[Kraków] Dual rozkopany

Lisek-Tm
Kontakt:

[Kraków] Dual rozkopany

Post autor: Lisek-Tm »

Witam
Dziś wybraliśmy się z kolegą na dual, oczywiście nie pojeździliśmy, to co tam zobaczyłem było gorsze niż wszystkie moje najgorsze koszmary.
Otóż praktycznie cała trasa została przekopana przez bmxowców, zniszczyli miejscówkę. Dual zawsze był miejscówka gdzie można było pojeździć w miarę fajnie, jakiś stolik, parę doubli, kilka band. Teraz zamiast tego wszystkiego porobili sobie jakieś maleńkie muldki, dirciki, bandy dla deskorolek.
Wszystko to za sprawą polskiego pseudo prosa i boga młodych lanserów - Szweda. Przyjechał taki "pro" do Krakowa i wszystkie dzieci liżąc mu tyłek zaczeły rozwalać trasę w myśl jego chorej wizji. Osobiście bym go powiesił za .......
Dzieci i lanserzy z pod Galerii Krakowskiej zmieniły miejsce lansu na dual, przy okazji go niszcząc. Ja rozumiem ze i tacy ludzie muszą gdzieś jeździć, ale czemu rozkopaliście trasę którą nie Wy budowaliście??? Dual był jedną z nie wielu miejscówek w Krakowie, czy trzeba było go zniszczyć? nie mogliście sobie zrobić miejscówki w innym miejscu? albo nawet na dualu, ale OBOK.
Nie mówiąc o tym że zniszczyliście Sławka NSy które na prawdę ciężko było zrobić. Myślicie że miło będzie Sławkowi jak zobaczy że zniszczyliście trasę która tyle czasu budował? i przez którą Jego wątroba na pewno ucierpiała?

przepraszam za wszelkie błędy ale pisze w nerwach.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Lisek-Tm pisze:Ja rozumiem ze i tacy ludzie muszą gdzieś jeździć

Fajnie to zabrzmiało :D, ale tak niestety jest :( gówniarzeria niema szacunku dla pracy innych, ale jak powiesz Im coś że zrobili nie tak to obraza bo przecież tyle się napracował... Nie bylem tam ale szczerze współczuję utraty miejsca, walczcie o Swoje i postarajcie się dogadać skoro już tam są....
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Prać szczylów i gówniarzy i tyle. U mnie jak tylko jakikolwiek gówniarz na bmx, czy makro pojawi się na miejscówce to ma od razu opierd z grubej rury, a jak się upiera to z kumplami za rękoczyny nie ręczymy. Niestety metoda iscie średniowieczna, ale najskuteczniejsza, nie namawiam do tego, ale jeżeli Ktoś ma inne pomysły na to to są mile widziane, choć dla mnie to poprostu walka z wiatrakami.
Back in black
Lisek-Tm
Kontakt:

SegatiV no dokladnie, dzis mowilem tam do nich co o tym mysle to mi jeden powiedzial "tak, najlepiej nic nie robic i jezdzic przez caly czas na tym samym". wlasnie ze najlepiej bo trudno zmusic tych co tam jezdzili zeby przestawili sie na bmx. bedziemy walczyc, cos czuje ze niedlugo pojawi sie temat ze bmxowe muldki i dirciki zostaly rozkopane w nocy przez "lesniczego" :Pp
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

tak myslalem ze wlasnie tak sie to skonczy...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Lisek-Tm
Kontakt:

trzeba cos z tym zrobic. nie wiem jak reszta ludzi jezdzaca na prawdziwych rowerach a nie dzieciecych ale ja chce miec dual przejezdny.
Temat glownie skierowany do prowodera calej tej akcji, Szweda, prosze miec na uwadze ze ktos na tej miejscowce jezdzil, nie tylko wielbiciele malych zabaweczek, ktos ta miejscowke zbudowal, ciezka praca, Sławek mial co do dualu duzo ciekawych pomyslow, po step upie gap, pozniej przejazd, drabinka, drop itp. a tu wszystko tacy rozwalili.
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

no teraz to sie na dualu robi juz takie wszystko malutkie... cały dual pod BMX'a
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
kelahcim666
Kontakt:

Post autor: kelahcim666 »

No niestety przegieli pale ;/ Mogli zrobic sobie osobna traske nawet obok to oczywiscie rozwalili to co bylo dobre dla nas ;/ Gdyby sobie budowali na boku to by nic nie bylo a tak to za niedlugo beda plakac ze dh/fr rajderzy im rozwalili...

Ja sie pytam gdzie byli rodzice! :lol:
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4575535]SELL[/url]
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Lisek - bez przesady.
Dół jest spoko, gdyby nie muldy które na większy rower są raczej niefajne. Hopki z boku lajt, nikomu to nie przeszkadza.

Triple
Bez komentarza, to co tam zrobili to porażka. Hopa przed którą trzeba hamować na trasie która od zawsze była zrobiona pod szybką jazdę? Pomijam już fakt że 2 lata temu spędziliśmy na przeróbce tego ze Ślimakiem i paroma innymi osobami ładnych kilka godzin, po czym wszystko zostało przekopane.

Ogólnie:
Budujcie jak chcecie ale ku**a nie ruszać tego co było bo było dobrze a jak na razie wszystkie zmiany na głównej trasie tylko ją zj**ały.

Jeszcze sprawa dirta na górze:
Niedawno z Ebebem poświęciłem chwilę na powiększenie tej hopy coby można było wyżej, milej etc latać. Następnego dnia dotarło do mnie info że ktoś to roz**bał bo podobno nikt nie mógł dolecieć - CO KU**A? Na własne oczy widziałem, że się da. Co więcej nawet ja prawie dolatywałem a z dirtem to ostatnio niewiele mam wspólnego.
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Suchajcie, mimo iz nie jezdze w dircie to trzeba zebrac ekipe ludzi i pogadac z bmx owcami. Jak nie opuszcza miescowki lub nie zrobia sobie swojej obok to wpie***ol...
ebeb
Kontakt:

Post autor: ebeb »

Irion, z tych BMXowców tylko jedna osoba ma BMXa..
http://thecitypuzzle.pl - gry miejskie dla aktywnych

http://www.pajacyk.pl/
miisiiek
Kontakt:

Post autor: miisiiek »

Siema, Lisku z Teamu Moherowy Kraków

Zacznijmy od może od tego że nie szczyle i dzieci kopią ze Szwedem, jak coś piszesz to zorientuj się w temacie najpierw a potem wypisuj jakieś głupoty na forach oraz nie bmx-owcy jak to ująłeś.

Nie wiem za bardzo w czym widzisz problem bo linia małych dirtów zupełnie nie koliduje z linia po bandach jedynie są zrobione 3-4 muldy a potem dwie nowe kolejne bandy i równie szybko można jeździć(został przerobiony stolik na końcu).

Nie wiem czemu mówisz o Szwedzie Polski pseudo pros, nie znasz go, nie kopiesz z nim, nie piłeś vódki to zamknij jape. W dupie byłeś gówno widziałeś. Nikt mu nie liże dupy.

Nigdy nie jeździłem na rowerze pod gallerią ani to nie my zniszczyliśmy ns-y Sławka, po drugie właśnie przed chwilą pozytywne słowa od kogoś który tworzył ta trasę że coś w końcu się zaczyna dziać. Ja wiem że trasa była szybka bo "przeszkody zaceły się rozpływać ?? ale jak nikomu nie chce się wziąć łopaty w rękę żeby nie pobrudzić swojego reacingowego stroju to luzz.

Szkoda że NIE STAĆ CIE BYŁO porozmawiać z nami jak byliśmy na trasie tylko bez słowa przejść a potem farmazonić na forum. Chętnie byśmy podyskutowali co jest źle co dobrze itp.
Głupio czytać że"leśniczy rozkopie to w nocy" bo naprawdę trochę czasu i wysiułku włożyliśmy w to wszystko.
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

No tak to jest, jak stara gwardia nie jeździ to się wszystko jeebie. W takim razie aktywnie zbieram na nowego baja, łopaty czekają w garażu 8)
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

LISEK chce napisac bez napinek po pierwsze tylko szwed ma bmx'a ale ma tez gorskie rowery to po pierwsze. Po drugie nikt z Nas ktorzy kopia nigdy nie jezdzil pod Galeria. Dalej odpowiadajac na Twoje pretensje nikt nikomu dupy nie lize :) NS'y nie zstaly przez Nas zniszczone wiec to kolejna bzdura dirta na gorze rowniez nie tykalismy :) Wiec jak narazie same klamstwa i nie domuwienia z Twojej strony z jedym sie zgodze nie kazdemu morze sie podobac to co powstaje... ale trzeba sie rozwijac i szkoda ze jak dzisiaj byles na dualu nie powiedziles nam tego prosto w oczy nie powiedziales co ci sie nie podoba bo stary naprawde bysmy cie wysluchali bo to wkonu WSPOLNA MIEJSCOWKA.

IRON:naj mlodszy z Nas ma 18 lat i kazdy ma MTB to po pierwsze po drugie wogole nas nie znasz a chcesz sie napierdalac tak? Przyjdz jutro na dual pogadamy moze zmieisz zdanie ;] Bo my nie chcemy nikomu na zlosc robic wiec stary najpier pomysl pozniej napisz

I zamiast robic napnki na forum wpadajcie na dual i rozmawiajmy bo z niedomówień robia sie ******* sytuacje.

I na koniec LISEK wszystko co napisales jest nie prawda jedynie to ze tobie nie lezy traska rozumiem ale reszta to oszczerstwa ;]

Z czilowym rowerowym pozdrowieniem bez napinki :D
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
Lisek-Tm
Kontakt:

miisiiek powiedzialem ze zniszczyliscie dual i tyle, nie chcialem wiecej mowic. a co do tego ze nie znam Szweda, to masz calkowita racje, nie kopie z nim, ale obiecuje publicznie ze jak beda plany budowy nawet tych dirtow OBOK dualu, w ktoryms z wielu wawozow to bez chwili namyslu pomoge. w budowie dualu pomagalismy pare lat temu.

Kart_kRk ale widzisz ze ta traska nikomu nie lezy, przynajmniej tutaj na forum, poza ludzmi z ktorymi budujecie/psujecie dual?

poza tym to Szwed wlasnie zaczal inicjatywe budowy dirtow na dualu, pamietam jak budowaliscie te dirty na dole w wawozie, nie kolidujace z trasa, nikt z rowerzystow nie mial nic przeciwko, ale jak to sie mowi dac palec wezma cala reke. Szwed przyjechal do Krakowa bodajze z Poznania (nie jestem pewien) i rzadzi sie dualem jakby on to budowal.

Sławka spotkalem na miescie ze 2h temu i tez jest zniesmaczony cala sytuacja ale mowi ze jemu juz sie nie chce tam tego naprawiac.

Generalnie jestem za tym zeby powstawaly nowe trasy, nawet dla dirtowcow czy bmxow, i chwala Szwedowi za to ze udalo mu sie namowic tylu ludzi do wspolpracy, tylko tak jak juz pisalem, takie rzeczy trzeba robic OBOK trasy, lasek wolski naprawde maly nie jest ;p
a uwazam ze mu dupe lizecie bo pamietacie moze kilka lat temu i jeszcze kilka lat temu nasze ustawki na kopanie po zimie? oczywiscie nikomu nie chcialo sie lopata ruszyc.
Kart_kRk
Kontakt:

To po **** wypisywales tu jakies glupoty? o dzieciach z pod GK itp? Dupy mu nie lizemy i jak nas nie znasz nie pisz glupot 2 lata temu zaczynalem jezdzic 2 lata temu tacu ludzie byli ze jak ktos nie mial fajnego roweru to sie ludzie z niego smiali to sie dziwisz ze ustawki na kopanie nie wychodzily?

I dupe to ty teraz lizesz bo dlaczego dzisiaj tego wszystkiego nam w oczy nie poiwedziales?
Banda:
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

Kart_kRk pisze:I dupe to ty teraz lizesz
yyyy ale komu? :roll:
Kart_kRk
Kontakt:

Najpier nas zwyzywal napisal jakies glupoty ktory nie sa prawda a jak sie odezwaly dzeci na bmx'ach z pod galerii czyli my nagle zrobil sie mily to pytam dlaczego z nami nie pogadales dzisiaj nie powiedziales co ci nie lezy tylko po jednym zdaniu sie obraziles i wypisujesz takie glupoty?
Banda:
Lisek-Tm
Kontakt:

Kart_kRk no wlasnie ;p komu ja lize? :P nie powiedzialem bo ja z natury jestem pokojowy do momentu wyprowadzenia mnie z rownowagi i widze ze zlapales bulwersa.
i nie mow ze tacy ludzie byli ze sie smiali bo to nie jest prawda, moze i byli ale dalej tez tace niektorzy sa.
poza tym zrozum ze mi chodzi tylko o to ze zupelnie nie potrzebnie zniszczyliscie trase, jedna z niewielu w krakowie, mogliscie zrobic to obok, byly by dwie trasy, nie sadzisz ze to bylo by lepsze rozwiazanie?
ODPOWIEDZ