ROCCO TST R czy tak powinno byc?
ROCCO TST R czy tak powinno byc?
Witam mam takie pytanie mam rower miesiąc czasu i zauważyłem że jak ustawie tłumienie mniej więcej na połowę to po jeździe przy regulacji tłumienia pokazuje się niewielka ilość oleju tak jakby jakiejś uszczelki brakowało?
No ride... No Life...
Dziex, nalałem po uszy i jest git, a panu koledze moze cieknąć po tłoczku bo ma niedokręcony korpus tak jak było u mnie. rozkręcił sie całkiem i wywaliło cały olej. Wyciag sprężyne i sprawdź czy damper jest skręcony prawidłowo. Błoto + kręcenie sprężyną powoduje że dolny tależ przestaje sie obracać i po kilku obkręceniach luzujesz korpus, co prowadzi do rozkręcenia.
htrs
Dobra, najważniejsza sprawa. jak już wyciągnę tłoczek i wyleje olej, to mam wlać oleju do fula i zakręcić tak?? Bo jest jedno ale. Wyciągam tłoczek wylewam olej i nie wiem co z tą ruchomą blaszką w środku, w jakiej ona ma byc pozycji?? od jej położenia zależy ile oleju się wleje. wcisnąć ją do oporu i wlać olej czy jak??? omyślam się ze ona oddziela komore powietrzną od olejowej. tylko jak ustawić ja w prawidłowej pozycji??
htrs
a ta wada dotyczy Roco 08 czy 09tez? ja mam roco tst r 09 i nie saczy mi sie olej nigdzie. Ja w swoim roco 241mm gdy otworzylem zbiornik wyrownawczy a damper byl fabrycznie zalewany olejem bo kupilem nowy to ten plywak (blaszka o ktorej mowisz) byla na glebokosci 42mm mierzac przy samej sciance zbiornika wyrownawczego od samego plywaka do krawedzi zbiornika.
Ja tez mam male pytanko odnoscnie roco. czy w nim poinno byc tak dosc mocno czuc platforme?? tzn czulosc dampera na male nierownosci jest niezadowalajaca mimo ze twardosc sprezyny jest odpowiednia. jezdze na 500lbs i po zalozeniu 400lbs tez byl zbyt malo czuly a tyl zapadal sie bo bylo za miekko.
Wymienilem olej na 5W i nadal jest ten efekt wiec moze zmienic na 2.5W??
Wlewal ktos 2.5W w roco? Na 5W tlumienie wlasciwe do jazdy musi byc ustawione w zakresie okolo 1/2 moze ciut blizej maxa.
Ja tez mam male pytanko odnoscnie roco. czy w nim poinno byc tak dosc mocno czuc platforme?? tzn czulosc dampera na male nierownosci jest niezadowalajaca mimo ze twardosc sprezyny jest odpowiednia. jezdze na 500lbs i po zalozeniu 400lbs tez byl zbyt malo czuly a tyl zapadal sie bo bylo za miekko.
Wymienilem olej na 5W i nadal jest ten efekt wiec moze zmienic na 2.5W??
Wlewal ktos 2.5W w roco? Na 5W tlumienie wlasciwe do jazdy musi byc ustawione w zakresie okolo 1/2 moze ciut blizej maxa.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645