Za 200 zeta to nie ma alternatywy dla Hussefelta. Wszystko zależy ile kto waży i jaką ma technikę, Hussefekt nie u każdego tryma tylko 2 miesiące, znam ludzi którzy jeżdżą na tym długo. Oczywiscie nie jest to sprzęt bez wad, ale konkurencyjne SLXy też się gną a ich ośki mimo, że stalowe to też nie są jakieś pancerne. Ogólnie Shimano zawsze bardziej mi sie podobało jeśli chodzi o korby, ale w prypadku SLXa w grę wchodzi tylko nówka za 3,5 stówy.
Na allegro jest Truvativ Holzfeller za 250 z pakietem. Nie ma rockringu i ma tylko jedną zębatkę, ale jak ma być do katowania to raczej nie potrzeba więcej, można sobie co najwyżej wymienić w przyszłosci blat na mniejszy i dokupić rockring. No, chyba że jest tam możliwość dołożenia 22 zębowej koronki, nie wiem, nie sprawdzałem. Oczywiscie pojedynczy blat z przodu ogranicza zdolność do podjeżdżania i ja nie wyobrażam sobie jeździć na jednym blacie, ale gdybym miał wątpliwości czy mi Hussefelt wytrzyma to wolalbym czasem podprowadzić rower pod górę niż rozwalić korby.
Jakie korby do 200zl
gdyby w hussefeltach te inserty nieszczesne sie tak nie wykrecaly to by to byla jedna z lepszych korb na rynku ( w tym przedziale cenowym) ale niestety tak nie jest...
jak wyszly hussefelty to zrobil sie bum na te korby i kazdy kupowal... ja i moj kolega tez kupilismy... jemu po jakis 2-3miesaicach zaczął sie sisi wyrabiac mimo ze korby byly dokrecone i nie poluzowaly sie nigdy... poprostu codziennie przed wyjsciem na rower sprawdzal kluczem czy sie nie obluzowalo... jemu korby na gwarancji nie wymienili bo stwierdzili ze musial nie dokrecic korby i sie wyrobilo i to jego wina...
mi zato 3go dnia jazdy wykrecil sie insert... tak poprostu 2dni jezdzilem i bylo ok 3go sie wykrecil... mialem to wkrecic na klej ale ze korby byly nowe to pojechalem do sklepu i oddalem na gwarancje.. po rozpatrzeniu gwarancji dostalem nowe ramie korby... i co? mozecie sie domyslic... po jakies 2-3miesiacach znowu insert sie wykrecil... nie wiadomo skad i dlaczego.. tym razem gwarancja nie byla uznana bo jak twierdzili musialem zbyt mocno pedal wkrecic i przy probie wykrecenia wykrecilem bo razem z insertem...
pozniej dalem korbe slusarzowi zeby mi dorobil insert z nieco wiekszym gwintem i wkrecil na klej.... korbe sprzedalem bo mi sie nie chcialo czekac kiedy znow sie wykreci insert... moze w nowych hussefeltach nie ma takiej wady ale ja juz hussefelta nie kupie.. co z tego ze jest mocna i nie peka jak wykrecaja sie inserty...
kup cos bez insertow to bedziesz mial spokoj...
jak wyszly hussefelty to zrobil sie bum na te korby i kazdy kupowal... ja i moj kolega tez kupilismy... jemu po jakis 2-3miesaicach zaczął sie sisi wyrabiac mimo ze korby byly dokrecone i nie poluzowaly sie nigdy... poprostu codziennie przed wyjsciem na rower sprawdzal kluczem czy sie nie obluzowalo... jemu korby na gwarancji nie wymienili bo stwierdzili ze musial nie dokrecic korby i sie wyrobilo i to jego wina...
mi zato 3go dnia jazdy wykrecil sie insert... tak poprostu 2dni jezdzilem i bylo ok 3go sie wykrecil... mialem to wkrecic na klej ale ze korby byly nowe to pojechalem do sklepu i oddalem na gwarancje.. po rozpatrzeniu gwarancji dostalem nowe ramie korby... i co? mozecie sie domyslic... po jakies 2-3miesiacach znowu insert sie wykrecil... nie wiadomo skad i dlaczego.. tym razem gwarancja nie byla uznana bo jak twierdzili musialem zbyt mocno pedal wkrecic i przy probie wykrecenia wykrecilem bo razem z insertem...
pozniej dalem korbe slusarzowi zeby mi dorobil insert z nieco wiekszym gwintem i wkrecil na klej.... korbe sprzedalem bo mi sie nie chcialo czekac kiedy znow sie wykreci insert... moze w nowych hussefeltach nie ma takiej wady ale ja juz hussefelta nie kupie.. co z tego ze jest mocna i nie peka jak wykrecaja sie inserty...
kup cos bez insertow to bedziesz mial spokoj...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
najpierw trzeba pomyslec i wkrecic na smar, a nie narzekac ze pedal odkreca sie z insertemXXX pisze:po jakies 2-3miesiacach znowu insert sie wykrecil... nie wiadomo skad i dlaczego.. tym razem gwarancja nie byla uznana bo jak twierdzili musialem zbyt mocno pedal wkrecic i przy probie wykrecenia wykrecilem bo razem z insertem...
-
- Kontakt: