Dartmoor Blizzard
wojtasu - śmigam na fullu, wiec co by nie gadać obręcze mają trochę lżej. Trochę więcej ważę od Ciebie i zapewne trochę więcej waży mój rower, ale i tak amortyzacja sporo zmienia. Tyle, że u mnie te obręcze są nadmiarowe, to akurat zdrowy objaw, że musisz czasem lekko podcentrować koła ale nie dochodzi do poważnych uszkodzeń, to znaczy że jest wszystko optymalnie dobrane do wagi i stylu jazdy, ja u siebie nie dotykałem jeszcze nypli, nawet nie robiłem rutynowego naciągnięcia szprych po pierszych 100 km, nie ma nawet minimalnej centry. Jak na moje potrzeby ta obręcz jest za ciężka i za mocna, ale gdybym jeździł na HT to niewykluczone, że byłaby OK.
Tak czy owak to jest pancerna obręcz, jeśli się komuś pogięła to musi sobie znaleźć jakieś lepsze miejsce gdzie zaplatają koła. Waga niewątpliwie wysoka, 860 gramów to jest makabra, ale jeśli ktoś tego własnie potrzebuje w niewysokiej cenie to nie ma się co zastanawiać.
Tak czy owak to jest pancerna obręcz, jeśli się komuś pogięła to musi sobie znaleźć jakieś lepsze miejsce gdzie zaplatają koła. Waga niewątpliwie wysoka, 860 gramów to jest makabra, ale jeśli ktoś tego własnie potrzebuje w niewysokiej cenie to nie ma się co zastanawiać.