Problem z dhx em po serwisie !
-
- Kontakt:
Problem z dhx em po serwisie !
Witam .
Damper dhx 5 . Zrobiłem mu serwis Jakiś miesiąc temu w secesji w krakowie .
przed serwisem ... w miarę wszystko ok było gdy dałem do serwisu powiedzieli że się zapowietrzył i rozkręcił w środku ... skrecili wymienili olej ... uszczelki . założyłem go . Wczoraj pierwszy raz w tym sezonie i na serwisowanym damperze poszedłem po jeździć po jednej godzinie jazdy damper się zaczął tłuc . Kiedy położę dłoń na siodle ... i poruszam szybko góra dół damper na 20 % skoku sie tłucze syczy i chodzi bez tłumienia ... jak to możliwe takie coś po 1 h jazdy zaraz po serwisie ? co teraz ?? zrobić dym w secesji ??
Damper dhx 5 . Zrobiłem mu serwis Jakiś miesiąc temu w secesji w krakowie .
przed serwisem ... w miarę wszystko ok było gdy dałem do serwisu powiedzieli że się zapowietrzył i rozkręcił w środku ... skrecili wymienili olej ... uszczelki . założyłem go . Wczoraj pierwszy raz w tym sezonie i na serwisowanym damperze poszedłem po jeździć po jednej godzinie jazdy damper się zaczął tłuc . Kiedy położę dłoń na siodle ... i poruszam szybko góra dół damper na 20 % skoku sie tłucze syczy i chodzi bez tłumienia ... jak to możliwe takie coś po 1 h jazdy zaraz po serwisie ? co teraz ?? zrobić dym w secesji ??
O takim samym problemie był niedawno topic który rozwiązałem:
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... j%B1cy+dhx
1. Dym w serwisie bo damper ma ewidentne objawy zapowietrzenia (bardzo głośnio tłuczenie się po ugięciu.
1.1 Niektóre dhx-y mają bardzo mocne sprężyny na propedalu które tez lubią sie tłuc. Ale nie może to być bardzo głośne stukanie.
Ostatnio serwisowałem DHX 5.0 air który mial takie same objawy. Po prawidłowym poskładaniu z tego co wiem wszystkie problemy znikły
2. Syczenie w dhx-ach jest normą taka budowa jeśli jest głośniejsze od szumu opon to trzeba się martwić i dumać nad punktem numer 1.
Wyjścia? Albo dym w serwisie (chociaż po miesiącu... to se bedzie mozna z kimkolwiek pogadać damper sie sprawdza zaraz po serwisie. Na moje oko ktoś go albo nieumiejetnie poskładał albo... ktoś uginał go bez powietrza.
Która opcja jest prawdziwa nie mi oceniać.
W razie czego zapraszam na gg: 11075383 w 3 dni będziesz go miał sprawnego
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... j%B1cy+dhx
1. Dym w serwisie bo damper ma ewidentne objawy zapowietrzenia (bardzo głośnio tłuczenie się po ugięciu.
1.1 Niektóre dhx-y mają bardzo mocne sprężyny na propedalu które tez lubią sie tłuc. Ale nie może to być bardzo głośne stukanie.
Ostatnio serwisowałem DHX 5.0 air który mial takie same objawy. Po prawidłowym poskładaniu z tego co wiem wszystkie problemy znikły

2. Syczenie w dhx-ach jest normą taka budowa jeśli jest głośniejsze od szumu opon to trzeba się martwić i dumać nad punktem numer 1.
Wyjścia? Albo dym w serwisie (chociaż po miesiącu... to se bedzie mozna z kimkolwiek pogadać damper sie sprawdza zaraz po serwisie. Na moje oko ktoś go albo nieumiejetnie poskładał albo... ktoś uginał go bez powietrza.
Która opcja jest prawdziwa nie mi oceniać.
W razie czego zapraszam na gg: 11075383 w 3 dni będziesz go miał sprawnego

Po miesiącu będzie problem. Secesja to może się zajmować widelcami o nieskomplikowanym tłumieniu:P Ale DHX'a gdybym posiadał dałbym tylko do Kaliego. Gość jest naprawdę dobry jeżeli chodzi o dampery, poczekasz sporo ale wątpię żebyś był niezadowolony:)
S: NS Radiator, NS Bad Mama, NS Roller 9mm, Hayes Nine (części), Kaseta Alivio
A kto Ci serwisował damper? Robiłem tam 4 dampery, u P.Piotra(?) (długie włosy i "pksy"(bokobrody:P)) i byłem zadowolony. Wszystko szybko i sprawnie. Robił mi 6way'a, 4way'a, 4X i Rocco.
Możliwe, że coś nie dopatrzyli przy skłądaniu (w co wątpię - bo wiele osób w Krk korzysta z usług owego serwisanta). Tak jak off_road nie chce osądzać, ale może faktycznie "podymałeś" ten damper bez powietrza?:>
Pójdź, pogadaj - goście sa konkretni i myślę, że się z nimi dogadasz.
Możliwe, że coś nie dopatrzyli przy skłądaniu (w co wątpię - bo wiele osób w Krk korzysta z usług owego serwisanta). Tak jak off_road nie chce osądzać, ale może faktycznie "podymałeś" ten damper bez powietrza?:>
Pójdź, pogadaj - goście sa konkretni i myślę, że się z nimi dogadasz.
-
- Kontakt:
to ja Wam napisze tak
dokladnie to samo..ale z DHX 5 air..Jak mialem wyslac to do wawy za 370 zl to sie noz w portfelu otworzyl;-/cenia sie cholernie ..Dzwonilem do katowic-ponoc to serwis,autoryzowany serwis Foxa.. i niestety,wygonili mnie do wanw ..podziekowalem...
Ogarnolem tematu tu na forum..off_road z tego co czytalem zna sie dobrze ,a nawet bardzo dobrze na damperach - wiec.. wyslalem jemu do serwisowania ..i ...? nie skasowal jak w foxie !
a robote wykonal w 100 % i jak by to napisac ..damper od wyslania ,do odbioru mialem w niecale 5 dni
(szczecin - prawie Tatry )zatem..czlowiek nie na darmo posiada taka wiedze ..:)Jesli bym mial inny damper ..co by mial rowniez jakies trzaski,bez mrugniecia okiem bym wlasnie jemu wyslal:)fuck Cult Bike 

Ogarnolem tematu tu na forum..off_road z tego co czytalem zna sie dobrze ,a nawet bardzo dobrze na damperach - wiec.. wyslalem jemu do serwisowania ..i ...? nie skasowal jak w foxie !

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ravfr po dostaniu w ręce dampera ... powiedział mi ten pan z pksami o którym wspomniał yasiuuu i powiedział że damper został nabity ciśnieniem tym minimalnym ... waże 80 kg sprężyna 450 tytanowa w v 10 ... nie dobijałem wiecej bo nie domykał ... sag był także w porządku kilka tyg minęło ... wsiałem na rower 1 h jazdy dup ... jade tam jutro i poproszę grzecznie poprostu o rozpatrzenie tego problemu ... bo raczej to nie moja wina
off_road ten problem w linku co podałeś podobnie u mnie sie dzieje lecz u mnie jak machnę szybko ręką damper nie ma tłumienia, jak pompka działa .

ravfr a ja przed każdą jazdą wedle instrukcji obsługi
Napisz czy uznali reklamację.

Zapowietrzony w takim razie jest i to dość potężnie. Więc już wiesz co się dziejesanciak pisze:off_road ten problem w linku co podałeś podobnie u mnie sie dzieje lecz u mnie jak machnę szybko ręką damper nie ma tłumienia, jak pompka działa .

-
- Kontakt:
I znów kolejny problem ... :/ damper po serwisie zrobiony na kleju ... po krótkich testach ... na konkretnych schodach wygląda na to że się wszystko sprawuje , prawie wszystko , podnoszę rower do góry za siodło opuszczam z wysokości 20 - 30 cm słyszę huk ... luzów na ramie nie ma . Z prowadzam po schodach stukanie ... jak usiądę i pobujam sie to wszystko ok ... i co znów sie dzieje ?? ;/