Giant Glory DH 2009 a Zumbi F-44

mikexb
Kontakt:

Giant Glory DH 2009 a Zumbi F-44

Post autor: mikexb »

Witam,
to chyba jedno z ostatnich pytań dot. roweru :) Która rama waszym zdaniem jest lepsza? Obie na Fox DHX 5.0 :) Wiem, że temat Zumbi był wałkowany wiele razy ale po prostu nie mam odniesienia tej ramy do Glory, a są podobne cenowo ;)
sergio94
Kontakt:

Post autor: sergio94 »

Zdecydowanie F44. Świetna geometria, niższa waga niż Glory, ładniejsza, polska, a pracuje równie dobrze.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

ja tez bralbym zumbi... wedlug mnie lepiej sie prezentuje niz glory... glorka juz taka troche oklepana jest a zumi sie jednak wyroznia z tlumu.. takie moje zdanie...
no i jeszcze fakt ze zumbi jest lzejsze i lepsze jak juz poprzednik wspomnial
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Ja tam wybralbym Glory, ale to dlatego, ze to od zawsze moje marzenie zaraz obok Demo :wink: Przede wszystkim jest piekna no i maestro rzadzi.. mm..

Jak zalezy ci na wadze- bierz Zumbi.. Ciekawy jestem jak teraz jest po "reformach"..
akSiorek
Kontakt:

Post autor: akSiorek »

no właśnie zumbi ale tylko 2009. ;]

hmm a może właśnie demo ;]
mikexb
Kontakt:

demo nowej w takiej cenie chyba nie wychaczę :) a powiedzcie mi w czym jest lepsza zumbi od glory? ja slyszalem ze maestro to jedno z najlepszych zawieszen do dh a o zlozenie takiego roweru wlasnie mi chodzi... :)
Snikers
Kontakt:

Post autor: Snikers »

Bierz glory jak nie chcesz miec problemow z rama ;) waga waga, a problemy problemami ;) na 2009 kolega oddal na poprawki f44 i zjebali jeszcze bardziej ;) mimo ze zakupili elo przyzady pomiaraowe ;) co z tego ze Polskie, to nie mala kasa a potem bedziesz zalowal zakupu ;) sam mam zumbi inny model i same problemy ;)
mikexb
Kontakt:

Wow! Zaskoczyles mnie o tym Zumbi. Ale opcja z Zumbi chyba odpadnie. I jeszcze jedno, mysle tez o dunconie cane corso 09 na lepszym amorze z przodu i nie wiem co lepsze ;D I w ogole mi nie zalezy na wadze, to ma jezdzic a nie ważyc :D
Snikers
Kontakt:

;) caly rowerek chcesz kupic ? ;) napisz na czym ta glorke i na czym cc ;) ale wolal bym jednak glorke , bo z cc tez nie zawsze rozowo ;)
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Widze ze sporo osob porownuje zumbi do glorek, demo, v10 itp... a moim zdaniem to inna bajka. Jezdze na glory od lutego 2008 do teraz no i jesli chodzi o rame... coz po prostu glory- pancerniak z extra zaieszeniem i jak dla mnie super geometria pod DH. Z rama nie ma zadnych problemow od nowosci. Wymienilem hamulce, odswiezylem naped, na jesien bede sprzedawal rower i kupowal nowy- myslalem nad wieloma opcjami- iron/ktm/transition ;-/ no i nie ma co kabinowac bede szukal kolejnej glorki :D
http://www.endura.pl
mikexb
Kontakt:

Zumbi juz chyba odpada bo program Grass Roots konczy sie w poniedzialek. Mysle narazie nad dwoma setami: DC Cane Corso 2009 + 888 RC3 WC 2008r lub Giant Glory DH 2009 + 888 RC3 2008r. obydwa na dhx 5 sprezynowym. Nad reszta czesci bede myslal pozniej, a niektore rzeczy biore ze starego roweru (czyli pol sezonu bede heblowal mx2 203mm ;D )
ACextreme i wszystko chodzi jak nalezy? Slyszalem ze maestro jest tak klejące do ziemii ze az czasami ciezko poderwac :D A jaki masz damper i jaka w nim sprezyne i ile wazysz? :D
Mi w ogole na wadze nie zalezy, chce rower tylko do zjazdu, a do innych pierdół mam mojego najukochanszego harda ktory tez dobrze dawal rade np. na Kamiensku ;)
Snikers
Kontakt:

czemu akurat 888 ?
mikexb
Kontakt:

Snikers pisze:czemu akurat 888 ?
bo moge miec w dobrej cenie. jeszcze mysle o glory 08, calym rowerze (wtedy z foxem 40) tylko jest rozmiar L a ja mam 185cm wzrostu i nie wiem czy to nie bedzie na mnie za duze...
Snikers
Kontakt:

L moze byc za duza, sam teraz czekam na glory 2009 , znaczy czekam na dostepnosc calych rowerow bo maja byc z tego co wiem za jakies 6 miechow, w tych sklepach co pytalem, i mam 175 cm wzrostu i biore raczej Mke bo Ska bedzie za mala tak mi sie wydaje . A w sklepie ta glorke kupujesz? bo jak tak to ostatnio pytalem w rowmixie i glorki cale na 2008 maja chyba jeszcze jedna za 11990 cos kolo tego ;) Mke
mikexb
Kontakt:

Snikers jesli chodzi o glory 2009 to niestety trzeba bedzie troszke poczekac a w zasadzie najlepiej zadzwonic do przedstawiciela gianta i powiedziec ze jest sie chetnym. jedna pani miala mi zalatwiac całą glory właśnie od przedstawiciela, bo ona sobie zamawiala kolarke i miala okazje zamowic cos jeszcze, a on powiedzial ze mu sie nie oplaca specjalnie sprowadzac jednego roweru, jedynie specjalnie jesli ktos zamowi, tylko wtedy ten rower bedzie jeszcze drozszy ze wzgledu na to ze nadal kursy walut sa dla nas niekorzystne i do tego bedziemy musieli pokryc koszt jednorazowego transportu. czyli jezeli byloby wiecej osob ktore chca zamowic to najlepiej dzwonic do nich, mowic ze sie chce to moze sprowadza tych kilka sztuk. od razu uprzedzam pytanie: tak glory na początku roku byly ale zaledwie kilka sztuk i sie rozeszly. mowie oczywiscie o glory dh.
Nie kupuje calego roweru bo po pierwsze nie mam tyle kasy na rower, po drugie ide na studia (jak zdam te matury co sie od jutra zaczynaja :P) i przydaloby sie miec jakies zaplecze pieniezne a po trzecie z mojego harda zrobilem sobie zbyt pancerny rower i niektore rzeczy przekladam (typu hamulce, korby itd.) i wloze cos tanszego, dlatego oplaca mi sie skladac.
tylko nie wiem który z tych dwóch setów wybrac ;)
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

mikexb pisze:Slyszalem ze maestro jest tak klejące do ziemii ze az czasami ciezko poderwac
No tak, ja widziałem jak sama skręca a wieczorem jeszcze gościa po plecach drapała.. Świetna ta glorka :mrgreen:

Wszyscy sądzą że, zmiana jakiegoś 1-ndo zawiasa na jakieś Vpp/maestro/dw czy inny system z virtualnym punktem, to tak jak przesiadka z HT na fulla.. 1-dno zawiasy śmigają równie dobrze, do tego są bardzo sztywne..

Ale nie o tym..

Jeśli chcesz mieć sprawdzony-pancerny sprzęt, to jedynie Glorka.. CC 09 jest jak na ten czas hitem cenowym, ale nijak jest to przyrównywać do Glory..

Patrząc na tegoroczny PP, to raczej w Polsce mamy więcej IH Sunday niż Glory..

Pewnie nie pomogłem, ale przynajmniej pozdrawiam ;)
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
PeeJey
Kontakt:

Post autor: PeeJey »

A ja dzisiaj 1 raz jeździłem na Zumbi i powiem wam że jest po prostu niesamowita. Geo jest genialne, nie dość że pięknie wchodzi w zakręty to jeszcze w locie jest stabilna. Zawieszenie pracuje po prostu świetnie.

PS
weźcie poprawkę na to co napisałem, bo przesiadłem się z HT na FS 8) i jeszcze jestem w szoku komfortu, stabilności, i wygody w jeździe w DH :D
mikexb
Kontakt:

ArthurGreen pisze:Jeśli chcesz mieć sprawdzony-pancerny sprzęt, to jedynie Glorka.. CC 09 jest jak na ten czas hitem cenowym, ale nijak jest to przyrównywać do Glory..
Myślisz że naprawde jest duza roznica w pracy cane corso a glory?
ArthurGreen pisze:No tak, ja widziałem jak sama skręca a wieczorem jeszcze gościa po plecach drapała..
Stary ja widzialem jak koleś sie zatrzymal na glory a jej sie wysunął ekspres do kawy przy kierownicy i mu kawe zaparzyła :P

Pidżej wszystko fajnie ale Twoj rower chyba po plecach nie drapie nie? :P
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

mikexb pisze:Myślisz że naprawde jest duza roznica
Cenowa na bank.. Pomimo tego, że obie ramy pochodzą z tego samego kraju (mówię o producencie), to pod względem pracy i wykonania, Glorka bije CC aż niemiło.. CC 09 świetny niskobudżetowy sprzęt..

Jeśli zdecydowany jesteś na CC, to może pomyśl o Romecie..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
ODPOWIEDZ