Witam wszystkich, mam do was prośbe.
Otóż czy mógłby ktoś zmierzyć normalnie kątomierzem kąt amora do poziomu i podać długość od osi koła do poczatku (od dołu) główki rowerka? Byłbym wdzięczny.
Proszę też nie pisać postów typu "po co ci to" etc. bo nic nie wnoszą.
ps. potrzebuję jak najtwardszą spręzynę (ok700-900) kupno lub wymiana za 3 róznych srednic ok500...
Podają zazwyczaj w oparciu o skok amortyzatora. Katomierzem tego nie zmierzysz. Google i jazda. Sam kiedyś potrzebowałem takich informacji i niestety szukalem dosyc dlugo.
Spaced pisze:BTW. To jest jakis żart? Bo pierwszy post nie jest chyba w naszym rodzimym języku. Nie czepiam sie zwykle ale ja tego zrozumiec nie moge
Heheheh Spaced co tu nie rozumieć :P ? Bierzesz kątomierz...walisz pośpiesznym do Cieszyna i mierzysz kąty amorka, a przy okazji wymieniacie sie sprężynami :P
A tak na serio to tak jak mówi wojtas linkage i bawisz się :P ten program nie gryzie :P Pozdro
Tak, najprościej zmierzyć kątomierzem, który ma metr szerokości. Kurna gościu czegoś się napił czy nawąchał że takie rzeczy wypisujesz? A szkolą podstawową skończyłeś i potrafisz się poslugiwać funkcjami trygonometrycznymi? Jak nie to uczyć się a nie jeździć na rowerze...