How To 360
How To 360
Siema, potrzebuję pomocy co do 360. Problem mam taki, że na płaskim kręcę ok 290st no, a na hopach tez tyle samo mimo tego, że mam wiekszą wysokość. Mam teraz takie pytanie jak zrobić ta 360? Nie mam pojęcia jak ustawić ciało i jak nabrać rotacji. Pomocy!!!
Skoro teorie znasz to tylko trening pomoże. Popróbuj różnych technicznych nowości typu, trochę szybszy najazd, wyżej się wybij, głową bardziej zakręć itp itd. Do takich rzeczy każdy sam musi dojść. Sam długi czas nie mogłem czysto szóstki zlądować ale właśnie metodą prób i błędów do tego doszedłem. Innej drogi nie ma
Zrób sobie przerwę od roweru ze dwa dni(po ostrym kacie) i po dwóch dniach z rańca sprobój, gwarantuje Ci ze poczujesz postęp, albo nawet skleisz, ja tak mam że katuje katuje, na dwa dni lub więcej i znów mi się zachcewa i czuję postęp hehe, bo czasami jak katuję do upadłego to przynosi to większe szkody niż korzyści hehe
pozdro
pozdro
-
- Kontakt:
misialek musisz tak jak chłopaki piszą nadac mocną rotację na wyjściu z progu...postaraj się zobaczyć jaka masz piaste
naprawdę pomaga i pamiętaj o podciągnieciu nóg w locie. Dobra ( pewna ) rotacja i w tempo wykonany trik sam się kręci. Głowa,ręce i oglądanie piasty decydują o dokręceniu na początku...jak juz ogarniesz to z czasem na relaksie bedziesz kręcił...płaskie 36 od niechcenia.

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!