twardość sprężyny - jak dobrać ?
twardość sprężyny - jak dobrać ?
1. rama to Kona Stinky 2004 standard 550 za miekko
dumer to Fox vanilla R
waga jeżdźca 91 kg - proszę bez uwag typu zrzuć kilka kilo :)
2. czy trzeba oryginał foxa spręzyne czy odpowienik DNM będzie tak samo dobry ??
3. gdzie to szybko kupić?
pzdr.
dumer to Fox vanilla R
waga jeżdźca 91 kg - proszę bez uwag typu zrzuć kilka kilo :)
2. czy trzeba oryginał foxa spręzyne czy odpowienik DNM będzie tak samo dobry ??
3. gdzie to szybko kupić?
pzdr.
-
- Kontakt:
Sprężyna na wymiane
Chętnie bym sie zamienil sprezynami. Mam DNM czarna 650x2.0, ok.125mm, srednica zew ok.47mm. Potrzebuje jakakolwiek mieksza o dlugosci od 105mm do 125mm.
-
- Kontakt:
Daxxxon apropo tego "ale odpowiedzi" to ja juz dawno doszedlem do przełomowego odkrycia ze to forum jest bez sensu. siedza tu w duzej czesci gowniaze, ktorzy sie nie znaja na rowerach tylko podniecaja sie iloscia beznadziejnych postow, a to ze tutaj trafili to wynik chwilowej fascynacji rowerem. nie wiem ile juz razy sie zawiodlem na tym forum ...
ehhhhh szkoda gadac.
ehhhhh szkoda gadac.
o(^_^)o
-
- Kontakt:
Tu masz kalkulator dla damperów foxa, pewnie aktualne i dla innych
http://www.mojo.co.uk/springs-calc.shtml
podajesz:
skok ramy w calach
skok dampera w calach
swoją wagę w funtach
dostajesz:
przełożenie ramy
twardość sprężyny (lbs/inch)
cenę :-)
wynik zaokrąglić! (najlepiej do pięćdziesiątek)
adres tej strony dostałem od gościa z Kona USA gdy go molestowałem jaką sprężynę mam sobie kupić i gdzie. Jak masz jakieś pytania to śmiało pytaj na stronie konaworld, odpowiedają na drugi dzień :-)
jak chcesz to angole z mojo.co.uk poprzyślą Ci odpowiednią sprężynę ale ceny są troszkę ciężkawe. Goście od Cult-bikes.pl "miewają" sprężyny do foxów po ponad 300zł, ale mnie to 2 miesiące odpowiednią sprowadzali. Ja mam Vanille RC i zdaniem gości z ampbike springi z DNMów do mnie nie podchodziły (a szkoda), ale może do zwykłej Vanilla podchodzą. Szwaby z shock-therapy mnie olali (odpisali że jest dystrybutor FOXa w Polsce), pepiki z Kona.cz nie mają (tak twierdzą). Ski team, zapomnij. Zostaje cult-bikes, mojo, albo DNM (jak podejdzie). Powodzenia
http://www.mojo.co.uk/springs-calc.shtml
podajesz:
skok ramy w calach
skok dampera w calach
swoją wagę w funtach
dostajesz:
przełożenie ramy
twardość sprężyny (lbs/inch)
cenę :-)
wynik zaokrąglić! (najlepiej do pięćdziesiątek)
adres tej strony dostałem od gościa z Kona USA gdy go molestowałem jaką sprężynę mam sobie kupić i gdzie. Jak masz jakieś pytania to śmiało pytaj na stronie konaworld, odpowiedają na drugi dzień :-)
jak chcesz to angole z mojo.co.uk poprzyślą Ci odpowiednią sprężynę ale ceny są troszkę ciężkawe. Goście od Cult-bikes.pl "miewają" sprężyny do foxów po ponad 300zł, ale mnie to 2 miesiące odpowiednią sprowadzali. Ja mam Vanille RC i zdaniem gości z ampbike springi z DNMów do mnie nie podchodziły (a szkoda), ale może do zwykłej Vanilla podchodzą. Szwaby z shock-therapy mnie olali (odpisali że jest dystrybutor FOXa w Polsce), pepiki z Kona.cz nie mają (tak twierdzą). Ski team, zapomnij. Zostaje cult-bikes, mojo, albo DNM (jak podejdzie). Powodzenia
eeeeeeeeee tam
aaa i popytaj gościa z http://www.santacruz-pl.com ostatnio można np Bullity zamawiać z damperami FOX DH a znajac jego super profesionalne podejście do tematu to pewnie już jest w stanie dostać części do FOXów i je serwisować :-)
eeeeeeeeee tam
Ło kurde... to ja mam wypas zawieszenie :-) Bo z tego kalkulatora jezeli on dobrze liczy powinienem miec twardosc 398 czyli 400lbs a mam 650 .. co prawda rozkrecona na maxa ale wiem ze jest za twarda ale az tak .. da sie kupic 400x2,35 gdzies? Czy dla takich anorektykow jak ja nic nigdzie nie robia? :-)