Czym się różni dwupółka od zwyklego amortyzatora 1 polko???
Czym się różni dwupółka od zwyklego amortyzatora 1 polko???
To co w temacie .
Jaka jest różnica w jeździe??
Na którym wygodniej?
Jaka jest różnica w jeździe??
Na którym wygodniej?
-
- Kontakt:
To czy wybierzesz dwu czy jedno półkę zależy praktycznie tylko od Ciebie. Różnica w sztywności nie jest duża, powiedziałbym że w nowszych widelcach jest ona bardzo mała. FR jest pojęciem zbyt szerokiem, aby móc powiedzieć, że we FR używa się jednopołkowych amortyzatorów.
A tak dla uściślenia pytasz z ciekawości, czy masz problem z wyborem?
A tak dla uściślenia pytasz z ciekawości, czy masz problem z wyborem?
Marcio jaki wpływ ma druga półka na prace?
Panowie przestancie pieprzyc farmazony bo mi sie az zle robi jak widze co niektórzy tu wypisuja.
Róznica miedzy 1 a 2 półka to sztywnosc. Głownie skretna niz w płaszczyznie przód/tył bo w tym to i 1 półki wyrabiaja. Praca w 2 półkach czasem jest inna bo robia je pod dh ale pozostałe róznice to róznice miedzy MODELAMI amorów, a nie miedzy 1 a 2 półka. 2 półke obecnie kupuje sie tylko dla extra sztywnosci i ew. ze wzgledu na fakt, ze widły dh produkowane sa jako 2 półki i ich 1 półkowe odpowiedniki maja czasem inna prace(choc nie ma to nic wspolnego z iloscia półek)
Panowie przestancie pieprzyc farmazony bo mi sie az zle robi jak widze co niektórzy tu wypisuja.
Róznica miedzy 1 a 2 półka to sztywnosc. Głownie skretna niz w płaszczyznie przód/tył bo w tym to i 1 półki wyrabiaja. Praca w 2 półkach czasem jest inna bo robia je pod dh ale pozostałe róznice to róznice miedzy MODELAMI amorów, a nie miedzy 1 a 2 półka. 2 półke obecnie kupuje sie tylko dla extra sztywnosci i ew. ze wzgledu na fakt, ze widły dh produkowane sa jako 2 półki i ich 1 półkowe odpowiedniki maja czasem inna prace(choc nie ma to nic wspolnego z iloscia półek)
No wlasnie mam problem z wyborem, a zbytniio sie nie znam na roznicy miedzy 2polka a 1 . Mysle o kupnie tego ---->http://www.allegro.pl/item640898701_man ... ywany.html
a takzed boje sie ze nie opanuje rowerku ze skokiem 170mm przesiadka ze 80mm
zrobi roznice ;]
a takzed boje sie ze nie opanuje rowerku ze skokiem 170mm przesiadka ze 80mm

Na początku na pewno będzie róznica pomiędzy 80mm a 170mm, jednak będzie ona na plus. Nie będziesz potrzebował dużo czasu, żeby się rpzyzwyczaić, tylko mam nadzieję, że masz ramę przystosowaną do amortyzatora o takim skoku?
Co do samego Kingpina to nie jest to zbyt udany widelec, lepiej poszukać innej używki.
Napisz do czego będziesz używać tego widelca oraz jaką masz ramę
Co do samego Kingpina to nie jest to zbyt udany widelec, lepiej poszukać innej używki.
Napisz do czego będziesz używać tego widelca oraz jaką masz ramę

Głównie DH. rame bd miał jakiegos dartmoora np http://www.allegro.pl/item646040874_dar ... uncon.html
Jesli macie jakies inne lepsze ramy niedrogie a dobre piszcie pls
I lepsze o uzywki amora do 700/800zl tez mile widziane
Jesli macie jakies inne lepsze ramy niedrogie a dobre piszcie pls

I lepsze o uzywki amora do 700/800zl tez mile widziane

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Garher oj widać,że jesteś zielony - pakowanie 170mm skoku do ramki na 24 calowe kółka,która w orginale ma być do streetu/dirt. To jakaś moda ostatnio na dawanie amorów o dużym skoku (już sie znudziła moda na sztywne widelce?)??? - wiem,że fajnie wyglądają...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

-
- Kontakt: