dobor czesci (help)
dobor czesci (help)
mam zamiar zlozyc bika ale brakuje mi pare czesci do calego wiec licze na was ze mi pomozecie
czesci wybralem narazie takie:
rama : point
amor :omega sl
hample :sram 5.0
kasta sram 5.0
kiera : x-up nsx
klamki sram 5.0
korba truvativ five D
szprychy dt champion
przezutka tyl i przod sram 5.0
mostek nsx jump
brakuje mi :obrecze , opony , piasty , siodło , stery , pakiet jakis
w miare rozsadne ceny zeby byly i niemusi byc pancerne bo waze 60 kg
rower ma byc do streetu i dirtu
mam nadzieje ze kiedys pojade z ludzmi z gdanska pojezdic bo stypa samemu a i tak nieumiem dirta skakac to moze mnie ktos nauczy
z goory dzieki jak ktos ma piepszyc glupoty to niech nic niepisze
czesci wybralem narazie takie:
rama : point
amor :omega sl
hample :sram 5.0
kasta sram 5.0
kiera : x-up nsx
klamki sram 5.0
korba truvativ five D
szprychy dt champion
przezutka tyl i przod sram 5.0
mostek nsx jump
brakuje mi :obrecze , opony , piasty , siodło , stery , pakiet jakis
w miare rozsadne ceny zeby byly i niemusi byc pancerne bo waze 60 kg
rower ma byc do streetu i dirtu
mam nadzieje ze kiedys pojade z ludzmi z gdanska pojezdic bo stypa samemu a i tak nieumiem dirta skakac to moze mnie ktos nauczy
z goory dzieki jak ktos ma piepszyc glupoty to niech nic niepisze
Pij wino bedziesz wielki !!
Obręcze proponuje DM 24 (99 zeta)
Opony... hmmm, to wszytsko zależy jak dużo chcesz na to wydać, ja bym polecał NBX Nokiana 2.3' = 119 zł. / 2.5' = 89zł.
piasty,, hmm, pod tarcze czy nie ?! DEORE 525 ( przód 82 złocisze a tył 129zł. ) jak chcesz pod tarcze ( no i oczywiscie jak chcesz to za nie wielką cene ) a jak masz duzo kasy to moze jakies ns na maszynach)
siodło TIOGA - to zależy ... :D
Opony... hmmm, to wszytsko zależy jak dużo chcesz na to wydać, ja bym polecał NBX Nokiana 2.3' = 119 zł. / 2.5' = 89zł.
piasty,, hmm, pod tarcze czy nie ?! DEORE 525 ( przód 82 złocisze a tył 129zł. ) jak chcesz pod tarcze ( no i oczywiscie jak chcesz to za nie wielką cene ) a jak masz duzo kasy to moze jakies ns na maszynach)
siodło TIOGA - to zależy ... :D
no wlasnie chcialem jak najmniej kasy wydac
obrecze pod v-ki oczywiscie i piasty tez
jesli byscie cos zmienili w tej konfiguracji to piszcie i najlepiej z jakiego powodu
na bika bede bral pozyczke w przyszlym miechu a ile to zalezy ile bede potrzebowal do zlozenia calosci
obrecze pod v-ki oczywiscie i piasty tez
jesli byscie cos zmienili w tej konfiguracji to piszcie i najlepiej z jakiego powodu
na bika bede bral pozyczke w przyszlym miechu a ile to zalezy ile bede potrzebowal do zlozenia calosci
ja mysle ze obrecze dm24 (2X99zl), piasty bralbym pod tarcze, nie jest wielka roznica miedzy nimi a jednak zawsze patrzac w przyszlosc moga sie przydac (nie bedzie trzeba przeplatac kol). oponki jak chcesz street'a to kenda flame 2,125(2x35zl) nie wiem tylko jak sie na dircie na nich jezdzi
suport to kinexa (45zl) i jest wystarczajacy. siodlo to jakiekolwiek, moim zdaniem szkoda kasy np wywalac 100zl na siodlo skoro i tak sie na nim malo siedzi:] msyle ze jakies do 50zl wyrwiesz po obnizsze w sklepie
stery - jakies dobre, np FSA. pig'a dh mozna juz wyrwac za 130zl wiec chyba nie duzo
suport to kinexa (45zl) i jest wystarczajacy. siodlo to jakiekolwiek, moim zdaniem szkoda kasy np wywalac 100zl na siodlo skoro i tak sie na nim malo siedzi:] msyle ze jakies do 50zl wyrwiesz po obnizsze w sklepie
stery - jakies dobre, np FSA. pig'a dh mozna juz wyrwac za 130zl wiec chyba nie duzo
sikun jestes...
Też chciałem te pedały, ale w ostatnij chwili kupiłem wellgo i teraz żałuje... Najpierw po jakis 2 tyg. odpadły odblaski, niby szczegół ale jak monują je, to mogli by to robić w taki sposó by sie trzymało, świadczy to o jakosci wykonania! Oświetlenia nikt z nas zapewne nie ma w swoim biku wieć odblaski sie przydają :D. NAstepnie, w pierwszy dzień, nie długo po rozpoczęciu prubnej jazdy wypadł pin, a po 2 tyg, jeden pedał złapał luz :/ jednym słowem dziadostwo !
Małą rada co do tych pedałów NS, jak juz bedziesz miał to podokręcaj piny, bo z tego co słyszałem to lubią wypadać bo nie są dokrecone ma "maxa" fabrycznie, ale po tym jak je dokręcisz to bedziesz dobrze :D
Małą rada co do tych pedałów NS, jak juz bedziesz miał to podokręcaj piny, bo z tego co słyszałem to lubią wypadać bo nie są dokrecone ma "maxa" fabrycznie, ale po tym jak je dokręcisz to bedziesz dobrze :D
dzieki wszystkim za pomoc
na nsx pancake jezdze teraz ale na poprzednim modelu i wypadly mi hyba ze 2 piny a luzow niemajabo jakos specjalnie rzeznicko niejezdze
a manetki do przezutek sa liczone jako komplet czy jako sztuka ?
zrezygnowac z przedniej przezutki i zamontowac napinacz albo samego grind diska czy jak to sie tam nazywa ?
teraz mam kawal okraglej blachy zamontowany na najwiekszym blacie od korby grubosci 4 mm jak go dokrecilem to mam korbe pogieta ale jakos sie smiga czy ten napinacz pm socho jest rzeczywiscie taki wypasiony ?
na nsx pancake jezdze teraz ale na poprzednim modelu i wypadly mi hyba ze 2 piny a luzow niemajabo jakos specjalnie rzeznicko niejezdze
a manetki do przezutek sa liczone jako komplet czy jako sztuka ?
zrezygnowac z przedniej przezutki i zamontowac napinacz albo samego grind diska czy jak to sie tam nazywa ?
teraz mam kawal okraglej blachy zamontowany na najwiekszym blacie od korby grubosci 4 mm jak go dokrecilem to mam korbe pogieta ale jakos sie smiga czy ten napinacz pm socho jest rzeczywiscie taki wypasiony ?