kupile sobie opone duro, z mkbiku, otwieram paczke pocztowa..... wyciagam opone... patrze .... a tu opona identyczna jak gazzalodi !!! tylko ze na boku pisze "duro... designed by .243 racing" i oponka ma na bocznych sciangach zaraz nad drutem taka odstajaca gume ktora robi za anti snake'a !!!
rozmiar 2,6 - na bierzniku na 59mm a na balonie 58mm, opona wsadzona na obreczy dx32 jest wieeelka.... ledwo miesci sie do draga :/ moze nawet bedzie lekko ocierac w zakretach... krawedz srodkowego bierznika (patzac z boku) odstaje ok 1cm od krawdzi bocznego bierznika :D jest wysoooka :D:D
no tak sie sklada, ze mam w domu gaze 2,6 i duro 3.0 ... calkiem inne opony,
duro jest ok, ten antysnejk przy okazji zawsze utrzymuje opone idealnie zalozona, rozmiar mega zawyzony (3.0 jst szerokie tak nak nokian 2.6), ale za te kase spoko laczki.
eeee tam... g* prawda... 2,6 ? phii, moja ninja 2,35 wyglada identycznie. brzeg oponki to norma w duro (tylko 2,35 nie maja, natomiast avalanche 2,2 juz ma). z zakladaniem zwala jest wieksza niz z ninja :) aczkolwiek w czsaisie jazdy chyba jednak duro sie lepiej sprawuje.
widzialem, mialem, zajezdzilem w miesiac :P
roznice sa.... ale nie na tyle wielkie... zeby dyskwalifikowac ta opone podczas konkurencji z gazza, pozatym cena dwa razy nizsza:P
ja ma gazze 2,6 i rozni sie bocznymi klockami i troche wewnetrznymi boczne klocki w gazzie sa bardziej poscinane a w duro sa poprostu klockami zreszta mieszanka gumy jest inna no ale niby podobne
bart: widze ze z ciebei zajebisty teoretyk :d pojezdzij na tych oponkach to sie przekonasz ze nie ma roznicy zabardzo... oczywiscie ze duro ma troche inna mieszanke bo jest troche twardsza (ale nei tak jak ninja :P) ale wsumie to i tak dosc meikka guma.... mialem gazze 2.3 (nei mylic z gazzalodi ) i trzymala tak samo... ale zdarla sie po miesiacu ;/