Problem z szerokością piasty
-
- Kontakt:
Problem z szerokością piasty
Kupiłem koło na piaście Novateca D362SB no i pojawił się problem, ponieważ piasta okazała się za szeroka (rama Mielec Tank). Wchodzi mniej więcej do połowy haków, dalej nie idzie.
Co proponujecie? Wepchnąć koło mimo wszystko w haki na siłę?
Zmienić koło/ramę?
Nie bardzo bym chciał zmieniać koło, ponieważ rama i tak miałaby być wymieniana na następny sezon, bo do do fr/dh nie nadaje się zupełnie.
Co proponujecie? Wepchnąć koło mimo wszystko w haki na siłę?
Zmienić koło/ramę?
Nie bardzo bym chciał zmieniać koło, ponieważ rama i tak miałaby być wymieniana na następny sezon, bo do do fr/dh nie nadaje się zupełnie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
poza tym, jak ktos na tym smigal to musial miec patent, a jak nowka to ja bym reklamowal, ludzie nauczcie sie swoje prawa wykorzystywac...?
a poprzednia piasta siedziala Ci ok?
w ogole najszybciej to bym spilowal konusy w piescie:)
a poprzednia piasta siedziala Ci ok?
w ogole najszybciej to bym spilowal konusy w piescie:)
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
-
- Kontakt:
nie no piasty szkoda... nowa taka 195 zł a rame i tak ma podobno w najblizszym czasie zmieniac-tak wywnioskowalem z jego wypowiedzi
tak wiec rozszerzasz haki, piasta pancerna nic jej sie nie stanie, a co do pilowania to tak jak mowilem, u siebie bym tego nie zrobil.... chociaz i tak na mielcu śmigać to strach w oczach;/
tak wiec rozszerzasz haki, piasta pancerna nic jej sie nie stanie, a co do pilowania to tak jak mowilem, u siebie bym tego nie zrobil.... chociaz i tak na mielcu śmigać to strach w oczach;/
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
-
- Kontakt:
Wpadło mi trochę gotówki z podatków, to prawdopodobnie zmienię ramę w przyszłym tygodniu.
Piasta przednia siedzi ok, ale to nie Novatec, tylko jakiś noname.
Widzę już jaki problem jest dokładnie, chodzi nie tylko o rozpiętość ramy (no ale to da się zrobić, lekko piłując i rozciągając) ale też o same haki. W jeden hak już ośka wchodzi (odciągnąłem ramę) ale drugi jest za wąski.
Ergo, fatalnie to pospawali, skoro jeden jest inny od drugiego. Dokładniej rzecz biorąc hak, z którym jest problem, ma tak jakby "wybrzuszenie" przed końcem. Nie wiem jak to wytłumaczyć, tak jakby zabezpieczenie, żeby nie wypadło koło. Z poprzednim nie było problemów, bo ośka była cienka a w Novatecu jest sporo grubsza. Porobię fotki i wrzucę chyba.
Aż się dziwię, że Hussefelt został zamontowany bez problemów.
Piasta przednia siedzi ok, ale to nie Novatec, tylko jakiś noname.
Widzę już jaki problem jest dokładnie, chodzi nie tylko o rozpiętość ramy (no ale to da się zrobić, lekko piłując i rozciągając) ale też o same haki. W jeden hak już ośka wchodzi (odciągnąłem ramę) ale drugi jest za wąski.
Ergo, fatalnie to pospawali, skoro jeden jest inny od drugiego. Dokładniej rzecz biorąc hak, z którym jest problem, ma tak jakby "wybrzuszenie" przed końcem. Nie wiem jak to wytłumaczyć, tak jakby zabezpieczenie, żeby nie wypadło koło. Z poprzednim nie było problemów, bo ośka była cienka a w Novatecu jest sporo grubsza. Porobię fotki i wrzucę chyba.
Aż się dziwię, że Hussefelt został zamontowany bez problemów.