A więc stało sie ;/ zcentrowałem sobie tarcze 160mm w moim shimano m525 wszystko jest ok i tylko w 1 miejscu mi bije tak na 2 mm moze mniej chyba nawet 1 ale strasznie mnie denerwuje przy jeździe co jakiś czas szurniecie po prostu doprowadza mnie do szału. Teraz pytanie jak najlepiej to wycentrować czytałem ze po prostu mozna rozpedzic sie z jakiejsc górki i hamować rozgrzewając tarcze jak najbardziej, czytałem ze mozna tez francuzem/rekami sie babrać. Poradźcie co najlepiej zrobić.
PS. Może wsadzić do piekarnika na ileś tam stopni ? (nic sie nie powinno z nią stać skoro jak sie smarem ubabrze tarcze to piekarnik to najlepsza opcja)
Pozdr.
Skrzywiona tarcza (hydraulik)
Rozgrzewać?A to czasem nie rozhartuje jej?Ja miałem bicie w paru miejscach i to spore i centrowałem łapą,ale lepiej kluczem.Tylko trzeba to bardzo dokładnie robić i delikatnie bo można pogorszyć sprawę jeszcze bardziej.Odwróć bajka zakręć kołem i się przypatrz dokładnie w którym miejscu a potem delikatnie gnij.
Ps.Swoją drogą zastanawiałem się kiedyś czy gdyby położyć tarczę na równej powierzchni,położyć na nią np. prostą deskę a potem na to duży ciężar dać to czy też by się nie wyprostowała?
Ps.Swoją drogą zastanawiałem się kiedyś czy gdyby położyć tarczę na równej powierzchni,położyć na nią np. prostą deskę a potem na to duży ciężar dać to czy też by się nie wyprostowała?
Pamiętaj tylko że to zwykle nie jest taka jednorazowa robota, często jest tak że tarcza jest prosta i po mocniejszym zahamowaniu znowu wraca do bicia albo jak już troche przy niej posiedzisz to po rozgrzaniu tarczy wraca do bicia ;/ więc to nic co zrobisz w 10 min. ale jest do zrobienia przy małych centrach. I pamiętaj żeby nie zapowietrzyć hamulca żebyś nie hamował do góry nogami.
Pozdr ;P
Pozdr ;P
Vermin, Baca.