Full Dartmoora ? Czemu nie ?

wojciech28
Kontakt:

Full Dartmoora ? Czemu nie ?

Post autor: wojciech28 »

Witam !
Wczoraj wieczorem leżąc w łóżku pomyślałem, że dartmoor ze swojej wspaniałej ramy jaką jest street fighter mógł by stworzyć fulla.jedynym prze ze mnie znanym "full dualem" jest drogi bottlerocket (moje marzenie:) ).myślę, że taki full dartmoora znalazł by swoich odbiorców.nie chodzi tutaj o to, aby dartmoor zrobił "swojego bottlerocketa", lecz mogli by pomyśleć nad jakimś systemem...może coś takiego jak było w stinky 2004r ?
wiem, że ten temat będzie miał swoich wrogów (na pewno będzie to min KondziuNS, lecz moim zdaniem fora są po to aby wyrażać swoje opinie.
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

Po pierwsze jakos niektorych czesci dartmoora czesto pozostawia wiele do zyczenia...

Po drugie to albo by byl on tani albo by byl naprawde kiczowatej jakosci. Bo rozumiem ze chcialbys fulla za mniej niz kafla do dualu - takie rzeczy to tylko w erze...
Demo 8 2010 BoXXer Race
wojciech28
Kontakt:

mrutbdg tu nie chodzi o to że ja bym chciał...napisałem ten temat ogólnie...a cena wahająca się koło kafla to wcale nie jest dużo mając na uwadze, że wspomniany bottlerocket kosztuje używany gdzieś w okolicach 2,5k.
a waszym zdaniem jest to dobry pomysł czy beznadzieja ?
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

A co ma nasze zdanie do tego ? Zgłoś się do Dartmoora i niech ocenią to ich "specjaliści". Nie chęci decydują a potencjalne zyski i tyle.
Ja tam żadnego produktu tej firmy nie kupię, nie ta jakość.

Pytanie głupie jak na publicznym forum. Równie dobrze możesz nas pytać co sądzimy o tym by Intense sprzedawał m6 po 100 zł.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

No coś takiego byłoby mile widziane, najfajniej jakby zawiecha w systemie fsr latała, lub innym 4 zawiasie. Pozatym dartmoor zapowiada fulla co roku i nic jeszcze nie widać. Pozatym sądzac po obecnych produktach tej firmy, to raczej nic z ram full sie dłuugo nie pojawi.
Back in black
wojciech28
Kontakt:

Steel2 spytałem się Was, ponieważ chciałem wiedzieć, czy w ogóle był by sens pisania do dartmoora listu itp.
jak na razie to stwierdzam, iż moje rozmyślania to "głupi pomysł"...cóż...nie zrobią tylko jednego egzemplarza dla mnie...pozostanie mi śmigać na fr2...
a co o tym myślą inni userzy ?
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

uhm mowie ze kafel (1000zl) to jest tanio ;) i pewnie za tyle by wiekszosc osob go chciala. Wg mnie rama full za 1000zl nowa z damperem jest watpliwej jakosci...
Demo 8 2010 BoXXer Race
wojciech28
Kontakt:

mrutbdg niekonieczni musiała by to być rama od razu z damperem, ponieważ nawet do fr2 każdy montował taki damper, który mu bardziej odpowiadał :)
LestatBiker widzę, że mamy podobne gusta :mrgreen:
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Nie napiszesz to się nie dowiesz. Napiszesz, najwyżej stracisz kilka min, więc niczym nie ryzykujesz.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Jak dla mnie pomysł całkiem OK. Oczywiście wszystko zależy od podejścia Dartmoora. Bo gdyby wypuścili fajnego jednozawiasa z dobrą geo itp w cenie powiedzmy te 1100 za ramę bez dampera to duża część mniej nadzianych bikerów mogłaby liczyć na trochę skoku pod tyłkiem :wink: Wiadomo, że wszystko zależy od wykonania, ale gdyby się postarali to wyszłoby fajnie. No i oczywiście musiałoby to trochę ważyć, bo niby jak inaczej małym kosztem osiągnąć wytrzymałość na zadowalającym poziomie?
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
wojciech28
Kontakt:

Noldorek dobre info ! gdyby dartmoor zrobił coś takiego na bazie fightera sprzedawało by się jak ciepłe bułeczki...możliwe też ze oskarżono by dartmoora o plagiat...zamierzam napisać list do dartmoora...o odpowiedzi z ich strony oczywiście Was poinformuje :)
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Noldorek ramka naprawdę super. Tylko raczej do tych 1300 zeta bez dampera to jej się nie uda kupić :wink:
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

wojciech28, Sign byłby świetną ramą, gdyby miał inne kąty. A ciut inne pospawanie nie kosztuje więcej.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dartmoor ostatnio podnosi jakosc produktów, tych projektowanych przez nich jak i wybranych z katalogu wiec szansa na fulla jest ale pisanie do nich listu wiele nie pomoze mysle. Musi miec kto tego fulla zaprojektowac i jak bedzie chetny to i taki full powstanie. Co bedzie to bedzie ale mysle, ze predzej u nich zobaczymy fulla niz u nsa.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Najdroższy sztywniak dartmoora (razor czy jakoś tak) katalogowo kosztował coś około 700zł, to myślę, że full kosztował by coś około 2tyś i byłby tak samo słaby jak wszystkie inne części dartmoora, poza obręczami oczywiście :)
KiLo
Kontakt:

Post autor: KiLo »

Ja powiem tak jest to fajny pomysł bo chciałbym mieć full'a takiego nawet 1 zawiasowego z dartmoor'a cos pokroju Singna Fr1 czy Prodigy Freedom tylko by cena nie była kosmiczna . Tylko Fr1 ma jak dla mnie ma "chore" kąty a Freedom skoleji za drogi :( (SHIT) . W każdym razie pomysł popieram i jeśli by cos takiego powstało to raczej byłbym potencjalnym kupcem 8)
Byłęm , Zrobiłem , Pojezdziłem , Połamałem ;];]
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

GgG dane stare masz ;)

A co do cen to panowie nie oczekujcie ze rower bedzie tanszy od Freedoma. Nie bedzie i nie ma na to szans. Kross was cenami rozpiescił ale nie kazdy ma mozliwosc na rodzimym rynku produkcji i pakowania do Ram KSów. Do tego same ramy wezcie pod uwage sa tylko z rynku wtórnego wiec cena, do której porównujecie nie jest miarodajna.
KiLo
Kontakt:

Post autor: KiLo »

Razzor wcale nie jest taki piękny i mocny jak na ramkę cr-mo to jest to straszny shit widzę ja prawie codziennie bo kumpel ma i jeździ , jest giętka wygina się od tylnego koła , szybko łapie wgnioty , nic pięknego geo takie średnie nie warta więcej niż 400 zł a z fulem pewno by było tak jak powiedział GgG :D najpierw kosmiczna cena a potem gwałtowny spadek a potem same negatywne oceny po za tym jeśli ten full miał by być wykonany tak jak mój Dartmoor Street Style to sadze ze nie wytrzymała bo ona nawet najgorszej dwupółki :roll:
Byłęm , Zrobiłem , Pojezdziłem , Połamałem ;];]
ODPOWIEDZ