Co to jest gwiazdka w widelcu?

MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

ty jesteś z tych ludzi którzy jak kupią nowy rower to z encyklopedią w renku go rozkładają na części pierwsze a potem składają ale inni tacy nie są więc idz rozłuż go raz jeszcze...
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

[Karpiel] - ok, zgadza sie, zeczywiscie jest cos takiego (na stalowych rurach) ale to jest raczej przypadkowa pozostalosc po produkcji rury (wynikajaca z technologii produkcji) niz ceowe dzialanie (toczenie specjalnie dla uzyskania tego). Ale jest, przyznaje :)

[MAFIOISO] - niemniej jednak dobrze jest wiedziec co i jak w rowerze bo owiele latwiej wykryc ze cos zaczyna sie sypac (np. luzy tu i tam, jak sie je zaniedba to w krutkim czasie bierznie pujda sie jeb*** i trzeba kupic cala piaste/ platformy, a tak 5 minut i wszystko gra) Choc z drugiej strony, gdyby nie tacy jak Ty to biedne serwisy/kumple szybko by zbankrutowali ;)
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

poza tym mów mi jeszcze ćże nie warto znać sie an częściach- już widze jak jedziesz do serwisu- pszepraszam ale cos mi skrzypi- i potem godziina dochodzenia, a w najgorszym wypadku jak kiepski serwis to cie orżną- zamiast luzu w pedałąch ci np każą wymieniac pakiet, korbe, pedały. Warto sie znać
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

ja się akurat znam na sprzęcie ale jeżeli biker sie pyta bo nie wie po co to jest to się odpowiada a nie się go jedzie!!! jasne że sprzęt należy znać, i on napewno teraz będzie wiedział co i jak. POZDRO
ODPOWIEDZ