RST R1..Storm itd.
RST R1..Storm itd.
. Jak to pracuje i czy się w ogóle opłaca. Lagi 36mm, qr20, post mount, 2,60kg, 180mm skoku to chyba dobrze wróży. 1100zł raczej dobra cena. Co sądzicie o tych amorkach.
pozdr.
pozdr.
http://www.sklep.rowery.com.pl/index.ph ... od_id=1193
-storm tanszy nawet..
mam RST Storm od jakis 4miesiecy, fakt ze niewiele jezdze, ale jak juz smigam to kamieńsk, albo gory...
Teraz bylem na wierchomli i amor sie swietnie spisywal.
Przesiadłem sie na niego z marzocchi Z1 z ETA ktory byl w swietnym stanie, i przesiadalem sie tylko ze wzgledu na swietna prace (kumpel kupil storma i praca mnie zaskoczyla bardzo pozytywnie ale poczekalem 3miesiace zeby zobaczyc co sie z nim zacznie dziac- nic sie nie dzialo wiec kupilem)
RST STorm to świetny amor za niska cene pare gleb mialem, ze 2dzioby i pracuje nadal bardzo dobrze, nie lapie luzow i praca plynna w calym zakresie.Czesto krece ''pokretelkiem'' i sobie zmieniam ustawienia a nadal dziala:):):)
160skoku to wystarczajaco wg mnie jak do sztywniaka, amor masywny....
Jedyne co to fakt ze trzeba dbac o niego <po kazdej jezdzie pryskam brunoxem i po kilku ugieciach wycieram golenie z syfu ktory preparat rozpusci....> -nie chce ryzykowac zniszczenia uszczelek...500ml brunoxa 40zl a starczy tobie, i twoim kolegom co beda żydzili na bardzo długo:)
-storm tanszy nawet..
mam RST Storm od jakis 4miesiecy, fakt ze niewiele jezdze, ale jak juz smigam to kamieńsk, albo gory...
Teraz bylem na wierchomli i amor sie swietnie spisywal.
Przesiadłem sie na niego z marzocchi Z1 z ETA ktory byl w swietnym stanie, i przesiadalem sie tylko ze wzgledu na swietna prace (kumpel kupil storma i praca mnie zaskoczyla bardzo pozytywnie ale poczekalem 3miesiace zeby zobaczyc co sie z nim zacznie dziac- nic sie nie dzialo wiec kupilem)
RST STorm to świetny amor za niska cene pare gleb mialem, ze 2dzioby i pracuje nadal bardzo dobrze, nie lapie luzow i praca plynna w calym zakresie.Czesto krece ''pokretelkiem'' i sobie zmieniam ustawienia a nadal dziala:):):)
160skoku to wystarczajaco wg mnie jak do sztywniaka, amor masywny....
Jedyne co to fakt ze trzeba dbac o niego <po kazdej jezdzie pryskam brunoxem i po kilku ugieciach wycieram golenie z syfu ktory preparat rozpusci....> -nie chce ryzykowac zniszczenia uszczelek...500ml brunoxa 40zl a starczy tobie, i twoim kolegom co beda żydzili na bardzo długo:)
http://www.allegro.pl/item934868489.html
Rst 2009 jest bez porównania lepsze od 2008, jak bym miał kupić nowy amortyzator po kosztach to myślę, że zastanowiłbym się nad nowymi rst. Kolega ma storma, po wycięciu większej części gumy która była na sprężynie i nasmarowaniu amortyzator nie zamula, ma bardzo płynną pracę i wybiera nawet małe nierówności.
misiek112 Może rozwiń to bardziej, dlaczego uważasz, że zabezpieczanie amora brunoxem po każdej jeździe to zły pomysł i źle wpływa na amortyzator? Bo w sumie pierwszy raz się spotkałem z taką opinią. Swojego Pike'a smaruję brunoxem praktycznie codziennie i przecieram uszczelki. Nie zauważyłem jeszcze tego negatywnych skutków, a jedynie pozytywne, w postaci lepszej pracy, większej płynności amortyzatora.
-
- Kontakt:
misiek112 ujme to tak:
-bardzo dobrze wiem jak pracuje duro i jak potrafi zamulac przy chlodnym dniu <kolo 10stopni> wiem tez bardzo dobrze jak pracuje RST Storm i jest nieporownywalnie lepszy...
-a smaruje brunoxem nie dlatego ze bez prearatu zamula tylko chce zeby uszczeli dlugo zyly i nie zuzywaly sie szybko.
-bardzo dobrze wiem jak pracuje duro i jak potrafi zamulac przy chlodnym dniu <kolo 10stopni> wiem tez bardzo dobrze jak pracuje RST Storm i jest nieporownywalnie lepszy...
-a smaruje brunoxem nie dlatego ze bez prearatu zamula tylko chce zeby uszczeli dlugo zyly i nie zuzywaly sie szybko.
http://www.allegro.pl/item934868489.html
Jeśli smarujesz codziennie (czy tam co jazde) to lagi są cały czas wilgotne co za tym idize zbiera się wiecej syfu a to dalej przechodzi na uszczelki i olej. Wiem to z własnego doświadczenia i serwisantów. Też jeśli amortyzator ma otwartą kąpiel to tym bardziej nie ma po co smarować lag codziennie, tu chodzi głównie o teflon byle by syf nie siadał
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=brunox - tak co do tego smarowania