Jaka obręcz dirt street?
-
- Kontakt:
Jaka obręcz dirt street?
Siema.
W tym roku postanowiłem złożyć rower do skoków.
Sprawa wygląda tak, że składam całe koło. Nie chcę używek bo będą pewnie skatowane.
Dlatego kieruje się do was o pomoc.
Potrzebuję informacje na temat piast i obręczy.
Wolałbym jakieś lekkie części, gadałem z kilkoma ziomkami z serwisów, ale to nie to samo. Oni polecali mi te nowe obręcze Dartmoor Trixie.
Czy to dobry pomysł? Dartmoor?
Zastanawiałem się nad Double trackiem ale wiem ze nie ma bata żebym coś skatował, więc wolę zaoszczędzić na wadze. (czy lepiej kupić coś mocniejszego, bo tamte się łamią?)
Cena za obręcz to tak ok 100zł, najlepiej nie więcej.
Chcę też wspomnieć że rosnę, a te koła mają na trochę starczyć. (ważę ok 60kg)
Koło będzie na tyle, z piastą to raczej sobie poradzę, jedynie mam pytanie czy lepiej dopłacać do piasty na 4 maszynach?
Z góry dzięki za pomoc.
W tym roku postanowiłem złożyć rower do skoków.
Sprawa wygląda tak, że składam całe koło. Nie chcę używek bo będą pewnie skatowane.
Dlatego kieruje się do was o pomoc.
Potrzebuję informacje na temat piast i obręczy.
Wolałbym jakieś lekkie części, gadałem z kilkoma ziomkami z serwisów, ale to nie to samo. Oni polecali mi te nowe obręcze Dartmoor Trixie.
Czy to dobry pomysł? Dartmoor?
Zastanawiałem się nad Double trackiem ale wiem ze nie ma bata żebym coś skatował, więc wolę zaoszczędzić na wadze. (czy lepiej kupić coś mocniejszego, bo tamte się łamią?)
Cena za obręcz to tak ok 100zł, najlepiej nie więcej.
Chcę też wspomnieć że rosnę, a te koła mają na trochę starczyć. (ważę ok 60kg)
Koło będzie na tyle, z piastą to raczej sobie poradzę, jedynie mam pytanie czy lepiej dopłacać do piasty na 4 maszynach?
Z góry dzięki za pomoc.
w teoretyce mtx 33 to niby nowszy s-type. ale w praktyce jest gorszy. jak mozesz kupic s-typa to bierz. bo są mocne i w miare lekkie.
darmoory tez są niezle ale szczerze, nigdy nie mialem ich obreczy.
tak offtopowo. ej wie ktos czy mavicki 721 nadal chodza po taniości czyli 149zl jak dobrze pamietam?? bo chcialem sobie sprawic na urodzinki nowe kola.
darmoory tez są niezle ale szczerze, nigdy nie mialem ich obreczy.
tak offtopowo. ej wie ktos czy mavicki 721 nadal chodza po taniości czyli 149zl jak dobrze pamietam?? bo chcialem sobie sprawic na urodzinki nowe kola.
Trixie na tył to trochę zbytni lajt jak dla mnie. Na przód brałbym śmiało.
S-type to pewniak więc możesz śmiało brać.
A co do Ex721 to te po 130 to była jakaś chwilowa promocja. na rowerowym zaczynają się od 190zł srebrne, które są "podobno" nieco gorsze. Wałkowaliśmy to już na forum. A czarne standard 220 około.
A co do piasty jak dirt street to brałbym coś pod ss zamiast bawienia się w reduktory. Szersze kołnierze to i kółko powinno być sztywniejsze bocznie.
200gram różnicy. Więc to jednak jest jakaś różnica.MAGIK_KRK_PL pisze:forres jest ok ale waga podobna do DT :P
S-type to pewniak więc możesz śmiało brać.
A co do Ex721 to te po 130 to była jakaś chwilowa promocja. na rowerowym zaczynają się od 190zł srebrne, które są "podobno" nieco gorsze. Wałkowaliśmy to już na forum. A czarne standard 220 około.
A co do piasty jak dirt street to brałbym coś pod ss zamiast bawienia się w reduktory. Szersze kołnierze to i kółko powinno być sztywniejsze bocznie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Była dość długa dyskusja na ten temat http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... hlight=mtxbankieries pisze:s-type i mtx 33 to na pewno to samo?
-
- Kontakt: