[Czarna Gora] 16-17 MAJ - potrzebne kilka info :)
[Czarna Gora] 16-17 MAJ - potrzebne kilka info :)
Witam,
Planuję wybrać się na 2 dni do Czarnej Góry w następny weekend 16-17 Maja.
Interesuje mnie:
- Jaka jest cena wyciągu ? Ciężko znaleźć info na ten temat, na ich stronie jest coś ponad 10 zł za wyjazd, ale nie ma info o karnecie ;/
- Zna ktoś jakieś dobre (JAK NAJTAŃSZE) miejsce noclegowe blisko obciągu ?
- Będzie ktoś w ogóle :>
- Czy łatwo znaleźć trasy, poza trasą zawodów ?
Pozdrawiam i z góry wielkie THX za odpowiedź !
Planuję wybrać się na 2 dni do Czarnej Góry w następny weekend 16-17 Maja.
Interesuje mnie:
- Jaka jest cena wyciągu ? Ciężko znaleźć info na ten temat, na ich stronie jest coś ponad 10 zł za wyjazd, ale nie ma info o karnecie ;/
- Zna ktoś jakieś dobre (JAK NAJTAŃSZE) miejsce noclegowe blisko obciągu ?
- Będzie ktoś w ogóle :>
- Czy łatwo znaleźć trasy, poza trasą zawodów ?
Pozdrawiam i z góry wielkie THX za odpowiedź !
-
- Kontakt:
Cena karnetu za cały dzień z rowerem 40 zł, wychodzi około 12 wjazdów.
Nocleg 30 metrów np. Hubertus 55 zł ze śniadaniem w formie szwedzkiego stołu, ceny w samej Siennej mniej więcej na tym samym poziomie, im dalej od wyciągu, tym taniej. Trasa praktycznie w całości widoczna jest z wyciągu. Odcinek z zeszłorocznych zawodów również działa.
Nocleg 30 metrów np. Hubertus 55 zł ze śniadaniem w formie szwedzkiego stołu, ceny w samej Siennej mniej więcej na tym samym poziomie, im dalej od wyciągu, tym taniej. Trasa praktycznie w całości widoczna jest z wyciągu. Odcinek z zeszłorocznych zawodów również działa.
blackdemon skończ pieprzyć, nie byłeś nigdzie w górach a piszesz.
motomysz Wyciąg kosztował 30 zł na caly dzień w weekend majowy, obecnie slyszałem, że jest 40 zł 10 wjazdów, jednak wyciąg szybko nie chodzi i kawalek ma także 10 wjazdów zrobiliśmy jeżdżąc z małymi przerwami. Trasa jest oznakowana taśmami w niektórych miejscach, reszta tras spytasz na pewno ktoś będzie. Nocleg jakoś 35 zł pare metrów od wyciągu. Zaraz napiszę kolesiowi to dopisze w topicu co i jak. Pozdro
motomysz Wyciąg kosztował 30 zł na caly dzień w weekend majowy, obecnie slyszałem, że jest 40 zł 10 wjazdów, jednak wyciąg szybko nie chodzi i kawalek ma także 10 wjazdów zrobiliśmy jeżdżąc z małymi przerwami. Trasa jest oznakowana taśmami w niektórych miejscach, reszta tras spytasz na pewno ktoś będzie. Nocleg jakoś 35 zł pare metrów od wyciągu. Zaraz napiszę kolesiowi to dopisze w topicu co i jak. Pozdro
Własnie :P to w końcu jak nazywa się ta miejscowość, SIENNA czy STRONIE ŚLĄSKIE
Dzięki za odpowiedzi, wychodzi ze 2 dni jazdy + nocleg = 2 dni jazdy bez noclegu w Myślenicach. Jedyna różnica jest taka, że do Myślenic mam 10 km a na Czarną 300 km
Ale jakoś to chyba przeboleje jeśli namówię jakichś znajomych.

Dzięki za odpowiedzi, wychodzi ze 2 dni jazdy + nocleg = 2 dni jazdy bez noclegu w Myślenicach. Jedyna różnica jest taka, że do Myślenic mam 10 km a na Czarną 300 km

Jutro, czyli w środę zakładamy materace i siatki, na łykend trasa będzie już zabezpieczona. Miejscowość nazywa się Sienna, ale ma tylko 12 numerów (przed wojną podobno 180), dlatego kod pocztowy jest ze Stronia Śląskiego. W Stroniu Śląskim należy skręcić w prawo za bardzo charakterystycznym "Zajazdem u Prezesa", sienna dokładnie jest tu:
http://www.viamichelin.pl/viamichelin/p ... priseH=450
http://www.viamichelin.pl/viamichelin/p ... priseH=450
Kurna ile z tym zachody jak wpisalem czarna góra w google to pokazalo gdzies kolo zakopca a na stronie pokazuje właśnie stronie śląskie myśle se 300-400 km różnicy gdzie mam jechać tu mam 500 a tam 900 km ale już temat opanowałem i teraz szukam jakiegoś noclegu jak by ktos podał jakiś nr tel to bede wdzięczny
wojtek-mac@wp.pl
gg 9876542
wojtek-mac@wp.pl
gg 9876542
-
- Kontakt:
Na tej stronce masz chyba wszystkie noclegi blisko Czarnej Góry :
http://www.czarnagora.pl/pl/noclegi/?so ... osc&page=1
http://www.czarnagora.pl/pl/noclegi/?so ... osc&page=1
witam,sluchajcie mam taki problem,a amianowicie wybieran sie do was z olsztyna,warminsko mazurskie w choj gorzysty teren xD
bede jechal pociagiem, i jest takie polaczenie ze bede kolo 17 w klodzku,i teraz sie zastanawiam czy lepiej jechac wlasnie do klodzka czy moze do bystrzycy klodzkiej?? wiecie bede mial rower 21 kilo,i fakt jest taki ze nie ma polaczenie da tego ladku zdroj,ani do stroni slaskich i sie zstanawiam skad raczej i szybko mnie wezma do stroni slaskichczy do siennej mam jechac...(chodzi mi o autokar)?? moze mi ktos doradzic?? pozdrawiam
bede jechal pociagiem, i jest takie polaczenie ze bede kolo 17 w klodzku,i teraz sie zastanawiam czy lepiej jechac wlasnie do klodzka czy moze do bystrzycy klodzkiej?? wiecie bede mial rower 21 kilo,i fakt jest taki ze nie ma polaczenie da tego ladku zdroj,ani do stroni slaskich i sie zstanawiam skad raczej i szybko mnie wezma do stroni slaskichczy do siennej mam jechac...(chodzi mi o autokar)?? moze mi ktos doradzic?? pozdrawiam

Wygląda to tak, z Kłodzka masz szansę dostać się do Stronia Śląskiego autobusem, trwa to z godzinę, do Siennej zostanie Ci wtedy 6 km, stosunkowo łatwe do przebycia nawet piechotą. Poza tym możesz liczyć na podwiezienie, bo tam stosunkowo duży ruch. Bystrzyca Kłodzka - jesteś tam w 15 minut od stacji Kłodzko Miasto, ale masz 15 km do Siennej, z tego z 11 pod górę, i niewielki ruch. Kiedy chciałbyś przyjechać? Przed zawodami może uda nam się na to połączenie w piątek i sobotę podstawić busa do Bystrzycy, ale to jeszcze potwierdzę.
Noclegi? O panie, rezerwuj czym prędzej bo przyjdzie Ci spać pod chmurką. Dogodniej jest dojechać do Bystrzycy, trwa to zdecydowanie krócej, poza tym nie trzeba walczyć z PKS. W tej chwili już wiem, że możemy podstawić busa na 8 osób z przyczepą na rowery, dla tych którzy przyjadą pociągiem o 17.52 w Bystrzycy, dodam że nieodpałtnie
. Jeszcze jedna ważna informacja, załatwiliśmy bezpłatny serwis na czas zawodów, świadczenie obejmuje naprawę, niestety bez części. W razie dodatkowych pytań moje gg: 10451000

szacun dla chłopaków ogarniających trasę
masa pracy, efekt rewelacyjny. najtrudniejsza po jakiej jeździłem
kilka poprawek nawrotów za siatkami na górnym odcinku i będzie wypas
bardzo podobała nam się stara trasa. trochę sprzątania i będzie git
napewno jeszcze wpadniemy
ekipa z łodzi
tych trzech miśków i jeden chudy
masa pracy, efekt rewelacyjny. najtrudniejsza po jakiej jeździłem
kilka poprawek nawrotów za siatkami na górnym odcinku i będzie wypas
bardzo podobała nam się stara trasa. trochę sprzątania i będzie git
napewno jeszcze wpadniemy
ekipa z łodzi