Pomoc w doborze ochraniaczy
-
- Kontakt:
jest na allegro Sukub czarny za 180zł. To że masz ochraniacze na rękach nei znaczy że się nie połamiesz:p. Kupuj co chcesz. Ja właśnie zamówiłem używane w idealnym stanie 661 Race za 50zł więc szukaj.. Są jeszcze jakieś na allegro. Troche bardziej styrane, ale też tanio.
661 Race te starsze kupisz właśnie w tej cenie(nie te 2008/09), jakies używki Dainese, ostatecznie nowe Earthworks Intelcooler nie są tragiczne.. napewno lepsze od 661 Race Lite.
Na ręce to niewiem.
661 Race te starsze kupisz właśnie w tej cenie(nie te 2008/09), jakies używki Dainese, ostatecznie nowe Earthworks Intelcooler nie są tragiczne.. napewno lepsze od 661 Race Lite.
Na ręce to niewiem.
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
Ale poprostu bd sie pewniej czul na rowerze jak bd wiedzial ze mam te nalokietniki..wiem ze to tylko lekko pomaga ale poprostu to moje schizy.
Tylko co do nog to ja myslalem by kupic raczej same nakolanniki bo chyba nie potrzeba mi na cala noge nie.?.. i tak patrze i wybral bym ktores z tych:
SIXSIXONE - Ochraniacz kolan DJ Knee 95zł
KRK - Ochraniacz kolan MASOCHIST 90zł
TSG - Ochraniacze na kolana KneePad ALL TERRAIN 120zł
Chyba ze ktos ma jakies inne propozycje ;]
A co do Kasku to bd chyba celowal w nowego Bella.
Na 1 miejscu kupie Kask i Nakolenniki a dopiero pozniej ew.nalokietniki..
Tylko co do nog to ja myslalem by kupic raczej same nakolanniki bo chyba nie potrzeba mi na cala noge nie.?.. i tak patrze i wybral bym ktores z tych:
Chyba ze ktos ma jakies inne propozycje ;]
A co do Kasku to bd chyba celowal w nowego Bella.
Na 1 miejscu kupie Kask i Nakolenniki a dopiero pozniej ew.nalokietniki..
Co do Belli mierzyłem z 3 różne modele i kompletnie mi nie leżały,jakoś mało wygodne i na mało solidne wyglądały.W jednym szczęka zero sztywności.W miarę ok był chyba model Drop,ale bez rewelacji.Mega wygodne i solidne wrażenie sprawiały Giro Remedy i 661 Evolution,ale to 500zł,z tańszych Earthworks Nuke nawet nawet.Może spróbuj tego Sukuba.
Co do nóg to jak masz zwykłe platformy to lepiej mieć ochronkę na piszczele.
Co do nóg to jak masz zwykłe platformy to lepiej mieć ochronkę na piszczele.
Wygląd na allegro możesz zobaczyć.Ogólnie Nuke ma fajny opływowy kształt,zgrabniejszy jest.Co do wygody oba porównywalne.Na mnie akurat nie leżały zbyt dobrze,ale jakby były dobrze dopasowane to myślę że wygodne kaski bardzo.Jeżeli nie masz opcji wcześniejszego przymierzenia to zamów w ciemno ze sklepu i będziesz miał opcje zwrócić albo wymienić.Przysługuje takie prawo więc bez obaw,tyle że za przesyłkę będziesz płacił
-
- Kontakt:
No też tak myślałem właśnie, że nie ma wyjmowanych gąbek, a lżejszy jest, bo cieńsza szczęka. W krk przeszkadza mi jedynie brak jakiegoś większego otworu na szczęce jak np. w 661 Full Bravo Pro(kolega ma to mam porównanie) i na postojach troche ciężej się oddycha niż normalnie, ale to w zasadzie pikuś.
-
- Kontakt:
To kup czarny... Ja jakbym miał taki wybór jak ty to bym brał czarnego Sukuba(sprawdzony) lub Fox'a(polecany i ładny:D). Strike i Nuke też w porządku, ale dla mnie brzydkie takie.. Strike zapaćkany cały taki, a Nuke znowu odwrotnie. Nic na nim nie ma i jeszcze czerwone wstawki, ble:D
P.S. Sam mam oliwkowego Sukuba i wygląda ładniej niż na tych wszystkich fotach z neta. Ciemniejszy po prostu jest niż na zdjęciach no i mi pasuje kolorystycznie do wszystkiego:)
P.S. Sam mam oliwkowego Sukuba i wygląda ładniej niż na tych wszystkich fotach z neta. Ciemniejszy po prostu jest niż na zdjęciach no i mi pasuje kolorystycznie do wszystkiego:)
A no jeszcze czarny jest ;]
Nuke mi sie nie podoba bo jest łysy.
Strike ujdzie w tloku
Wiec chyba zostane przy KRK tylko musze poszukac czarnego..
Zeby nie robic offa to chcialbym sie dalej cos dowiedziec na temat ochraniaczy.. Czy ktos sie moze wypowiedziec o ktorys.? :
Moze inne typy.? Moze kupic Stare 661 Race? ale po co mi full.?
Co do ochraniaczy na kolana poki co mam TCM RUNNING GEAR. nie wiem jak wogole sie spisuja bo je dostalem za free ;D i zero recenzji.
I jezeli ktos sie zna na ochraniaczach na rece.. to moze by mi jakies polecil do 120zł około..
Masochistow nie chce bo sie zssuwaja podobno ;D moje typy tez dalem w poscie na 1 stronie bodajze ;]
Nuke mi sie nie podoba bo jest łysy.
Strike ujdzie w tloku
Wiec chyba zostane przy KRK tylko musze poszukac czarnego..
Zeby nie robic offa to chcialbym sie dalej cos dowiedziec na temat ochraniaczy.. Czy ktos sie moze wypowiedziec o ktorys.? :
Moze inne typy.? Moze kupic Stare 661 Race? ale po co mi full.?

Co do ochraniaczy na kolana poki co mam TCM RUNNING GEAR. nie wiem jak wogole sie spisuja bo je dostalem za free ;D i zero recenzji.
I jezeli ktos sie zna na ochraniaczach na rece.. to moze by mi jakies polecil do 120zł około..
Masochistow nie chce bo sie zssuwaja podobno ;D moje typy tez dalem w poscie na 1 stronie bodajze ;]
Pablo666 Krk całkiem spoko, ale pole widzenia nie jest za duże i ogólnie IMO zbyt masywny do dirtu, bell całkowicie wystarczy. Co do wyjmowania gąbek w nim to jest tak że gąbki są przyczepione na rzepy które są przyklejone do kasku. Gdy chcemu odczepić gąbke od rzepa, ten sie odkleja i już gąbki nie włożymy, chyba że se przykleisz. Badziewny patent. Nuke jest całkiem podobny właściwościami do skuba tylko o wiele łatwiej jest wyjąć wszystkie gąbki z niego no i ma inny kształt zew. Ja bym mimo wszystko w bella celował, poszukaj w goglach opinii. Aa i nuke ma badziewny lakier dość :]
-
- Kontakt:
Masochisty się zsuwają? Kto ci tak nagadał? Znam kilka osób co w tym jeżdżą i zadowoleni wszyscy.
Bierz 661 Race, a jak nie wiesz po co Ci fulle to chyba jeszcze nigdy Ci noga z pedału nie spadła, czyli wszystko przed tobą. Jak już pisałem wcześniej ja na piszczelach mam najwięcej ran/blizn po pinach od pedałów właśnie i wierz mi, że przyjemne to nie jest, szczególnie jak dojdzie do kości, a to się często zdarza
P.S. Pole widzenia w Subie jest git na boki:) Tylko będziesz musiał się przyzwyczaić do tego, że nie widzisz roweru jak latasz. Ja miałem z tym problem przez 1 tydzień jazdy. Bo zawsze tam się kątem oka widzi kierownicę i przednie koło, a w kasku nie bardzo. No i mi w nim jeszcze brakuje regulowanego daszka, tak, żebym go sobie na maxa do góry dał, bo standardowo jest trochę płasko.
Ogólnie zależy w czym jeździsz. Jak dirt to Sub jednak będzie zbyt masywny, jak coś mocniejszego to bierz go.
Bierz 661 Race, a jak nie wiesz po co Ci fulle to chyba jeszcze nigdy Ci noga z pedału nie spadła, czyli wszystko przed tobą. Jak już pisałem wcześniej ja na piszczelach mam najwięcej ran/blizn po pinach od pedałów właśnie i wierz mi, że przyjemne to nie jest, szczególnie jak dojdzie do kości, a to się często zdarza

P.S. Pole widzenia w Subie jest git na boki:) Tylko będziesz musiał się przyzwyczaić do tego, że nie widzisz roweru jak latasz. Ja miałem z tym problem przez 1 tydzień jazdy. Bo zawsze tam się kątem oka widzi kierownicę i przednie koło, a w kasku nie bardzo. No i mi w nim jeszcze brakuje regulowanego daszka, tak, żebym go sobie na maxa do góry dał, bo standardowo jest trochę płasko.
Ogólnie zależy w czym jeździsz. Jak dirt to Sub jednak będzie zbyt masywny, jak coś mocniejszego to bierz go.
-
- Kontakt:
Na łokcie to co innego... Tego to ja niewiem. Na kolana jest git;) A czemu wolałbyś na samo kolano? Te 661 Race się nie zswuają, wentylacja też w miarę ogólnie są dobre no i przynajmniej będzie spokój w kwestii piszczeli. Ja tam różne rzeczy odwalam.. Na przykład próbuję 3-6 na step upie(rowerkiem z dwupółką itd..) i już kilka razy udało mi się nogą centralnie w pedał/mostek uderzyć. Czy nawet te śmieszne no footery do których już mam uraz...
diablos993Moze i masz racje.. ale jak patrze to malo jest tych 661 Race (tych starszych) a jezeli juz na cala noge to jakie ochraniacze bys mi jeszcze polecil. max 150zł. chyba ze cos bd troche ponad a naprawde warte uwagi to rozpatrze propozycje.
Co do KRK pisalem ze nie chce KRK na lokcie.
A na rowerowy.com pisze o KRK "Sukub ma bardzo duży kąt widzenia, w zasadzie niczym nie ograniczony. Powoduje to, że można dobrze obserwować wybicie i lądowanie co jest bardzo ważne szczególnie podczas kręcenia takich dirtowych trików jak backflip czy 360."
wiec ja juz mam totalny metlik w glowie ;]
Co do KRK pisalem ze nie chce KRK na lokcie.
A na rowerowy.com pisze o KRK "Sukub ma bardzo duży kąt widzenia, w zasadzie niczym nie ograniczony. Powoduje to, że można dobrze obserwować wybicie i lądowanie co jest bardzo ważne szczególnie podczas kręcenia takich dirtowych trików jak backflip czy 360."
wiec ja juz mam totalny metlik w glowie ;]