Matura 2009

wiciu f&v
Kontakt:

Post autor: wiciu f&v »

haha sami chlopi :D ja tez z chlopow, bo o zosce czy telimenie to pamietalem tylko, ze jedna opiekunką drugiej była ;] za to po 13 maja bedzie sie mozna juz zupelnie wychillowac i odlozyc wszelką naukę do października. yeah ;D
gg 9174982
www.tnij.com/wiciufv - moje filmy
http://wiciu.pinkbike.com/
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

tez chlopi, powinno byc ok
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Z tego co ja wiem większość pisała przynajmniej u mnie w szkole z tadka. W Chłopach można było się rozwinąć troszkę. Identyczny temat jak ten maturalny z Mickiewicza znalazłem we wzorach do wypracowań z klasy 2 gim..
[b] Monkeyman [/b]
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

Podobnie u mnie, prawie wszyscy Tadka. Tak myślałem, że z chłopów będzie łatwiejszy temat, ale wybrałem Tadka bo się w nim pewniej czułem. Jutro angielski, potem przygotowanie pracy na polski, mam wdzięczny temat i nie muszę wkuwać. Dalej wtorek polski, wieczorem koncert, w środę matma rozszerzona, a w czwartek fizyczka. Na koniec 19. ustny angielski. Jak wszystko pójdzie dobrze to chcę iść na automatykę i robotykę. Celuje w politechniki wa-wską, wrocławską, albo AGH - pójdę tam gdzie mnie przyjmą

Aha, byłbym zapomniał, w czerwcu jeszcze egzamin zawodowy, a po nim już nic mnie nie będzie blokować przed ostrą jazdą za którą już się stęskniłem
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

Z jednej strony temat z panem tadkiem byl prosty , z drugiej zas łatwo o błąd rzeczowy
www.mudserwis.com
Fest3r
Kontakt:

Post autor: Fest3r »

Też chłopów pisałem:] nawet byłem przy wenie dzisiaj rano i napisałem na prawie 400 słów. Matura jak dla mnie była dość prosta, prostsza od próbnej (bo na niej nie znałem lektury i musiałem lać wode). Fajny był ten tekst o hipnozie, nawet interesujący ale niektóre pytania też z dupy dali. np to o tej tezie bodajże w 5 akapicie. Ogólnie to na lajcie do tego podeszłem, spinać to sie bede przed majcą 13 maja;/
Powodzenia wszystkim życze;]
paralitax
Kontakt:

Post autor: paralitax »

tez uwazam ze pytanie o tezie bylo z dupy. trudne nie bylo, ale problem polegal na tym ze wpadlo mi do glowy kilka rozwiazan. ciekawe co bylo w kluczu. i badz tu madry
qunick
Kontakt:

Post autor: qunick »

zimer
Kontakt:

Post autor: zimer »

ja pisałem pana tadeusza, temat bardzo na rękę tym którzy nie byli za dobrze przygotowani i czytanie ze zrozumienie też stosunkowo łatwe się wydawało.
podsumowując jestem zadowolony i myślę że był to jeden z najłatwiejszych arkuszy z jakimi się spotkałem.
teraz tylko żeby jutro był jakiś normalny temat na rozprawkę i listening z jakimś znośnym akcentem.
CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

Haha! Z linka, który podał qunick wynika, że wstrzeliłem się w klucz idealnie :D Ciekawe co jutro na angielskim będzie, ja zdaję podstawowy. Do tego jeszcze 13 matma na podstawowym i zostają tylko ustne.
kozaknswp
Kontakt:

Post autor: kozaknswp »

znalazłem przeciek na jutrzejszy angielski :D :D :D

Język angielski - List formalny
Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiłeś ciągnikowy kultywator sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i skaryfikatorem. Zauważyłeś, że uszkodzone było łożysko toczne baryłkowe wahliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych ze śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosić jego reklamację. - wyraź swoje niezadowolenie - opisz na czym polega problem - napisz gdzie i kiedy nabyłeś urządzenie - zaproponuj rozwiązanie problemu Podpisz się jako XYZ

8) 8)

z polskiego też był przeciek i w ostatniej chwili zmienili temat :D:D:D:D:D
miało być to :

http://b62.grono.net/66/67/gallery-76124531-500x500.jpg

:D :lol: :lol:
"Przepraszam że nie jestem czarny i nie wtrącam Yo by być fajny "
TeRe FeRe FReeriders
CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

Widzę, że dzisiaj też zaczynam pierwszy pisać w tym temacie. ;)
Tak więc ludzie, jak wrażenia po angielskim?
Ja skończyłem w godzinę, z czego musiałem drugi raz przepisać list, bo zapomniałem o formie :P Ogólnie to matura banalna. Słuchanie było bardzo wyraźne :D
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Po angielskim mam mieszane uczucia . Skończyłem w 100minut, bo chciałem jakieś dodatkowe punkty za bogactwo wyrwać . Co do listeningu - tutaj nie było jakoś nadzwyczajnie . Pierwsze zadanie poszło spoko, lecz z tym "word game" miałem zagwozdkę w 2 miejscach. To True or False także się zapętliłem... czemu ? Owszem - mówiono wyraźnie, ale player był na zbyt wysokie tony podkręcony i nie zrozumiałem wkońcu czy można było robić te zdjęcia w katedrze czy nie .

Nie było źle... Reszta była prosta -to z księgarniami było prościutkie, z dziewczyną malującą ustami ... w zasadzie w tym pierwszym podpunktcie miałem problem drobny, ale wkońcu dałem A) oraz z Holmsem - Żona go namawiała więc ok , ale ostatnie , że zaczęli mówić o kasetce gdy zaczęli podróż, dałem False, gdyż na mój nos, jak już jechali tym pociągiem to podróż trwała, a nie zaczynała się ( podchwytliwe jak się zacznie dłużej zastanawiać, bo można rozumieć na 2 sposoby - zresztą niemal wszyscy u mnie doszukiwali się tego samego toku rozumowania ) .

W piątek gegra rozszerzona....

Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

kozaknswp nie wciskaj bajek dziecko, widac ze sam sobie to wymysliles wszystko
http://mrshaper.pinkbike.com/
kozaknswp
Kontakt:

Post autor: kozaknswp »

konewka bez komentarza ....
lepiej idź na rower...
chyba logiczne że to co napisałem to był żart.
widocznie nie dla wszystkich...
8) 8) 8)
"Przepraszam że nie jestem czarny i nie wtrącam Yo by być fajny "
TeRe FeRe FReeriders
mateoskamikadze
Kontakt:

Post autor: mateoskamikadze »

ja dziś jestem po polskim ustnym ;] Do wczoraj nic nie wiedziałem na temat mojej prezentacji ale poszło dobrze;) Z polskiego czytanie było spoko a jak będzie z wypracowaniem okaże się wszystko przy wynikach. Nie powinno być tego klucza no ale szczegół... Powodzenia na kolejnych egzaminach ;]
http://www.pinkbike.com/photo/2444395/

[S:] KASK MAX 606! L , RST Free Space 100 mm
Fest3r
Kontakt:

Post autor: Fest3r »

Matura, matura, matura... niby egzamin dojrzałości... i co z tego? jak przecieki prawie z każdego przedmiotu można znaleźć w sieci. Sami zobaczcie:
http://sk9.pl/ea2dfd.html
Uciu
Kontakt:

Post autor: Uciu »

no klucza nie powinno byc... zamota straszna jest z nim bo co z tego ze masz wiedze jeżeli matury nie zdaleś i nie wpasowałeś się w klucz-bezsens. A z polaka pisałem Chłopów jak widze większość tutaj ;) no jeszcze jutro niemiec i gecia w piatek, next week to juz ustne i pozniej w czerwcu zawodowy :))
mlynekdh
Kontakt:

Post autor: mlynekdh »

uciu... bo teraz liczy sie nie ksiazkowa wiedza wykuta na blache a spryt,umiejetnosc wyciagniecia wnioskow z danego tekstu,jak te wymogi spelniles to na bank zdasz mature ;)
ODPOWIEDZ