Spec Enduro '06 ma seryjnie 150mm skoku przy damperze o _skoku_ 2.5 cala. Niezależnie czy te 2.5'' skoku jest uzyskane na długości montażowej 222mm (8,75'') czy 216mm (8,5''). Nie wiem dlaczego długość montażowa dampera miałaby mieć wpływ na skok? Natomiast przy 2.75'' skoku jest 6.6'', czyli 167mm. "Klocek" montażowy zmienia wysokość supportu.
Z tego co porównywałem z kumplem, np. Enduro '06 od SXT '06 wizualnie niczym się nie różnią, poza krótszą kostką mocującą damper - i tym że damper chyba jest dłuższy (230mm) po to, żeby ogniwo Horsta nie waliło w przedni trójkąt przy dobiciu.
meff, Jemu chodzilo o to ze to nie jest seryjny SX, co jest prawda. Rower Berreclotha ma duzo mniejszy skok (cos ok. 100 mm) z tylu i pare innych modyfikacji, ktorych z fabrycznej wersji na prozno szukac.
Chcesz powiedzieć żeby ten fragment z ROAM, kawał ostrego FR był ujeżdżany na ramie z ~110mm skoku? Jestem przekonany, że to SXT (
http://www.youtube.com/watch?v=WWYKX2A08bY ). Poza tym SXT '07 właśnie w takim malowaniu (turkus) występowały. A dolną część wahacza ma czarną, bo... bo to felerny element w SXT