Do dzikusa:DDD

DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

przeczytalem, odpisze jutro bo dzis nie mam czasu.

tylko jedna sprawa: pedal to nie zawsze pedofil, chyba, ze chodzi o ksiezy katolickich
nibyptak
Kontakt:

Post autor: nibyptak »

Taaaaaaaa ja jestem antychrystem ganiam koty i wsadzam im petardy w dupe i wieszam je na drzewach. Zobacz że nawet na takim forum jest dużo ludzi którzy odwrócili się od kościoła więc chyba coś w tym musi być. Księża chcą władzy i kasy. Mówisz o pedałach?? Ciągle śłyszy się o molestowaniu kleryków przez.... księży. Chociaż homo jest złe według kościoła. Możes zna mnie najeżdżać ile wlezie mam to gdzieś i nikt nie zmieni moich poglądów zwłaszca ktoś ślepo brnący w kłamstwa kościoła.

P.S.Dlaczego kościól był za Petzem?? Bo nikt nie chciał być przed hyhyhyhyhy
gg:3558924
BblaSt
Kontakt:

Post autor: BblaSt »

No w sumie to nawet i dobrze, ze jest taki temat na forum rowerowym. Po to jest offtopic. Poza tym, jak oczywiscie wiadomo - Wielu z nas juz dawno przerzuciło sie na ideologie Witchmastera <hehe> albo na zwykły ateizm. Biblia zaprzecza sama sobie i zjada często swój własny ogon, masa jest tam niescislosci i bredni ktore mozna wytlumaczyc w ludzki sposob. Ja tam od dawna uwazam, ze to wszystko bylo sciema i tak naprawde 2000lat temu w tym calym betlejem dzialo sie cos innego, chociaz pewnie i zwiazanego z bekartem. Sram na wiare i na kosciol, a wszystkich ktorzy traktuja to cos jako 3/4 swojego zycia mam gleboko w dupie i takie jest moje prawo i z tym mi dobrze.

Chrzescijanstwo pewnie mialo byc nowym sposobem rzadzenia przez elitarne jednostki, ale najwidoczniej wyrwalo sie spod kontroli i niestety przetrwało.

Poza tym - Pajace z krzyzami przezywaja nas jako szczyt ewolucjonistycznego rozwoju, mysla, ze jestesmy najsilniejsi i bedziemy zawsze i zawsze bedzie bog, stworca, ktory nas ochroni i zapewni nam spokoj w niebie...

...Ciekawe czy to samo mysleli Neandertalczycy, ktorzy zyli na ziemi 250.000 lat i wygineli...

...My jak na razie trwamy 30.000 i raczej srednio nam to wychodzi.
... Black Worship From Chaos ...
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

a mnie ksiadz nie dopuscil do bierzmowania :) jako jedynego chyba w budzie :p
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

dzikusy i inne, przeczytajcie sobie opowiadanie "Droga krzyza i smoka" Georga R.R. Martina... jedno z mozliwych wyjasnien genezy chrzescijanstwa. ze zbioru opowiadan "Piaseczniki". naprawde warto!
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Hepcat
Kontakt:

Post autor: Hepcat »

dzikus masz ode mnie piwo przy jakiejs mozliwej okazji....
jednak istnieja w naszym kraju jeszcze calkiem sprawnie rozumujacy ludzie.
pozdrawiam!
Fuck the church!!!
marcin
Kontakt:

Post autor: marcin »

pedały nie zawsze są pedofilami tak samo jak księża nie zawsze są złodziejami. ja pier*&*dole. czy na tym forum są sami ateiści? w tym wypadku przestaję się wypowiadać na ten temat bo to nie ma sensu. sam przeciwko tylu niewiernym... hehe
zresztą jak już nie raz podkreślałem nie bronię kościoła tylko wiarę katolickA ponieważ uważam że nie należy jej obrażać.
dzikusa zapraszam na polemikę na specjalnie dla niego założonym koncie gg
8710745
pozdrawiam
Ma limit 60 znaków
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja tam mam kolezanke w klasie, pracuje w agencji...

Klub znajduje sie zreszta na przeciwko Bike Action ;d

Nio i z jej relacji wynika ze nie raz ksieza tam przyjezdzali...

Niektore dziewczyny glupialy i nie wiedzialy co mowic bo im hujowo bylo mowic misiu do ksiedza qrwa...

Nabijaly sie z nich tylko... JESZCZE OJCZE :d

****** ksiezulki...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

Chciałbym mieć takie kolezanki w klasie!!!
a tu **** chodze do technikum i w całej szkole mam tylko okolo 8 dziewczyn :/

a co do tematu moja starsza wie jakie jest moje podejscie do koscioła,niezła dyskusja nawiązuje sie zawsze jak zaczynam mówlic o tym babce jedna przyjmuje to spokojnie mówiąc że powinno sie wierzyc w boga.Natomiast drugo powiedziała po krótkiej dyskusji na ten temat że "wyjebie cie z domu nie bedzie mieszkał umnie bezbożnik"
zaczeła mnie wyzywac od skórwysynów jak zaczołem nabijac sie z RADIA MARYJA mówiła że już **** strzelił w moje zycie dziadek w tym czasie pokładał sie ze smiechu na stole brechtał sie z nas niesamowicie

trudno jest wytłumaczyc starszym ludziom jakie jest teraz podejscie młodych ludzi do kościoła oni zawsze twierdzą że to dlatego że ludzie odwracają sie od boga tak żle sie teraz dzieje w polsce

a mi sie wydaje że to jednak jest na odwrót kosciół za bardzo ingeruje w sprawy państwa !!!
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
Hepcat
Kontakt:

marcin mam wrazenie ze masz lekkie problemy z rozroznieniem niektorych pojec...tak wiec katolicyzm to kosciol(np.ten w polsce)a chrzescijanizm to wiara w boga.tak wiec mozna byc wierzacym(np chrzescijaninem)a nie chodzic do kosciola(w tym wypadku nie jestes katolikiem)bycie katolikiem oznacza akceptowanie i uznawanie autorytetu kosciola(jako organizacji)mozna byc wierzacym i miec gleboko w dupie caly kosciol i cala to otoczke w polsce(tak jak np ja)z ta roznica ze ja wierze w reinkarnacje.
to na tyle.mam nadzieje ze teraz juz bedziesz wiedzial.
pozdrawiam!
Fuck the church!!!
marcin
Kontakt:

Post autor: marcin »

to ja już nie wiem kim jestem...
hehe
Ma limit 60 znaków
DZIKUS

wiecie co...

przemyslalem sprawe i doszedlem do nastepujacych wnioskow:

1. mam prawo wypowiadac sie w sposob negatywny zarowno o tym bialym gnoju jak i o calym kosciolku kiedy mi sie tylko podoba

2. nie musze sie nikomu usprawiedliwiac ani tlumaczyc ze swoich pogladow w tej materii

3. popieram legalizacje zwiazkow homoseksulanych bez parwa do adopcji i zaden tepy katol nie zmieni mojego podejscia do tego tematu. zabronienie pedalom praw do bycia razem jest sprzeczne z zasadami demokracji. rownoczesnie oznajmniam, ze homoseksulaizm uwazam za zboczenie, ale jesli osoby pelnoletnie poddaja mu sie w pelni swiadomie, nie widze przeciwskazan aby mogly zyc razem. nie wnikam przy tym co oni tam z soba wyprawiaja, nie jestem proktologiem-amatorem

4. totalnie ignoruje (jak zawsze do tej pory) argumenty na rzecz wiary i kosciola oparte na biblii, ktora dla mnie jako ateisty stanowi stek bzdur i wg. mnie do dyskusji mozna z niej wniesc jedynie same swiatopogladowe banialuki

5. ponownie przypominam "katolikom" aby z pokora przyjeli moje slowa i nie odpowiadali na nie w sposob agresywny. po prostu pomyslcie drogie bydlatka - o, przepraszam, owieczki -czy aby nie grzeszycie mysla badz uczynkiem ponownie mnie atakuja

blogoslawie

p.s. i neich mi nikt nie pieprzy, ze ejstem zalosny czy jakis tam, bo zalzone jest ciagle pieprzenie o tym, ze kazdy odmieniec jest zalosny
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

kurwa co wy tak pierdolicie z ta komuna napewno były lata gorsze ale były i lepsze prrzynajmniej jak ja pamietam to nic mi nie brakowała coprawda to juz był konic komuny ale nic złego niemoge powiedziec w przeczywiestwie do ostatnich 5-6 lat w ktorych to z roku na rok jest gorzej prawda jest jedna za KOMUNA czy DMOKRACJA to jeden *** BO TO CI SAMI POLITYCY a w naszym pieknym kraju nigdy nie bedzie lepiej bo poprostu mamy taka metalnosc dostac posadke nakrasc sie ile mozna bo wiem ze mnie nie wybiora na nastepna kadecje. ZYCIE W TYM KRAJU JEST JEDNA WIELKA NIEWIADOMA CO ZDAZY SIE JUTRO ZA TYDZIEN ZA ROK. a co do koscioła to tez mnie wkurwia jak ksiezulek wozi sie szescseta albo siudema ogulnie to ich nie lubie i ich olewa dlamnie ich niema .........................
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

proponuje jednak rozdzielic pojecia CHRZESCIJANSTWA czyli wiary w Boga jedynego itd (--> Skład Apostolski) i pojecie KOSCIOLA KATOLICKIEGO czyli instytucji na swoj sposob promujacej CHRZESCIJANSTWO
przede wszystkim ani Jezus ani Bóg ani nikt inny nie powiedzial nigdy 'nie uzywajcie gumek' itd, jest to tylko interpretacja made by KOSCIOL
z gejami to nie jestem pewien... ale jak dla mnie to niech sobie zyja, mi to nie przeszkadza
zauwazcie ze takie zeczy jak przykazania koscielne sa WG KOSCIOLA oparte na Biblii, lecz jest to rowniez interpretacja KOSCIOLA
w Biblii co by nie mowic jest zawartych mnostwo madrych rzeczy, ogolne przykazanie gloszone przez CHRZESCIJAN brzmi 'miluj blizniego swego jak siebie samego' i to przeslanie jest warte przestrzegania (mimo iz i tak nie da rady zawsze go przestrzegac) gdyz tak naprawde gdyby wsyscy ladnie tego przestrzegali to mielibysmy idealne spoleczenstwo, gdzie wszystkim zyloby sie lepiej (brzmi jak pierdolenie ale zastanowcie sie nad tym i zapewne dojdziecie do tego samego wniosku)
takie rzeczy jak homoseksualizm wsrod ksiezy sa wywolane przez nakazy&zakazy jakie kosciol na nich nalozyl jak chocby celibat (nie jestem pewien ale zdaje sie ze wsrod protestanckich klerykow, ktorzy przeciez moha miec zony i dzieci, homoseksualizm utrzymuje sie na takim samym poziomie jak wsrod reszty spoleczenstwa... ale TAK MI SIE TYLKO WYDAJE)
Bóg nie kazal nam chodzic do kosciola, przyjmowac komunii, itd
'pamietaj abys dzien swiety swiecil' wcale nie musi oznaczac ze mamy isc do kosciola... jest to tylko interpretacja made by KSIEZA
mozna oddawac czesc Bogu modlac sie w swoim domu lub w jakis inny sposob.

te wszystkie, niejednokrotnie dziwaczne, nakazy i ograniczenia nalozyl na ludzi KOSCIOL KATOLICKI a nie WIARA CHRZESCIJANSKA

to KOSCIOL KATOLICKI mowi, ze gumki sa be itd.
do aborcji nie bede sie przyczepial bo to przede wszystkim sprawa ludzkiej moralnosci: uznac ja za zabojstwo czy nie

wiec Dzikus mam prosbe: powiedz mi czy jestes przeciwko WIERZE CHRZESCIJANSKIEJ czy tez przeciwko KOSCIOLOWI KATOLICKIEMU?
szczerze mowiac dotad bylem przekonany ze jestes antyklerykaninem a nie ateista....

no i na koniec:
POWIEDZIALEM CO MYSLE I UWAZAM,
JEZELI POMYLILEM SIE PRZY PRZYTACZANIU TEGO, CZEGA ZAKAZUJE WIARA CHRZESCIJANSKA, PROSZE MNIE POPRAWIC I - JESLI JAKIES BLEDY TEGO TYPU SIE POJAWILY - PRZEPRASZAM
http://bodzio.pinkbike.com/
DZIKUS

marcin!

milo mistwierdzic, ze szesnastolatek potrafi sensownie napisac cos w obronie swojej wiary badz przekonan, potrafi to tez uczynic bez przypisywania innym "zalosnosci". rozumiem, ze to przez wzglad na nasza wspolna znajomosc:)

w kazdym badz razie jak najbardziej zgodze sie ze stwerdzeniem "(...)'miluj blizniego swego jak siebie samego' i to przeslanie jest warte przestrzegania (...) gdyz tak naprawde gdyby wsyscy ladnie tego przestrzegali to mielibysmy idealne spoleczenstwo, gdzie wszystkim zyloby sie lepiej "

sek w tym, ze to przykazanie jest wbrew ludzkiej naturze, tzn. kazdy instynktownie dazy do zaspokojenia swoich potrzeb w piewrszej kolejnosci.

a teraz cos z kreskowki "the simpson's" :

-tato, jak się nazywa ta śmeiszna religia z zasadami, które tak na prawdę nie działają?
- CHRZEŚCIJAŃSTWO
LinksFR
Kontakt:

1. Dziekuje :)
2. Mowilem ze i tak nie da rady ich przestrzegac caly czas, ale tu jest idea: mamy sie samodoskonalic, aby WSZYSTKIM bylo lepiej... nam tez
i wlasnie stad wychodzi nam wniosek ze spoleczenstwo gdzie WSZYSCY ZAWSZE miluja blizniego swego jak siebie samego jest spoleczenstwem utopijnym...
a utopia to gatunek literacki ktory miesci sie w ramach fantastyki...
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Kazdy niech wiezy w co chce...
I dzikus jedno pytanko (byc moze sie juz to pojawiło ale nie zauwazyłem:D )
Czy obchodzisz jakiekolwiek swięta katolickie? np boze narodzenie albo wielkanoc?
i co na te twoje poglądy twoja laska?
pozdrawiam:D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
Hepcat
Kontakt:

nie bede sie rozpisywal again.niech kazdy wierzy w to co chce i w kogo chce!!!jezeli tylko nie bedziemy sobie w syntetyczny sposob narzucac obiektow naszego kultu bedzie dobrze.PO PROSTU BADZMY TOLERANCYJNI!!!
Fuck the church!!!
LinksFR
Kontakt:

a wiesz co Dzikus... jeszcze dodam tak:
nie przypisalem ci zalosnosci nie ze wzgledu na nasza znajomosc, tylko dlatego, ze nie uwarzam aby ktos zaslugiwal na mowienie o nim ze jest zalosny za to, ze wyraza swoje poglady
ODPOWIEDZ