś 'budowlanych ustawek' ("Gdzie kucharek sześć ...").
MAGIK_KRK_PL pisze:ja osobiście załatwiam deski i palety więc na jakieś NS'y etc może się nadać Smile
Planuje już od listopada ruszyć z jakimiś NS-ami ale nadal nie mam skonkretyzowanego planu. Myślałem żeby pokminić coś na starej miejscówce, bo tam NS-y są w stanie 'rozkładu'.
Uważam, że robienie NS-ów na trasie łopaty nie jest dobrym pomysłem, gdyż jest to miejsce zbyt widoczne, a jak wiemy kładki zwracają na siebie uwagę. Z tego co pamiętam NS-y już raz spowodowały zniszczenie łopaty.
Jeżeli chodzi o 1 wąwóz to zastanawialiśmy się tam nad paroma zmianami, które urozmaiciły by przejazd ale trzeba plan dopracować.

Zaborowski1 O którym Sławku mówisz? Czyżby 'legenda' wróciła :D? Mam nadzieje, że ma wreszcie rower...

Pozdrawiam
Gawor04DH
Kontakt:

Post autor: Gawor04DH »

Tak chodzi o Sławka "legende" niebieska bluza z kapturem koszulka duncon jeansy i adidaski, plus browarek lub tanie wino w reku i łopata
http://gawor04.pinkbike.com/
kelahcim666
Kontakt:

Post autor: kelahcim666 »

Slawek robi.. tyle ze juz jakis Idio** rozwalil fajne schodki przez niego zrobione ;/ gadalismy z nim wczoraj to ma duzo ciekawych planow na urozmaicenie lopaty ^^.
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4575535]SELL[/url]
Hajdas
Kontakt:

Gawor04DH pisze:tylko 1 wąwóz i dojazd do 1 wąwozu a reszta jak przeszchnie powinna byc ok
właśnie wiele osób uważa że "przejechać się da więc stan jest zaje.." bo niektórzy mają to w dupie w jakim stanie jest trasa ;)

a np na początku 2 wąwozu zawsze gdy trochę popada lubi zasysać tam :/ i tu np można wykopać "kanał" głębokość jakieś 20 cm na to deski (coś w rodzaju kładki) a deski akurat mogę bez problemu załatwić tylko transport.. i wtedy można po tym normalnie przejechać bo woda będzie pod deskami i nie będzie zasysało :)

przy odbiciu w 1 wąwozie jest mega problem mianowicie drzewo.. niby każdy mówi "a spokojnie coś się pomyśli" i na tym się kończy.. co do tego drzewa to mam pewną koncepcję. mianowicie step ut na coś takiego jak na foto, a zjazd na dół to jakiś step down..

BTW. czemu ma robić to tylko jedna osoba skoro jeździ tam masa osób więc może jeśli każdy by coś pomógł to by się Whistler zrobiło ? ;]
Załączniki
NDVD_006.JPG
NDVD_006.JPG (28.56 KiB) Przejrzano 1664 razy
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

co do Sławka "legendy" to już dawnooo wrócił.....bodaj we wakacje '08 czy też we wrześniu...

jeżeli tylko będę mieć cokolwiek wolnego chętnie pomogę...w końcu ma to służyć nam wszystkim...

do planowiczów remontu: tylko weźcie pod uwagę, że po łopacie jeżdżą wszyscy, z różnymi poziomami umiejętności
Hajdas
Kontakt:

Dragon-kr dokładnei ;) trzeba pamiętać że osoby zaczynające jazdę muszą mieć swoje miejsce i objazdy do większych rzeczy :D
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

ale tez nie ma sensu robic trasy pod osoby ktore dopiero ucza sie jezdzic, mozna oczywiscie zrobic jakies objazdy, ale zeby cala trase pod poczatkujacych przerobic to jest bez sensu ;p
Hajdas
Kontakt:

Lisek-Tm niewiem gdzie wyczytałeś że trasa ma być przerobiona dla początkujących :P po porostu nie wolno budować samych mega hop xP
slawkow68
Kontakt:

Post autor: slawkow68 »

MAGIK_KRK_PL pisze:nie wolno budować samych mega hop xP
ale dobrze by bylo jakby chociaz jedna jakas sie pojawila... bo narazie cala trasa jest dla zaczynajacych przygode rowerowa, no moze oprocz tych 2 gapow gdzies obok, ale one i tak byly jakos ostatnio obsypane
Hajdas
Kontakt:

slawkow68 no chciałbym jakieś byki zrobić :D
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

Żadko bywam na Łopacie ale moze sie wypowiem. Racja z tymi objazdami dla poczatkujacych.
Generalnie chodzi mi o to ze powinny byc takie przeszkody zeby ten "poczatkujący" mogl tez zwiekszac swoje umiejetnosci a i innym sie przyjemnie jezdziło. Moze cos trudnego dla wszystkich? Niekoniecznie chopa, ale np techniczny odcinek:)

Byla sobie kiedys jedna chopka do drugiego wąwozu to ktoś ją podwyższył bo nie dolatywał, wiadomo latwiej przerobic, a potem ktos kto dolatywał sie zabije na takim czyms, takze zmiany powinny byc rowniez wprowadzane jakos z głową.

Pozdrower.
www.mudserwis.com
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

ja tam jestem zwolennikiem żeby dzieciarnia bez Sławka tego się nie tykała, bo powstaną jakieś kwiatki ktore sie będzie przelatywać na płasko albo będzie po prostu totalny chaos. Sławek wie co robi i bardzo dobrze sobie z tym radzi.
ODPOWIEDZ