Mountain Cycle Shockwave 9.5

Protector
Kontakt:

Mountain Cycle Shockwave 9.5

Post autor: Protector »

Witam, z racji iz kupuje rower ostatnio zaczolem sie zastanawiac nad ramka Mountain Cycle Shockwave 9.5. Niestety, nie posiadam duzej wiedzy na temat owego sprzetu, dlatego tez zwracam sie do tych, ktorzy mieli z nia jaka kolwiek stycznosc:). Chce poznac wasze opinie i sugestie. Mozecie tez doradzic co jest lepsze: Mountain Cycle czy big hit 06? Rower ma byc do DH, lecz mimo to chce wykorzystac go w mocnym FR.

PS. Sory za ortografie;p
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Zostaw rower, kup słownik. Umysł jest ważniejszy.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

big hit 06 wg mnie to taki sobie rowerek. Mialem bh 2004 rocznik i jezdzilo sie dobrze. Podobno w nowszych rocznikach jest efekt pedalowania do tylu wiec bym sobie darowal. Dodatkowo 04 ma mozliwosc ustawienia sobie pozycji dampera na wiele sposobow czego juz nowsze roczniki nie maja. A co do Shockwave to sie nie wypowiem niestety.

Jeszcze powiedz ile masz kasy to bedzie latwiej cos doradzic.
Demo 8 2010 BoXXer Race
Protector
Kontakt:

Chce sie zmiescic w 5500zl ale mowie najbardziej to sie "najaralem" na tego Mountain Cycle.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

mrutbdg "nowy" big hit jest lepszy od starego, też ma regulacje kąta główki/suportu, nie ma regulacji skoku, która i tak dla mnie jest niepotrzebna. No i ma koło 26" co jest dla mnie sporą zaletą.

A shockwave wygląda strasznie ciężko (przy czym też mi się podoba), ale z tego co pamiętam to dość lekka jest. Z takim zawieszeniem na pewno będzie bardziej kopać i usztywniać sie przy pedałowaniu, ale sporo jednozawiasów tak ma i jakoś ludzie jeżdżą. Na pewno w skali unikalności ma +10 punktów do big hita :)
Protector
Kontakt:

Z tego co mi wiadomo to sama ramka wazy okolo 4200gram co nie jest az tak zle a sama rama to jest cos pieknego-Mountain Cycle
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ramka ładna ale konstrukcja stara jak swiat. Geo jest dosłownie idiotyczne jesli to co na stronie jest prawda (suport 15.4'' i 67stopni kat głowki, geo jak w rowerze z przed 5-6 lat.)
Big Hit duzo lepszy, ludzie na niego jecza bo opatrzony i duzo ich jezdzi ale prawda taka ze bike bardzo sprawny i dobrze pomyslany.

mrutbdg miałes inny rower ale podobno w tym drugim jest cos złego wiec jest be? Ciekawa opinia. Swoja droga co to jest pedałowanie do tyłu?
Dylski_
Kontakt:

Post autor: Dylski_ »

Z pewnością chodzi mu o to, że gdy usiądziesz dupą na siodełko to korby są odsunięte do tyłu w stosunku do siodła.. Też tego nie rozumiem ale podobno jest ... :D
Protector
Kontakt:

Jesli chodzi o Mountain Cycle to glownie chodzi mi o te ramke:
http://allegro.pl/item670823610_rama_mo ... skoku.html

Co o niej sadzicie?
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

Protector pisze:Co o niej sadzicie?
1800 zł bez dampera :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:

Za tą kase nigdy w życiu bym jej pod uwage nie wziął... Big Hit ewentualnie stab supreme... :wink:
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

mrutbdg pisze:efekt pedalowania do tylu
Dylski_, tu chodzi o efekt napinania łańcucha przy uginaniu zawiechu jak coś :mrgreen:

Mi się podoba :D
blizniak12
Kontakt:

Post autor: blizniak12 »

Witam kolega tez jest zainteresowany kupnem takiej ramy i chcialbym sie dowiedziec czegos o tey ramce? Na aukcji widze ze jest powazne wgniecenie i ramka nie posiada zadnych naklejek i napisow byc moze byla malowana? ktory to dokladnie rocznik? poniewaz oficjalna strona mountain cycle mi nie wchodzi?

pozwyzsze informacje malo daja do myslenia;/
http://blizniak12.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ