[Adjovscina] Mistrzostwa Europy 4x

redakta RUDY
Kontakt:

Post autor: redakta RUDY »

Przecie mnie znasz, oaza spokoju mam na drugie imie ;-)
...
Zwolson
Kontakt:

Post autor: Zwolson »

Steel :
1. www.onet.pl TAK! NIE! TU i żaden inny rowerowy portal !!
2. Kolego popatrz jakie warunki ma kolega Prokop do trenowania i cała reszta. Od kiedy Michałek z czeskiej ziemi ściga się a od kiedy nasi kadrowicze.Tak wiemy płacisz podatki żebyśmy mogli ćwiczyć jak każdy inny najlepszy człowiek, ale ministerstwo oszukuje nas z Pzkol'em na każdym kroku i to już nie twoja sprawa , że tak się dzieje , że sami powinniśmy się troszczyć o to. :) ... Chwila wezmę łyk browara za stypendialne pieniążki ... Już :) Jedziemy dalej :D Kolego czego się czepiasz wszystkich zawodników ?Przecież dobrze wiesz , że część pojechała tam sobie dla samych siebie startować za własne pieniądze :| Zobacz które miejsce zajął Rafal G. chyba najmłodszy z całej stawki ... Jojo to przecież zawodnik , który 2-3 lata temu na superlidze zbierał baty od średniakow , którzy teraz marzą o formie takiej jaka on prezentuje. Tak w ogóle to ciekawe , że jeszcze jakiś czas temu Maćka Jodkę nazywałeś lamerem itp. a teraz już nagle jak chyba trochę zrozumiałeś , że Maciek jest faktycznym sportowcem to zacząłeś ostrą wazelinką jechać ;) Koleś w końcu każdy będzie Ciebie tak czy siak lać ciepłym moczem więc radzę skończyć swe wywody.
Pozdrawiam ! :)
http://zwolson.pinkbike.com/album/Zawody/
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Maciek udowodnił, że warto w niego inwestować i, że jest zawodnikiem na poziomie. Wynikiem to udowodnił. Niczym innym, po prostu wynikiem. Reszta wyników nie ma.

Może napiszcie jakie są kryteria sukcesu, bo to zaczyna się śmiesznie robić. Nikogo nawet w pierwszej połowie = sukces. Skoczył = sukces, zepsuł rower ale wystartował = sukces. W przyszłym roku: nie zakwalifikował się ale samodzielnie zawiązał sznurówki = sukces.

Wisi mi kto ma jakie warunki. To są tylko kolejne wymówki i tłumaczenia. Jesteś dobry ( nie wnikając w szczegóły ) to jesteś, nie jesteś ( bez znaczenia powody ) to nie jesteś. To się obiektywizm nazywa. To są zawodnicy reprezentujący kraj. Wyników nie osiągają, więc niech sobie za swoje jeżdżą ( nic nie mam do takich co za swoje startują i siebie reprezentują. Życzę im miłej zabawy ). Nie czepiam się zawodników a jedynie przedstawiania ich startu jako sukcesu. Porażka to właściwe słowo.

Podam Ci przykład. Gram w pokera, na przyzwoitym poziomie. Nie na tyle by wygrywać turnieje ale przyzwoite miejsca zajmuję. Znacznie lepsze niż nasza kadra w 4x. I wiesz co ? To nie sukces. Sukcesem jest wygrać a nie wystartować. Co z tego, że mógłbym grac z najlepszymi na dużych turniejach ? Jakieś miejsce bym miał. Tylko wiem, że nie gram na takim poziomie ( zupełnie jak kadra 4x, która nie jeździ na światowym poziomie ). To, że nie gram na takim poziomie, jest powodem by trenować dalej a nie by pchać się na turnieje dla najlepszych )

Więc skończcie ogłaszać sukces za każdym razem kiedy ktokolwiek, gdziekolwiek wystartuje, bo jedynym sukcesem popisał się Maciek ( choć obsada była jaka była ale wynik jest ).
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
redakta RUDY
Kontakt:

Ooo, Slipiego brat gra w pokera, a Slipi za swoje pojechał na ME, czy to nie fascynujący zbieg okoliczności?

A tak w ogóle Steel, to po zawodach wychyliliśmy symboliczną lampkę szampana za twoje zdrowie i kasę która zasila naszą kadrę z twoich podatków. Dodam, że zrobiliśmy to szczerze i jednogłośnie, bo każdy był ci szczerze wdzięczny za terminowe rozliczenia z Urzędem Skarbowym, a co za tym idzie rzeką kabony na rozwój kolarstwa grawitacyjnego w Polsce.
...
21#
Kontakt:

Post autor: 21# »

Chwilkę. Wymagasz od zawodników dobrych wyników. Według Ciebie, zamiast ich posyłać na poważne zawody, lepiej budować tory (czyli infrastruktura). ALE! Zobacz, ile wyniosą te wyjazdy, a ile chociażby jeden z prawdziwego zdarzenia tor. Wniosek - do 2012 się nie wyrobimy.;] A żeby ministerstwo dało kasy więcej na tory, trzeba dobrych wyników. Teraz cofamy się trochę, i zadajemy pytanie. Skąd wyniki? Ano, jak nie z infrastruktury, to z wyjazdów. Dziękuję. :)
artek700
Kontakt:

Post autor: artek700 »

Steel, kiedy jest sukces? Dopiero jak się wygra, czy np ósemka na czeskich zawodach to już też sukces? O np takich: http://www.4x.cz/?p=2250 - kolega Niesłańczyk (18lat) w ósemce - I TO ZA SWOJE!. My tu się w mieście bardzo cieszymy. Za nim np Marek Pesko, który regularnie występuje w pucharach świata.
http://chr.rybnik.pl
redakta RUDY
Kontakt:

Przypomnę jeden bardzo ciekawy fakt. To było lat temu kilka, dokładnie chyba 2002 rok, kiedy to nasza reprezentacja pojechała na MŚ do Kaprun. Wtedy było o tyle łatwo, że w 4X i DH startowali ci sami zawodnicy, na miejscu okazało się, że to domena Polski. Na starcie stanęli światowi 4X'owcy i BMX'owcy (np. Mistrz Świata Janis Vanags z Łotwy), a naszym zmiękła rura na widok toru. Po prostu w Polandzie budowało się diametralnie inne tory i naszym do głowy nie przyszło z czym im sie przyjdzie zmierzyć na światowych zawodach. Tak więc kontakt z światowymi trendami jest potrzebny w każdej dyscyplinie sportu.
...
Steel2
Kontakt:

21# - więc wysyłajmy wszystkich chętnych a nuż się ktoś pomyli i osiągnie jakiś wynik. Nie musimy mieć kadry, nie ma takiego obowiązku. Nich sobie jeżdżą za swoje, reprezentują kluby ( siebie ) i tyle. A jak będzie kogo do kadry powołać, to wtedy warto kadrę stworzyć.

redakta RUDY - zaczynasz gadać jak Zero. Ogłaszasz sukcesy tam gdzie ich nie ma. Wyniki się liczą a nie wycieczki.
redakta RUDY pisze:Tak więc kontakt z światowymi trendami jest potrzebny w każdej dyscyplinie sportu.
Masz całkowitą rację. A dlaczego wszyscy mamy płacić za to by kilku się pobawiło ? Niech się bawią za swoje ( i tym miłej zabawy życzę ). A jak dostają kasę z budżetu, to są nijako pracownikami, więc nic dziwnego, że się oczekuje wyników tej "pracy"
redakta RUDY
Kontakt:

Przypominam ci Steel, że jadą najlepsi. Za takich uznajemy zawodników, którzy spełniają następujące warunki: pierwsza setka rankingu UCI, wynik w PP, wynik w MP. Uważam, że na taki wyjazd zasługuje się cały sezon, więc SORKi, ale nikt na wycieczkę tam nie pojechał, tylko walczyć o miejsca ME. Tak się złożyło, że wyniki zastąpiły eliminacje, co jest słabe, bo w czwórkach wyniki mogły by być inne.
Czy ty w ogóle byłeś na jakiś zawodach w życiu? Tak pytam, bo w teorii jesteś dobry, ale nie wiem jak z praktyką. Uważam, że Jojo, Robercik, czy Tomo powinni ci walnąć z liścia, jeśli twierdzisz, że pojechali na wakacje. Stary, pojedź na PŚ, czy inną ważną imprezę i skumaj jak to wszystko działa, a potem odpal swoją popisową dyscyplinę, czyli ostrzenie pinokia przed ekranem komputera.
...
Steel2
Kontakt:

Wiesz czasem najlepszy wybór w wąskim zakresie nie jest nawet poprawnym wyborem w szerszym zakresie.

Wyobraź sobie, że wiem jak to działa i to dość dokładnie. I umiem, w przeciwieństwie do Ciebie, ocenić fakty. Nie podoba Ci się, że ktoś uważa, że odwalasz fuszerkę ? Było zostać przy komentowaniu.

Takie małe ćwiczenie: znasz różnicę miedzy robić a zrobić ?

Wiesz miałem już nic nie pisać w tym temacie ale po takich peanach i ogłoszeniu sukcesów musiałem. Nie wiem, palisz coś ? Pijesz ? Nie ? To może zacznij. Za dużo przemówień kwaczorka się nasłuchałeś i równie wielkie głupoty wypisujesz. Jakie sukcesy ? PORAŻKA to jedyne właściwe słowo. Zmień nazwę kadra narodowa na grupa wycieczkowa.
redakta RUDY
Kontakt:

Oczywiście, organizacja wyjazdu kadry to fuszerka, start to porażka, może lepiej siedzieć w chacie, oglądać "Brzydulę" i oszczędzać twoje podatki?
Faktycznie, to ciekawy pogląd na rozwój kadry, można coś zrobić, a nie robić.
Jestem, jak powszechnie wiadomo, fanem kwaczorka i przeciwnikiem ciętej riposty i miłośnikiem przegrywania. No i nigdy nic nie piłem z wyjątkiem lampki szampana z Kadrą, wypitą by dobrze twe podatki zużywać.

Jajarz z ciebie, na serio ;-)
...
21#
Kontakt:

No i właśnie w tym sęk. Załóżmy, że pracujesz w PZKolu. I zamiast dawać możliwość rozwoju, czyli starty na pucharach świata (a nie wakacjii), tobie byłoby szkoda kasy. W tym kraju tej kasy marnuje się wieeeele, a dlaczego Ty się czepiasz 4X i DH, gdzie "przepada" tu na prawdę mało pieniędzy?
PyrzU
Kontakt:

Post autor: PyrzU »

Steel jak sie rozliczyles z fiskusem to ile ci podatku wyszlo 10 000-20 000?? jakos watpie ze takie kwoty osiagneles jako szary robol bo takim jestes, jak wiekszosc spolecznosci!! A jesli zaplaciles ten podatek to moge ci zagwarantowaz ze w 100 lub w 99 % on nietrafil do ministerstwa sportu, a jesli juz to poszedl na takie rzeczy np:

http://www.bryla.pl/bryla/0,85304.html? ... zAodiGbvQg
lub
http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/ekst ... 01084.html

tutaj ida wszystkie podatki ktore placimy.
Dowiedz sie ile wynosi budzet takiej kadry i policz ile szarych ludzi musialo nanich pracowac a osiagniecia maja gorsze.

Wiec jak juz zabierasz glos to tam gdzie trzeba!!!!!
http://www.pinkbike.com/photo/2941294/
Steel2
Kontakt:

Tu chodzi zasadę. Ale widzę, że Wy tego nie potraficie zrozumieć. Tłumaczyłem nie raz, poczytajcie sobie, może dotrze.

21# - jak byś poczytał dokładnie, to byś wiedział, że nie jestem przeciwnikiem wydawania publicznych pieniędzy na rozwój dh i 4x, a jestem przeciwnikiem wydawania ich w taki sposób jak się to robi obecnie.

redakta RUDY - jaja to przedstawianie porażki jak sukcesu. Wyniki mówią same za siebie. Osiągnąleś taki sam sukces jat rząd z baterią rakiet
21#
Kontakt:

A jaki jest lepszy sposób? Infrasrutktura, tak? Kto da dużo kasy na rozbudowe czegoś, gdzie nie ma wyników?
Steel2
Kontakt:

21# - doczytaj dokładnie co już napisałem. Nie chce mi się powtarzać.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Temat przeczytałem do polowy, jednak wiem o co "Cho"

Steel mówi o wycieczkach na koszt państwa, i Ma racje, dlaczego Państwo ma opłacać wyjazdy zawodników którzy nie rokują nadziei na wynik? Na Moje oko, nikt jeszcze nie wspomniał o sponsorach, przecież to Ich interesem jest inwestowanie w zawodnika, wyjazdy treningi itd, sprzęt to przecież wierzchołek góry lodowej i do tego najtańszy, przecież sponsorami są w większości producenci części, którzy w budżecie od górnym mają sprzęt dla zawodników (a nawet jeśli nie, to kosztuje ich to grosze), a gdzie jedzenie, wyjazdy, trenerzy, mechanicy ? jedyne co widzę w tym układzie to świetny biznes dla firm"sponsorujących" (celowo w cudzysłowie), wyjazd sponsoruje Państwo, a oni mają darmową reklama na świecie/w europie, toć to kpina z Rządu i z wspominanych Podatnikach, (to jak lekarz z prywatna praktyką przyjmujący na dyżurze, po prostu wyciąga Nasze pieniądze), reprezentowanie kraju to zaszczyt ! A pracą jest startowanie w barwach klubu z widocznymi logami firm sponsorujących, państwo powinno dofinansować taki wyjazd, a nie być jego głównym sponsorem. A to podpowiedział Mi Steel, jeśli sponsorzy nie inwestują w zawodnika dlaczego państwo miało by ? Jeśli zawodnik ma sponsora i doświadczenie niech na jego koszt jeździ, a państwo powinno inwestować w kluby i młody narybek, a nie topić kasę w bezużytecznej studni...
21#
Kontakt:

A jak nie ma dobrych wyników to gdzie teraz znajdziesz sponsora, który tak jak mówiłeś da mechanika, części, będzie opłacać wyjazdy itp. ? Nie rozumiesz, że na tą chwilę takie wyjazdy to jedyny sposób, by podnosić poziom?
Steel2
Kontakt:

21# - czyli jak nie ma wyników to znajdźmy frajera ( państwo ), który zapłaci za wycieczki ? I uważasz, że to ok w stosunku do podatników ?
ODPOWIEDZ