Jelenia Góra wstydem rowerzystów?

Sewi
Kontakt:

Jelenia Góra wstydem rowerzystów?

Post autor: Sewi »

Nie będę tutaj wywijał obelgami ani nie mam zamiaru osądzać kogokolwiek. Cała sprawa dotyczy Konrada vel BikerJG. Nie mam nic do Ciebie, lecz nie podoba mi się Twoje zachowanie, to w jaki sposób wykręcasz kupujących oraz chciałeś wykręcić mnie. Niech to wyjaśnię na prostym i świerzym przykładzie...

Moje doświadczenie zbiega się z zakupem nowej ramy, powyżej wspomniany osobnik miał jeszcze w tym miesiącu na sprzedaż Yeti 303, żeby było mało to właśnie na ten model ramy jestem srogo napalony niczym gimnazjalne wąskie 13-stki.

Pozwolę sobie zacytować kawałki opisów z aukcji na której wystawiłeś tą ramkę:

"Rama w stanie idealnym, brak jakichkolwiek uszkodzen czy wiekszych rys. Gdyby nie przetarcia od pancerzy mogl bym wystawic jako nowa."

"The frame is medium and is in almost new condition. The rear shock and runners are perfect."
Ok, czyli zakładałem że jesteś godny zaufania i słowny w tym co deklarujesz. Co lepsza przekazałeś mi inne równie ciekawe i ważne fakty w rozmowie telefonicznej takie jak:

- byłeś jej drugim właścicielem
- wszystko jest cacy a zawieszenie pływa jak po masełku

Akurat pech Ci sprawił iż pomyliłeś paczki i przez nią wysłałeś 303 do mego znajomego do Krakowa. Gdy doszła mnie wiadomość o tym fakcie czymprędzej udałem się na oględziny tej ramy, z czystej ciekawości sprawdzić na ile jesteś wiarygodny oraz poprostu sprawdzić z ciekawości samo wykonanie ramy.

Po ledwo 10 minutowej wizycie moje wnioski są jasne i następujące:

- ramie do "nowej i idealnej" koncycji brakuje troche, a nawet w cholere!
- stery są niekompletne, brak kilku cześci i nie wiem co się dzieje z dolnym łożyskiem - jest strasznie złorane
- zawieszenie chyba nie wie co to masło - w ogóle nie było konserwowane, zapomniałeś zupełnie o jego smarowaniu przez co wyraźnie pracuje skokowo, daleko mu do płynności. Na pionowej szynie zalega spora warstwa leśnego "gnoju", nie mogłeś go nawet rypnąć od czasu do czasu myjką ciśnieniową i ze strzykawki zaistalować do "autek" smaru?! To czynność pochłaniająca mniej niż minute czasu.
- suport totalnie skasowany, niby się kręci ale modrowałeś go nie wiem czym, z jednej miski łożysko pragnie wyskoczyć na wolność.
- na łączeniach z tyłu wachacza trzymające go by liniowo pracował względem przedniego trójkąta są źle sk®econe łożyska
- cały wahacz w ogóle wydaje mi się krzywo skręcony lecz tutaj mogę się lekko mylić
- byłeś trzecim właścicielem a nie drugim jak deklarowałeś (potwierdził mi to Twój poprzednik)
- BTW śmiesznie chciałeś mnie wziąść na litość tłumacząc że pilnie potrzebujesz pieniędzy na spłatę biletu do stanów, potem auta, a na koniec remot domu (zdecyduj się!)

To chyba tyle, lecz do czego chciałem dojść - szkoda że tak mi nakłamałeś, czuje się urażony tym faktem. Przegrzebując fora i inne portale widzę że masz na pieńku z kilkoma osobami, niektóre te sprawy wydają mi się jasne i nie bezpodstawne lecz to sobie załatwiajcie między sobą. Nie podoba mi się Twój brak szacunku do swoich kontrahentów, w końcu obracasz ciężkimi pięniędzmi więc to wymaga pewnego wizerunku... który sam skutecznie i systematycznie sobie psujesz. Zastanów się nad tym co robisz.

Dla dowodu zamieszczam kilka fotek:

ObrazekObrazek

reszta fot na http://gallery.me.com/pseweryn#100407

Nie wiem co już napisać, nie czyń innym tego jak sam nie chciałbyś być traktowany.
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

temat totalnie z pupy. mogles jakos normalnie to nazwac chociaz... nijak nie trzyma sie postu powyzej
http://mrshaper.pinkbike.com/
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

no wiec task, wnioskuje ze rama jest
-BRUDNA
-stery sa niekompletne
-zawieszenie nie wi co to maslo
-wszystko jest zle

hahaha co za temat, BRAK PYTAN

Sewi bilet do stanow?? remont?? Mialem wypadek samochodowy o czym wie wiekszosc moich znajomych.

Hmm ale nie rozumiem jaki jest cen tego tematu? napisz prosze.
BikerJG
Kontakt:

prosze zobaczyc na ilosc postow i staz na forum uzytkownika Sewi to jakas sciema. Rama jest w idealnym stanie a ja bylem durniem ze pozyczylem ja gosciowi. Jutro dzownie i odbieram. Co za ludzie, nie rozumiem czegos takiego!

aha i jeszcze 1 Sewi kolega napewno ci podziekuje za to ze w tym momecie zostanie bez sprzetu bo kaze mu go natychmiast odeslac spowrotem, oddam pieniadze za jego rame.

RAMA TAK JAK PISALEM MA TYLKO OTARCIA OD PAN. CO DO TEGO MAJA STERY?? CZY LOZYSKO W KORBIE?? CZY ONA BYLA PRZEDMIOTEM JAKIEJKOLWIEK AUKCJI?? JESTES CZLOWIEKU CHORY!!
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

BikerJG edytuj posty to po 1, po 2 co ma staż na forum i ilość postów do tego kim on jest? Jest Jodko na forum? Nie... Aaa to jakiś lamus :| Weź sie ogarnij koleś nie dla każdego dhzłom to podstawa życia. Fotki mówią same za siebie, ciśniesz wała, nie pierwszego i zapewne nie ostatniego. Daj se lepiej spokój z rowerowaniem bo kiedyś mogą te interesy się źle dla Ciebie skończyć.

PS.
BikerJG pisze:Sewi bilet do stanow?? remont?? Mialem wypadek samochodowy o czym wie wiekszosc moich znajomych.
Warto trzymać się jednej wersji.
BikerJG
Kontakt:

Johnyk ale co widac po zdjeciach?? nie rozumiem a moze nie dowidze. Rama jest usyfiona, no i co? kiedy tworca tematu ze mna rozmawial ze twierdzi ze rozne wersje byly?? dziwny jest ten swiat.
konewka
Kontakt:

ja na tych zdjeciach tez nie widze zadnego defektu... rama brudna, to akurat chyba kazdemu sie zdarza... nic pozatym nie ma
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

"Gdyby nie przetarcia od pancerzy mógł bym wystawic jako nowa" - z tego zdania jednoznacznie wynika ze nie kupujesz całkiem nowej ramy tylko lekko uzywaną! Przecież nawet w aukcji wyraźnie pisze STAN - UŻYWANE ! Na aukcji jest foto i wszytsko widać na "brak jakichkolwiek uszkodzen czy wiekszych rys"
Co do zawiechy to nie muisisz robic z tego wielkiej afery ze masz osyfioną szyne, no i ?? Nie możesz sobie tego wyczyścić i nasmarować ? to az tak duzo??
Juz mi sie nie chce komentowąc tej twojej wypowiedzi Sewi o tych zle skręcony wahaczah itp. bo mi sie zal robi.... gdybym ja miał sie tak czepiać gości którzy sprzedali mi jakąś czesć to chłopie, ja bym z sądów nie wychodził ! :P
A BikerJG to jest naprawdę spoko gosć ! Kupowałem od nie go pare rzeczy i zawsze bylem w 100% zadowolony. Tylko u niego mam 100% pewnosc ze kupowane przeze mnie rzeczy bedą takie jak mają być! W ogóle dobry kontakt itp itd miły koles do pogadania... Gdy widze takie teksty na jego tema to naprawde... zal... gośc nam sprowadza sprzęt po zawalistej cenie a Wy go jeszcze jedziecie... pewnie nie ma co.Sewi a ty wogóle wiesz ile taka rama normalnie kosztuje ?! Nigdzie taniej bys nie kupił, ramke z takim osprzętem...
tyle na dzisiaj ide spać.....bo mi sie wszystkiego odechciewa....
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

Z nazwą tematu to dojechałeś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Temat z dupy i bez sensu.
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

BikerJG pytasz co widać , już Ci mówię. Lenistwo , okropność , tragedię , wielki żal , brzydote , totalny brak pojęcia. Spytasz gdzie ? Staaary nawet ośki nie wyjołeś gdy malowałeś amora , wstyd ! :D Brzydko lakier położony ;) Reszta to nie moja sprawa :)
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

temat z d....rama OK co z tego że usyfiona mieliscie w umowie że ma być czysta??? :roll: kaczor nie przesadzaj ;)
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Temat powinien się nazywać "DH-zone wstydem dla rowerzystów"...
Przegięcie, nauczcie się ludzie robić interesy i odpowiedzialnie dokonywać zakupów używanego sprzętu.
http://www.endura.pl
mmorswin krk
Kontakt:

Post autor: mmorswin krk »

Sewi jest w swiecie rowerowym od ladnych kilku lat i wydaje mi sie ze jego zarzuty nie sa bezpodstawne.Widzialem rame i jej stan wcale nie jest taki idealny jak wynika z opisu.Temat ma sens gdyz gosc z Jeleniej Gory notorycznie robi jakies dziwne interesy.Rama jest teraz w rekach mojego kolegi i smieszne wydaje mi sie pomylkowe wyslanie ramy o takiej wartosci i swiadczy to o braku powagi sprzedajacego.Druga sprawa jest to , ze moj kolega oczekuje na rame od pana z Jeleniej Gory juz niemalze od 2 miesiecy niewiadomo dlaczego wciaz jej nie ma za to omylkowo zostalo mu przeslane Yeti...Ciekawa sprawa moze byc rowniez sprawa foxa.Kolega Kuba i Damian z ktorymi pan z Jeleniej Gory robil "interesy" zakupili od niego po foxie 40.Fox ktorego ma teraz Damian jest foxem odeslanym przez Kube w ramach niezgodnosci z opisem.Stan tego widelca za cene zakupu ktora z tego co slyszlaem byla dosc wysoka jest oplakany-malowany tak ze wyglada jak grube duro pomalowane sprayem(beznadziejnie)lagi w amortyzatorze z tego co widzialem sa roznych kolorow i jest on porysowany oraz posiada wgniot taki iz w zyciu nie kupilbym takiego amortyzatora..(jakby ktos stukal w niego nozem)Kolega Damian mowil mi ze nie ma pewnosci czy zakupiony jest rocznikiem 2008 czy tez przemalowanym skladakiem 06/07 a wszystko na to wskazuje.Nie robilem zadnych interesow z panem z Jeleniem gory ale z obserwacji nie polecam zadnych transakcji z tym panem bo na przykladzie Damiana widze ze mozna przez dlugi czas nie miec roweru stracic kupe nerwow a moze i pieniedzy.
http://mmorswin.pinkbike.com/
Chabs
Kontakt:

Post autor: Chabs »

w sumie jesli chodzi o brud na ramie to szczerze Konradzie mogles sie postarac troszeczke, wydaje mi sie ze kazdy jak wydaje na cos kase chce zeby to bylo dobre i w miare wygladalo i jakby na to nie patrzec nie wymagalo zbyt wiele pracy zeby rame umyc i przygotowac. Co do Foxa ktory siedzi w tym rowerze to sie nie wypowiadam, bo lakier po prostu jest jedna wielka masakra, nie mowie juz o przesunietych lagach bo to widac o tutaj http://gallery.me.com/pseweryn#100407/I ... olor=black niewiem czy to Twoje niedopatrzenie czy cos innego. a na tej fotce http://gallery.me.com/pseweryn#100407/I ... olor=black i na tej http://gallery.me.com/pseweryn#100407/I ... olor=black ewidentnie widac ze z lozyskiem jest cos nie halo. Co do tych wymowek to z tym sie moge zgodzic ze puszczasz teksty niekiedy nie z tej ziemi.. prosze Cie nie stawaj sie handlarzem ktory wciska gowno ludziom, Ty jezdzisz na rowerze, my tez i powinnismy sie nawzajem szanowac, o tym ze jestesmy ludzmi (co po niektorzy) doroslymi to mowic chyba nie musze. pozdro
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Konrad Sewi znany jest jednak w srodowisku dh i z tego co pamietam cos wspominał nawet, ze sie na ta rame napalil od ciebie wiec to nie jest zadna podpucha. Co by nie mówic o szyny w 303 trzeba dbac bo sie moga wyszczerbic, a wtedy nadaja sie do wymiany. A wymiana tania nie jest i z tego co pamietam ktos miał spore kłopoty z tym w swoim czasie.

Po fotach poza szynami duzo nie widac wiec sie wypowiadac nie bede. Bike uzywany jakies slady uzytkowania bedzie miał i pytanie tylko czy sa to slady kosmetyczne czy wplywajace na jazde bo czasami tez nie rozumiem, czemu ludzie sie jakis mega obzniek domagaja za w pełni sprawny sprzet tyle, ze z widocznymi otarciami.

Konrad odnosze wrazenie, ze nie robisz tego ze złej woli tylko, ze przewija ci sie przez rece tyle sprzetu, ze wymyka ci sie to z rak i ze masz inne standardy "dobrego stanu" niz niektórzy zainteresowani.
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Przestancie z nim handlowac i koniec. Koles notorycznie robi walki i przekrety.

Jak nie wyrabiasz ze sprzedaza czesci to zwolnij tempo bo tylko problemy robisz.
bodziu
Kontakt:

Post autor: bodziu »

sewi popieram cie mojemu kumplowi przysłał niekompletna kone stinky supreme i niby zapomniał spakować częsci... hu.... a nie zapomniał spakować stery były nie kompletne sztycy nie było w kulki leci poprostu
Gambler i Boxxer 2010
http://www.pinkbike.com/photo/5219739/
konewka
Kontakt:

bodziu naucz sie pisac bo nie wiadomo o co Ci chodzi
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Jak się juz tak żalicie to ja tez sie wyżalę... Zbierałem kase na fajny rowerek przez cała zime i gdy juz przyszło do kupowania ramy "nowej" to po 3tyg. gdy juz miałem wszystkie części żeby złożyć rower to okazało sie ze rama jest rozwalona tzn. gwint w ramie zerwany, suport na chama był wkręcony i luzy jak cholera, damper do serwisu... i co wtedy?... całą kase jaką miałem juz wydałem, sezon sie zaczął a ja w domu siedze ! jedne zawody mijają, drugie... a ja tylko patrze jak kumple jeżdżą /załamka/ co do tego sezonu to miałem spore plany, przygotowywałem sie juz w zimie (treningi siłka itp) i to wszystko poszło na nic ;/

Wracając do tematu, jesli coś faktycznie jest nie tak z ramą to myślę ze z Konradem spokojnie sie dogadasz, co i jak... mogłeś wcześniej do nie go napisać, zadzwonić, pogadać a nie od razu temat na forum. i jeździmy po gościu ile mozna...trochę nie teges...
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Zablokowany