Witam.
Używałem Szukaj lecz nic sensownego nie znalazłem.
Mam pytanie odnośnie juicy 5.
Jakieś 1,5 miesiąca wymieniłem klocki wszytko Ok itp.. z ciekawości chciałem zobaczyć jaki stan klocków no i od strony zewnętrznej klocków jest sporo więcej niż od strony wewnętrznej (gdzieś o połowę). Moje pytanie brzmi czy da się tak ustawić hamulec a żeby oba klocki się równo ścierały..?
Z góry dzięki.
PoZDRoweK,
__________ http://satann66.pinkbike.com/album/Sezon-2009/
ja bym je teraz po prostu zamienił, bardziej by sie ścierał ten którego jest więcej i odwrotnie. Ale myśle że to norma że klocki sie nierównomiernie ścierają
odległosc tarczy od klockow mozna wyregulowac poprzez dodanie badz odjecie podkładek pomiedzy adapterem a mocowaniem hamulca. w Twoim przypadku dodałbym po jednej podkładce na srube własnie pomiedzy adapterem a mocowaniem hamulca ( tego od ramy z tyłu, badz amortyzatora z przodu). mozesz miec jeszcze krzywa tarcze ...??!!
Ja miałem podobnie jak miałem piaste na kulkach, która już swoje przeżyła i przy przeciążeniach koło minimalnie zmieniało kont :P
Ale pewnie Ciebie to nie dotyczy
Teraz mam strokera jakies 4 miechy i jest wszystko ok.
Jeśli naprawdę była spora różnica to może poprostu miałeś źle klocki ustawione względem tarczy ? ;]
Ja już z przyzwyczajenia od czasu do czasu patrze jak to tam wyglada.
Ja miałem podobnie jak miałem piaste na kulkach, która już swoje przeżyła i przy przeciążeniach koło minimalnie zmieniało kont :P
Ale pewnie Ciebie to nie dotyczy
Teraz mam strokera jakies 4 miechy i jest wszystko ok.
Jeśli naprawdę była spora różnica to może poprostu miałeś źle klocki ustawione względem tarczy ? ;]
Ja już z przyzwyczajenia od czasu do czasu patrze jak to tam wyglada.
Używaj :
Mozzila Fire Fox
albo
Słownika Polskiego
Foxik_DH
Foxik_DH pisze:
Witam.
Używałem Szukaj lecz nic sensownego nie znalazłem. Rolling Eyes
Mam pytanie odnośnie juicy 5.
Jakieś 1,5 miesiąca wymieniłem klocki wszytko Ok itp.. z ciekawości chciałem zobaczyć jaki stan klocków no i od strony zewnętrznej klocków jest sporo więcej niż od strony wewnętrznej (gdzieś o połowę). Moje pytanie brzmi czy da się tak ustawić hamulec a żeby oba klocki się równo ścierały..? Wink
Z góry dzięki.
PoZDRoweK,