Surge 2008 vs Surge 2009 i 66VF2
Surge 2008 vs Surge 2009 i 66VF2
Cześć mam pytanie do tych co się coś orientują jaka jest róznica między surgem z 2008 roku, a surgem z 2009 ? Chodzi mi zwłaszcza o geometrie, a konkretnie sprawa wygląda tak, że mam 66 VF2 2006 i wiem, że w surge 2008 przy xupie przejdzie korona pod ramą bo sę już pytałem pare osób co mają tego strszego surge, a nie wiem czy w tym 2009 też przejdzie bez problemu czy mogła byc kłopoty. Proszę o pomoc w tej sprawie tych co mają o tym pojęcie. Dziekuje i Pozdrawiam
http://maciek89.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedzi i porady, sam juz nie wiem hehe późiej ide do mbika oglądnąć nowego surga i może coś zdecyduje ale kusi mnie troszkę na starszego surga z racji że ma to wzmocnienie przez co nie wygląda jak rama do xc , a pozatym 08 jest krótszy i pewno manuala łatwiej się robi i bunny chopa ale to minimalnie
http://maciek89.pinkbike.com/
Mam taki dylemat czy lepiej dopłacić około 150 zł do modelu 09 czy wziąć 08?
W dwóch sklepach pytałem o dostępność czarnych M ale nie ma i nie bedzie w tym roku. Jest dopiero sierpień a ramki już wyprzedane:/
Chyba nie ma aż tak dużej różnicy w jeździe na modelach z 08 i 09roku...?
Może wie ktoś gdzie dostane jeszcze teraz czarną M z 09 tylko w miare norlmalnej cenie a nie tak jak na allegro 9 stów o.O
W dwóch sklepach pytałem o dostępność czarnych M ale nie ma i nie bedzie w tym roku. Jest dopiero sierpień a ramki już wyprzedane:/
Chyba nie ma aż tak dużej różnicy w jeździe na modelach z 08 i 09roku...?
Może wie ktoś gdzie dostane jeszcze teraz czarną M z 09 tylko w miare norlmalnej cenie a nie tak jak na allegro 9 stów o.O
-
- Kontakt:
Surge, 09 niema wzmocnień, bo zastosowano bladziej zaawansowane róły cro-mo, ale rama surge 08 jest mocniejsza, przez te wzmocnienia, wytrzyma każdy amor łącznie z munsterem, ja mam tą rame z 888(05) 170mm skoku który jest wyższy niż monster 200 mm, i ramka spokojnie daje rade, zresztą jest gwarancja na 170mm,
Na rowerowym po rabacie miał bym za 770 a w innym sklepie za 800.
Na iscg specjalnie mi nie zależy bo jak ściągam korbe raz na pół roku to wszystko, wiec nie przeszkadza mi to że musze ją dokręcić razem z napinaczem.
To chyba wezme 08 zaoszczędze troche kasy i dołoże do sterów, no i sztyce jeszcze trzeba kupić... Co prawda myślałem też o zumbi voodoo, ale jednak bardziej pasował by mi ten surge, w tej cenie z mocnych sztywniaków nie ma dużego wyboru. Pitbulla nie chce bo nie:P
Ramka bedzie jeździła z z150 tak że raczej o główke sie nie boje.
Na iscg specjalnie mi nie zależy bo jak ściągam korbe raz na pół roku to wszystko, wiec nie przeszkadza mi to że musze ją dokręcić razem z napinaczem.
To chyba wezme 08 zaoszczędze troche kasy i dołoże do sterów, no i sztyce jeszcze trzeba kupić... Co prawda myślałem też o zumbi voodoo, ale jednak bardziej pasował by mi ten surge, w tej cenie z mocnych sztywniaków nie ma dużego wyboru. Pitbulla nie chce bo nie:P
Ramka bedzie jeździła z z150 tak że raczej o główke sie nie boje.
-
- Kontakt:
Nie wiem co jest z tymi wzmocnieniami w surge 2008 ale są z dupy. Mi już pęka na spawie przy wzmocnieniu właśnie po 3 miesiącach katowania(ale pęka po obu stronach), a na dodatek jakaś dziwna ryska mi się robi pod główką jakby tam też chciało pękać. I to wszystko przy amorku 66 150mm 2005r. Ja bym raczej na twoim miejscu celował w 2009.