Ręka w gipsie, a jazda samochodem

dragon44
Kontakt:

Ręka w gipsie, a jazda samochodem

Post autor: dragon44 »

Witam,
Nie wiem czy to dobry dział, bo problem się tyczy jazdy samochodem, a wszystko przez rower... Krótka historia: dzisiaj zachciało mi się dirtu i przeleciałem go o jakieś 3 metry. Mała gleba (gdyby nie ochraniacze to byłaby masakra ze mną), wstaje, wszystko boli, jestem trochę zamroczony, ogólnie dochodzę do siebie, ale łapa cały czas boli (konkretnie nadgarstek). Normalnie bym to olał, ale mam za miesiąc maturę, a nie chce jej pisać w gipsie :/ to poszedłem do lekarza. Patrzy, patrzy... raz ręka, raz zdjęcie.... i mówi: "hmm... tu jest chyba pęknięte..., albo jest zwichnięta... hmm... yyyyy...... 10 dni w gips" i założyli mi usztywniacz/gips nie pamiętam jak to się fachowo nazywa. I takim to sposobem muszę pisać w gipsie na klawiaturze. 10 dni to nie długo, ale w sobotę mam sporo jeździć samochodem (nie wiem czy zmieniać plany) i moje pytanie brzmi czy w świetle prawa to jest dozwolone, bo nie chcę dostać w głupi sposób mandatu. U lekarza zapomniałem się spytać, dziura. Zapewne wielu z was miało ten problem i może mi pomóc, z góry dzięki
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

nie jest zabronione, ale jak to prawa reka, to ostroznie bo moze bolec ;]
sam mam teraz łape w gipsie i jezdze ;]
Slavvduro
dragon44
Kontakt:

No to nie trafiłem z działem...
deviz tak to prawa...
jeśli tak to spoko, ale jak ktoś ma inne zdanie to z chęcią wysłucham
gg: 701107
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Ja tak robiłem ( też prawa ) niemal 20 godzin na prawie jazdy i nie było czepiania sią . Inna kwestia, że fakt - jak były patrole, sprawdzające to je mijaliśmy bokami ... Mnie to nie przeszkadzało zbytnio i nie pisze nigdzie, że jest to zabronione . Kwestia Twojej techniki, umiejętności i wygody .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

auto w automacie i mozesz jezdzic nawet z prawa rozwalona:)

raz na jakis czas zmienisz bier z P na D jak ruszasz albo R i odwrotnie jesli stajesz na parkingu:)

z reczna to ja bym nie ryzykowal majac lape niesprawna:P
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

ja bym ryzykowal ale majac zlamaną nie prawą,a lewą rekę, oraz majac auto ze wspomaganiem kierownicy ;) (tak, niestety nie wszystkie samochody sa wyposazone w ten cudowny wynalazek :P)
Miodożer.
dragon44
Kontakt:

Jakoś poszło... było ciężko: brak wspomagania, zimówki i manualna skrzynia biegów...
sebonk nie mam złamanej, a co najwyżej zwichnięty nadgarstek i założoną longietke, bo chyba tak to się nazywa (taki usztywniacz półgipsowy). Najgorzej było oczywiście na parkingach. Pozdrawiam
gg: 701107
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

kiedys widzialem babke w fokusie z automatem bez prawej reki.
kosq3
Kontakt:

Post autor: kosq3 »

Ja widziałem jakiś krótki filmik o babce z usa chyba, która nie miała rąk, a zrobiła prawo jazdy, kierowała autem nogami, zrobiła też licencje pilota... wg mnie to troche poje***.. kierować nogami w aucie no ale to było w usa ;D
ODPOWIEDZ