Jelenia Góra wstydem rowerzystów?

LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

No japiernicze... wiecie Co ?? Niemal co miesiac pojawia się temat Bikera Jg, że albo on oszukał, albo sam zakłada tematy, ze został oszukany... ludzie, to jest forum o rowerach, i szczerze denerwuje mnie to, ze jak grzyby po deszczu powstają takie tematy, które i tak do niczego nie prowadzą, panowie, prowadźcie takie rozmowy między Sobą poza forum, albo dzwońcie na telefon zaufania pod 997, bo wg. mnie pisanie o takich rzeczach na forum to już totalna strata czasu, i niepotrzebne oczernianie obydwu stron. A co do tych oszustw, to jest rzecz niepokojąca, ponieważ obracacie niemałymi pieniędzmi i kupujecie większość rzeczy w ciemno, ja nigdy bym nie postępował w ten sposób, że najaram sie na cos jak szczerbaty na suchary, sprzedawca wcisnie mi piękną bajeczkę, aby mnie bardziej podjarać, Więc kupuję, dochodzi paczka, otwieram, a tam rozczarowanie, kłutnie na forach, policja sądy, bijatyki, ufoludki i niewiem jeszcze co... :? A tak ps odnośnie spraw typu: Sprzedałem-Klijent nie zapłacił to apeluję do lupujących, aby zastanowili się na co się porywają kupując ramę czy amora za kilka tysięcy, wiem że chodzi o marzenie, zachciankę, nagłą potrzebe itp, ale zeby podejmować takie decyzje, należy pierw wiedzieć na czym się stoi..:(

A jak co to niech ktoś w offtopicu założy temat o nazwie ,,Wyżal sie tu!" Modzi go przykleją i będzie gitara.
Back in black
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

tyle tematow itd... Wy poprostu jakos wszyscy sie dogadac nie mozecie... pomimo ciagle krazacych tematow o Konradzie, o tym ze przewaznie cos zrobi zle, ja nosze sie z zamiarem kupna od niego fox'a. widac podczas rozmowy ze chlopak jest mily, spokojny i mozna bez problemu sie z nim dogadac. jak fox przyjdzie do domu, zobacze go, jak cos bedzie nie tak to odsylam na moj koszt. bo przeciez tak sie mozna dogadac zawsze prawda? ktos widzi w takim rozwiazaniu problem? skoro rama nie spelnia Twoich oczekiwan to ja odsylasz na swoj koszt tego samego dnia i tyle. pisalo juz tak wielu ludzi przedemna. po co kolejny temat zakladac i kogos oczerniac???
http://mrshaper.pinkbike.com/
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

Zamiast się dogadać to NIE trzeba założyć kolejny temat z dupy...
zal.pl :|
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

konewka wiesz, nie dla każdego jest to takie proste, bo kupując rame, w takim stanie jak jest w opisie, oczekujesz że ona taka będzie. Większość ludzi chce mieć sprzęt na zaraz, bo po to go kupuje, a nie bawić się w odsyłanie przesyłanie, zwroty itd. Cel tematu wydaje mi się dość prosty - nie kupujcie od Konrada bo ciśnie dobre wałki, a ludzie tracą tylko na tym czas i pieniądze. Ja rozumiem że każdy pociska czasem jakiegoś małego wałka, nie wspomina o zarysowaniach czy coś, ale takie coś jest mało istotne, natomiast gdy rama jest w złym stanie technicznym no to już ciężko na takie rzeczy przymknąć oko. Kupuj od niego foxa, kupuj, najlepiej jakiegoś z uszkodzonymi tylko uszczelkami, bo jakby tłumik był zwalony no to już lipton.
Brynów Team
Kontakt:

Post autor: Brynów Team »

wszystko super, wszystko extra, tylko czemu Sewi przestal sie odzywac? rzucil jakimis oskarzeniami i to koniec???
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Napisze po raz ostatni

NIKT NIE KUPIL ODEMNIE YETI, poztyczylem je w dobrej woli i co mi z tego?? pojazd i nic wiecej.

Fox ktorego otrzymal kolega ma nowy tlumik oraz uszczelniacze.

Odwalcie sie od yeti BO NIE JEST ONO PRZEDMIOTEM SPRZEDAZY!! koniec kropka.

Juz dzwonie do goscia ktory kupil odemnie devinci (tego ktoremu pozyczylem yeti) i w zawodach nie wystartuje bo yeti chce spowrotem! Tak sie moi drodzy nie robi.

A argumenty ze fox ma 2 rozne lagi czy wgniota?? haha dobre sobie, PROSZE O ZDJECIA!
konewka
Kontakt:

mysle ze temat mozna zamknac, nikt nic nwego nie wnosi, a tak jak pisze Konrad, ktos cos mu zarzuca a nie ma na to zadnych dowodow...
Kondi_GK
Kontakt:

Post autor: Kondi_GK »

W sumie nie udzielam się w takich sprawach ale już nie mogę się powstrzymać i napisze:

1 człowieku weź nazywaj tematy po ludzku,
2 jak się kupuje sprzęt używany to trzeba brać poprawkę, że może wyglądać trochę gorzej jak na zdjęciach,
3 i ludzie nie oczekujcie super okazji (zdarzają się takie ale sporadycznie) i trzeba się liczyć że wszystko co używane będzie miało ślady użytkowania,
4 apel do sprzedających, czyście sprzęt przed wysyłką bo w sumie nie dużo czasu to nie zajmuje a kupującemu jest milej (kiedyś też dostałem amorek w stanie jakby wczoraj z trasy zjechał, ale umyłem i było ok.)
5 może tu się parę osób przyczepić bo sam często piszę z błędami ale błagam nie WZIĄĆ tylko WZIĄĆ,
6 a co do ramy to wg mnie może nie zasługuje na określenie idealna ale jakby dotarła umyta to myślę ze na stan „bardzo dobry” zasługuje i cała ta afera nie jest potrzebna trzeba było to między sobą załatwić np. jakiś gratisie np. nowe stery czy coś zawsze się dogadać można,
7 nie znam żadnej ze stron.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Kondi_GK - zdjęcia są po to by przedstawić realny stan sprzedawanego przedmiotu. Osobiście oczekuję, że jak coś kupię to dostanę dokładnie w stanie jak na zdjęciach. Pomijając kwestię czyste/brudne choć milej dostać czyste, świadczy to dobrze o sprzedawcy
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Steel2 TO NIE BYL PRZEDMIOT SPRZEDAZY!! (napisze 3 razy bo z czytaniem na forum ciezko ;)

Steel2 TO NIE BYL PRZEDMIOT SPRZEDAZY!!

rama pozyczona.. i tyle
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

BikerJG - wiem, wiem i jeszcze raz wiem. Po prostu ogólnie napisałem na post Kondi_GK. Ja naprawdę nie mam problemów ze zrozumieniem i jak na razie to ten temat mnie bawi i ciekaw jestem co dalej.

Autorowi proponuję przejść do realnych zarzutów ( jeśli jakieś są ), a nie do tego czy pożyczona rama jest w stanie idealnym czy prawie idealnym, czy też średnim.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

Panowie rowerzyści od dawna wiadomo że kolega BikerJG to znany oszust. Obecna sprawa tylko zdaje się świadczyć na jego niekorzyść. Wspomne o kumplu, ktory kupił od niego niby boxxera teama 2007 ze sterowka 20cm w stanie idealnym.. właściwie zgadzało sie ze to boxxer team...

przykre to że są wsrod rowerzystow (chociaz dla niego to zbyt dumne okreslenie) oszuści. Mnie kiedyś orżnał chłystek z Olkusza.. i od tego czasu mam jak najgorsze zdanie o tym mieście. Wiem wiem wiem to tylko uprzedzenie ale niesmak został ilekroć jade tamtędy. Mam nadzieje ze bikerJG nie bedzie sie pokazywał na zawodach... bo mogą ktoremuś oszukanemu klientow puścic nerwy..
konewka
Kontakt:

kubabike a ja wiem ze Ty kradniesz rozne artykuły z roznych sklepow w ktorych bywasz... jestes zlodziejem
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

konewka hę??
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

konewka - właśnie... - o co Ci chodzi?? oO
konewka
Kontakt:

nie "hę" tylko zastanow sie zanim znow napiszesz takie zdanie o kims: "Panowie rowerzyści od dawna wiadomo że kolega BikerJG to znany oszust. "
dowody. podaj jakies dowody.
ja napisalem ze jestes zlodziejem. znam Cie? -nie. kradniesz? -tak uwazam. nieszkodzi ze nie mam dowodow. fajnie poprostu mi bylo o Tobie tak napisac
napewno fajnie czyta Ci sie takie texty o swojej osobie, nie poparte zadnymi dowodami

dalej nie rozumiecie o co chodzi?
Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

konewkapomogę Ci skoro nie umiesz czytać. Fajnie się wytyka innym braki zrozumienia tekstu czytanego, ale warto by przed tym samemu posiadać tą umiejętność
kubabike pisze:Wspomne o kumplu, ktory kupił od niego niby boxxera teama 2007 ze sterowka 20cm w stanie idealnym.. właściwie zgadzało sie ze to boxxer team...
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
konewka
Kontakt:

Mawet ja Ci niestety nie pomoge bo na brak myslenia u Ciebie nie ma lekarstwa...
Brynów Team
Kontakt:

Post autor: Brynów Team »

Mawet zastanow sie co Ty napisales... chyba faktycznie nie myslisz
Zablokowany