Odnawianie kasku 661 Full Comp

gravity3rider
Kontakt:

Odnawianie kasku 661 Full Comp

Post autor: gravity3rider »

Witam, mam kask sixsixone full comp i jest juz troche pozdzierany a w dobie kryzysu raczej nie kupie nowego ;) czy ktos probowal odnawiac kask (malowac, nowe naklejki itp) ?? moze jest jakis zestaw naklejek na ten model kasku? jesli ktos probowal bawic sie w odnawianie to prosze o jakies porady i ewentualnie foty :)
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Naklejki to ściągasz z neta, idziesz do drukarni i drukują, ew. na allegro jest ziomek co robi naklejki. Malować to sprayem, lub proszkowo. Ździerasz starą farbę, odtłuszczasz, malujesz pare warstw w paru dłuższych odstępach, bezbarwnego z 2-3 warstwy, schnie, naklejki i jazda. ;)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... highlight=

zestawów naklejek nie znajdziesz, pozostaje custom, nie koniecznie grafika ale pomalowanie samemu, ręczna robota wyjdzie Cie sporo wiec Comp'a nie warto robić

eskimos28 Proszkowo Kask ? :D
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

eskimos28 pisze:Malować to sprayem, lub proszkowo
Taaa? Malowales proszkowo swoj kask? Co z niego zostalo?
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Malować nie malowałem. Jeżeli się nie da to sorki. Mój błąd...xd
gangsta
Kontakt:

Post autor: gangsta »

Nie miej do mnie żalu eskimos28 ale sie uśmiałem...malowanie proszkowe polega na nanoszeniu lakieru-proszku (taki kolorowy puder) za pomocą specjalnej aplikacji.
Przy czym kluczową rolę w pokrywaniu malowanego detalu owym proszkiem ma elektrostatyka. Potem to pomalowane coś (koniecznie z metalu) wygrzewa się w piecu średnio ok 1h w temperaturze ok 200 stopni C.
To już teraz wiesz jaką gafę strzeliłeś

A co do malowania kasku to temat znany od lat, należy uważać aby nie osłabić kasku stosując nieodpowiedni lakier. Moim zdaniem spray też odpada, można dać do jakiegoś artysty od kasków motocyklowych ale oni biorą krocie za fajne malunki.
Może nałożyć jakiś ładny akryl i na to dać jakieś ciekawe nalepki.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny kasku to mam znajomego który na zamówienie robi szkic projektu z postaciami Mangi....Jedyny w swoim rodzaju.
to wygląda ale na kryzys to Cię raczej tanio nie wyjdzie bo chłopak się ceni i sam projekt u niego kosztuje 50 złoty + malowanie (na które daje gwarancje) kosztuje:
*Robocizna 100 - 150 złoty
*koszt wszystkich niezbędnych farb i akcesoriów

Myśle , że robiąc taki kask jesteś masz jedyny kask na całym świecie :wink:
Ale jak gravity3rider powiedział jest kryzys wiec wątpię żebyś skorzystał z jego usług... w razie czego pisz na PV.
ODPOWIEDZ