Mountain Cycle Shockwave 9.5
Mountain Cycle Shockwave 9.5
Witam, z racji iz kupuje rower ostatnio zaczolem sie zastanawiac nad ramka Mountain Cycle Shockwave 9.5. Niestety, nie posiadam duzej wiedzy na temat owego sprzetu, dlatego tez zwracam sie do tych, ktorzy mieli z nia jaka kolwiek stycznosc:). Chce poznac wasze opinie i sugestie. Mozecie tez doradzic co jest lepsze: Mountain Cycle czy big hit 06? Rower ma byc do DH, lecz mimo to chce wykorzystac go w mocnym FR.
PS. Sory za ortografie;p
PS. Sory za ortografie;p
big hit 06 wg mnie to taki sobie rowerek. Mialem bh 2004 rocznik i jezdzilo sie dobrze. Podobno w nowszych rocznikach jest efekt pedalowania do tylu wiec bym sobie darowal. Dodatkowo 04 ma mozliwosc ustawienia sobie pozycji dampera na wiele sposobow czego juz nowsze roczniki nie maja. A co do Shockwave to sie nie wypowiem niestety.
Jeszcze powiedz ile masz kasy to bedzie latwiej cos doradzic.
Jeszcze powiedz ile masz kasy to bedzie latwiej cos doradzic.
Demo 8 2010 BoXXer Race
mrutbdg "nowy" big hit jest lepszy od starego, też ma regulacje kąta główki/suportu, nie ma regulacji skoku, która i tak dla mnie jest niepotrzebna. No i ma koło 26" co jest dla mnie sporą zaletą.
A shockwave wygląda strasznie ciężko (przy czym też mi się podoba), ale z tego co pamiętam to dość lekka jest. Z takim zawieszeniem na pewno będzie bardziej kopać i usztywniać sie przy pedałowaniu, ale sporo jednozawiasów tak ma i jakoś ludzie jeżdżą. Na pewno w skali unikalności ma +10 punktów do big hita
A shockwave wygląda strasznie ciężko (przy czym też mi się podoba), ale z tego co pamiętam to dość lekka jest. Z takim zawieszeniem na pewno będzie bardziej kopać i usztywniać sie przy pedałowaniu, ale sporo jednozawiasów tak ma i jakoś ludzie jeżdżą. Na pewno w skali unikalności ma +10 punktów do big hita

Ramka ładna ale konstrukcja stara jak swiat. Geo jest dosłownie idiotyczne jesli to co na stronie jest prawda (suport 15.4'' i 67stopni kat głowki, geo jak w rowerze z przed 5-6 lat.)
Big Hit duzo lepszy, ludzie na niego jecza bo opatrzony i duzo ich jezdzi ale prawda taka ze bike bardzo sprawny i dobrze pomyslany.
mrutbdg miałes inny rower ale podobno w tym drugim jest cos złego wiec jest be? Ciekawa opinia. Swoja droga co to jest pedałowanie do tyłu?
Big Hit duzo lepszy, ludzie na niego jecza bo opatrzony i duzo ich jezdzi ale prawda taka ze bike bardzo sprawny i dobrze pomyslany.
mrutbdg miałes inny rower ale podobno w tym drugim jest cos złego wiec jest be? Ciekawa opinia. Swoja droga co to jest pedałowanie do tyłu?
Jesli chodzi o Mountain Cycle to glownie chodzi mi o te ramke:
http://allegro.pl/item670823610_rama_mo ... skoku.html
Co o niej sadzicie?
http://allegro.pl/item670823610_rama_mo ... skoku.html
Co o niej sadzicie?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Witam kolega tez jest zainteresowany kupnem takiej ramy i chcialbym sie dowiedziec czegos o tey ramce? Na aukcji widze ze jest powazne wgniecenie i ramka nie posiada zadnych naklejek i napisow byc moze byla malowana? ktory to dokladnie rocznik? poniewaz oficjalna strona mountain cycle mi nie wchodzi?
pozwyzsze informacje malo daja do myslenia;/
pozwyzsze informacje malo daja do myslenia;/
http://blizniak12.pinkbike.com/