Mam w swoim (K)rowerze Hussefelta Howitzera. W lewym ramieniu zerwał mi się gwint, cała korba do wymiany, więc chcę ją wykręcić z roweru. No i to pojawia się problem, wkładam imbus, napieram całym ciężarem ciała i... Nic. Jakieś porady jak to można zrobić?
Btw, czy jakbym kupił Race Face Evolve DH, to 2 blaty z hussefelta (36/24) wejdą do niej?
kup sobie preparat WD40 w sprayu i psiknij tam na tą śrube. Ten spray dochodzi wszędzie, przeciszka sie przez najmniejsze szczeliny. A potem to bierzesz imbus i odkęcasz.
Podpinam się pod temat, mam taki sam problem z odkręceniem lewego pedała Truvativ Holzefeler od korby, macie jakiś inne pomysły poza wd-40 ? Może ślusarz robiłby to bez problemu ?
może ma jakies sposoby. Nigdy nie zaszkodzi się spytać.
Ziemniak 93---''macie jakiś inne pomysły poza wd-40 ?''
Inne pomysły bo nie posiadasz wd 40 czy już to próbowałeś i nic???Jeśli masz to lej tam tego dużo, aż do skutku bo przecierz kiedyś musi puścić .A jak nie masz wd 40 to spróbuj do ślusarza.
Bierzesz imbus, na niego długą rure i napierasz... nie ma szans, żeby nie puściło... ja używam do tego starej sztycy xD A tej wielkości imbusy są raczej masywne.
diablos993 pisze:
Tolek Jak Ci się zerwał gwint w tulejce do pedała to żadnego problemu z dorobieniem czegoś takiego nie ma! Tokarz->30zł->mocniejsze niż oryginał
Jakby zerwał mi się w tulejce to nie byłoby tematu. ;p Niestety właśnie zerwał mi się gwint w samym ramieniu, tulejka została na pedale. A dźwigni nie mam z czego zrobić - żadnej rury o dość małej średnicy w domu nie posiadam, z ojcem już myśleliśmy nad tym.
Tolek No to ta sama zasada! Tokarz Ci to zrobi nawet jak masz zjechany gwint w korbie! nagwintuje i zrobi minimalnie większą tą tuleję. Ja za takie coś zapłaciłem 30zł właśnie. Nie warto wydawać kasy na nowe!!!
Dokładnie tak jak mówi diablos993. Jeśli to tylko ta tulejka to idź do tokarza i będzie miodzio Ja bym tylko widział zmianę w korbie jeśli się skrzywiła albo isis by się wyrobił :P