Witam.
Zamierzam kupić sobie moj pierwszy rower do freeridu. Duzo czytalem i w koncu zdecydowalem sie na Sign Ds'a. Nie mam za duzej kwoty do wydania lecz mysle, ze ten rower bedzie na sam poczatek w sam raz. Ale mam pewien problem. Nie wiem jaki rozmiar ramy wybrac? Mam 160cm wzrostu i normalnie jezdze na ramie 19" i jest mi bardzo wygodnie i przyjemnie. A tu najmniejsza rama to 15" a najwieksza to 17". Czy na tej 15" to nie bedzie mi sie jezdzilo jak na jakims bmxie? Nie bedzie ona za mala?
I kolejna sprawa. Jak jest z amortyzatorem tego roweru? Na prawde jest on taki kiepski? I czy nie mozna bylo zrobic cos z nim zeby byl miekki? Np. zalac olejem? Uprzedzam, ze jestem w tych sprawach zielony.
Pozdrawiam!
co ty gadasz że 15 za mała na Ciebie ja mam 176 cm i na 15 popierniczam bez żadnych przeszkód i jeździ mi sie świetnie więc na Ciebie 15 będzie bardzo dobra. Jak chcesz sie cos jeszcze o signie dowiedziec to pisz na gg 10189410:)
hehe to ja was zmiazdze ja mam 13" i jest dla mnie idealna i do 360 jak i jazdy po bulki :P a mam 185cm, troche gorna rura mogła by być krótsza,
Signa bierz 15" będzie najbardziej sterowny zarówno na ziemi z górki jak i w locie.
a ja mialem bitcha 13" a mam 182 wzrostu.. tu nie chodzi o dlugosc podsiodlowki bo jeszcze mozna sobie sztyca ja wydluzyc ale o dlugosc gornej rury np..
Ja miałem signa na tej 14 chyba ramie był dla mnie idealny wtedy to był mój pierwszy rower i twardy dość jak na tamte czasy. Nawet do dzisiaj mam ramę signa :D jeszcze ta kultowa z " łapą "
Mam 15" i się bardzo fajnie jezdzi , skacze duże i małe skocznie ,robię 180 front pivot próbuję manuala i polecę tą ramę. Obecnie jest w niej duro ale przymierzam się do czegoś większego zobaczymy czy wytrzyma
Devil17 jak jeździłem sign + 180mm to poległa, miała pęknięcie pod głowką a jeździłem może z miesiąc i nie skoczyłem niemalże nic (zima.. ) Ale geometria była naprawdę fajna, mam jeszcze zdjęcie całości na pb jak jesteś zainteresowany.