siema mam problem z wykręceniem śruby w wachaczu;] chodzi oto ze środek cały jest obrobiony ;] co zrobic ? Ramka transition gran mal i co zrobic jesli jest mocno zapieczona sroba?
na zapieczona srube psiknij wd40 na noc.. a co do zjechanego lebka to sa 2 opcje: wbic wiekszy klucz imbusowy albo dospawac pret i wykrecic tylko bedzie potem do wyrzucenia sruba
Tak czy siak śruba do wyrzucenia. Moja propozycja jest taka że psikasz jakimś penetrusem bo WD-40 to raczej lipa a penetrus śmiga. Następnego dnia bierzesz jakiś dobry twardy klej odtłuszczasz śrubkę, bierzesz imbusa jakiegoś mało potrzebnego obklejasz mu końcówkę i wkładasz do śruby, czekasz aż to wyschnie do pełnej twardości i kręcisz. Ewentualnie żeby było lepiej mozesz psiknąć i nakleić w ten sam dzień. Powinno pomóc bo rozumiem że dojścia spawarą tam nie masz i raczej lepiej by było tego uniknąć;)
nie wiem czy w Gran Malu też tak jest, ale w moim Double pod miejscem na klucz ampulowy jest torx, więc możesz spróbować odkręcić torxem (nie pamiętam tylko rozmiaru)