Obsługa magury HS11 ? :/

MareKambo
Kontakt:

Obsługa magury HS11 ? :/

Post autor: MareKambo »

CZeść !
Od dziś jestem właścicielem używanej magury hs11, taki starszy model, cały czarny, klamka chyba alu, a reszta klamki z tworzywa (plastik).
I teraz tak;
jak ją poprawnie zamontować ?
Jak ją się reguluje ? Co trzeba zrobić, co trzeba wyregulować ?
Kiedy "odpowietrzać" ? Jak się to robi ?
Kiedy wymieniać olej ? Jak to robić ?

Czy mogą być jakieś problemy z montażem ?

Aha zauważyłem też że gdy naciskam klamke (hamulec nie założony do bika, w rękach go trzymam) to, zaciskają się równo, ale gdy dochodzi do powrotu do normalnego stanu to jeden klocek tak jakby pierwszy startuje dopiero po nim odskakuje drugi. Co z tym zrobić ?

MOże to dziwne, do tej pory używałem tylko V-ek, kompletnie nei znam się na hydraulikach.

Pomóżcie.
MareKambo
Kontakt:

szukałem w opcji "szukaj" i nic nie znalazłem. Prosze pomóżcie.
MareKambo
Kontakt:

up
woko
Kontakt:

Post autor: woko »

jak jest zalana i hamuje ok to nie odpowietrzać olej wymienić jak bedzie mało co do zakładania to troszkę to zawiłe trzeba poprosić kogoś kto to zrobił albo obadać manuale na www.magura.com regulacja też ktoś znajomy albo manuale a to "nierówne" chodzenie klocków to sprawa jak najbardziej normalna nie walcz z tym bo nie dasz rady nie ma strachu nie będzie tak że jeden klocek hamuje a drugi nie hydraulika to wszystko wyrówna

fajnie się pisze bez przecinków :-))))))))
eeeeeeeeee tam
MareKambo
Kontakt:

Jeszcze ktoś coś pomoże ? :/
ODPOWIEDZ