Sorry wiem że to forum rowerowe ale może ktoś jeżdzi na snowboardzie i się zna na tym. Więc przejdżmy do rzeczy nie mam kompletnego pojęcia o deskach butach i zapięciach snowboardowych a chciałbym zakupić sobie tą rzecz. Jestem początkującym raiderem (na nartach śmigam od 9 roku życia) ale na desce nigdy nie śmigałem . Interesują mnie wygibasy na desce czyli jak nauczę się trochę śmigać to chciałbym też nauczyć się skakać. Na kupno kompletnego snowboardu mam do wydania 900zł . Czy ta oferta jest dobra i deska nie rozsypie się po jednym skoku
Ile masz wzrostu ? może będe miał dla Ciebie ciekawą ofertę. A co do desek ogolnie to jeżeli nie jest to deska slalomowa szanse zepsucia jej po skoku czy po przjeździe przez poręcz są bardzo niewielkie. Do freestylu najlepsze są deski miękkie w zeszlym roku przesiadłem się własnie na bardzo miękką deskę (Flow Era) kupiłem ją w minimalnie mniejszym rozmiarze niż powininem.Bardzo łatwo robi się na takiej rożnego rodzaju sztuczki a jednoczesnie dobrze sprawuje się poza trasami a na trasach można rozwijać duże prędkości. Więc jeżeli chcesz deskę celuj raczej w miękkie modele. Wiązania... najlepiej jakbyś kupił jakieś wiązania firmy Flow ponieważ system wpinania jest naprawde rewelacyjny. Buty osobiście mam buty salomona z takim patenetem że nie ma sznurowadeł całkiem cwana rzecz. Wcześniej miałem buty Blax i też dawały radę a były raczej takie budżetowe. Ogolnie wiązania i buty wszystkie są bardzo podobne a deskę najlepiej kupić miękka jeżeli myślisz o skokach i jibbingu.
Dylski_ co jak co ale flowów nie polece. Na poczatek moze ale czysto rekreacyjne wiązania. Sztywnosci, ani trzymania nie oferuja takiego jak normalne wiązania. Teraz sens jest tylko kupowac wiązania z capstrapami (a jak nie ma w budzecie to takie gdzie je mozna dokupic). Raz spróbowalem rozwiązania i nigdy nie wróce.
inspiration podaj wage i wzrost bo jazda na za duzej desce (na za małej tez ale mniej) to na prawde przewalona sprawa. Ogólnie na poczatek i tak dobrze w deski freestylowe celowac bo bezpieczne sa.
Ja tam posiadam Flowy i nie narzekam. jedyna wadą jest to że czasami w glebokim sniegu się wypinają ale łatwo to naprawić.a przy poprawnej regulacjii oferują dobre trzymanie i szytwność.
inspiration czasem lepiej poszukac uzywanej deski niz kupic niewiadomo co. Wejdz na forum snowboard.pl, moze przekop tam giełde. Forum trzyma poziom i ludzie sa bardziej na czasie niz tutaj mysle. Zwłaszcza, ze 900zl za nowy dobry set to jednak mało bo buty bazowo rozsądnej firmy to 350zl +, wiazania ponizej 150zł raczej nie schodza i zostaje ci mega mało na deske sensowna.
Mój znajomy ujeżdza deskę tej firmy i sobie chwali. A ja mam na sprzedaż RS legion więc jakbyś był zainteresowany to 2927468 ;D A tak apropos tych wiazań jeszcze to oczywiście że takie z dwoma paskami trzymają lepiej ale flowy są dużo wygodniejsze a naprawdę nie są jakoś mało sztywne.
Używanych rzeczy nie chce A co sądzicie o produktach z decathlona
Dylski_ a jaki model deski westige ujeżdża twój znajomy skacze on na niej czy jeżdzi rekreacyjnie ?
inspiration produkty decathlona tak jak tamte deski jeżdza ale to tyle. Przejedziesz sie na czyms lepszym i od razu bedziesz chcial sie przeniesc. Tanie deski do latania tyle sie nie nadaja, ze z reguły albo brak im stabilnosci albo słapy pop maja. A co do uzywek to mozesz kupic sama deske uzywana. Buty oczywiscie nowe ale deck jak ma ostre krawędzie i cały slizg to kupisz duzo lepsza deske za ta cene bo snowboardy niezle na wartosci traca. Moim zdaniem troche szkoda kasy na deske, której odsprzedac sie nie da i jak zaczniesz lepiej jezdzic to zacznie cie ograniczac. Caly set za 900zł nówka to taki sign ds snowboardu
Kup sobie jakiś sprawdzony set używany cały, zaczniesz jeździć to zaczniesz wymieniać!
Deski Decathlona to tak jak rowery tej firmy zależy do czego go potrzebujesz : )
Weż dosyc krótką i mięką deskę o kształcie raczej dla początkujących bedzie ci się łatwiej nauczyć.
Jeżeli nie używany to nie wiem skąd jesteś, ale najlepiej idź do dobrego sklepu snowboardowego i tam ci doradzą najlepiej.
Jest poza sezonem więc jest szansa że jak nie będziesz bardzo wybrzydzał (kolory i takie pierdoły) to kupisz jakiś przyzwoity set na dobrej przecenie.
Spaced
Ja jeżdżę we FLowach całym secie, jak się weźmie FR z najlepszej póły (buty,wiązanie i deskę) to gwarantuje że sprawdzają się na freeridzie znakomicie.
Jedyny minus to wpiecie się na ścianie o bardzo dużym nachyleniu.
I deska ma dosyć miękkie krawędzie.
Dylski
deski miękie w FS to juz raczej przeszłość teraz robi się deski twarde ale zajebiście elastyczne : )
Pierwszy raz widzę coś takiego na oczy, więc sam sobie odpowiedz.
Mogliby napisać Prestige to bez różnicy.
Napisałem Ci wcześniej co powinieneś zrobić ale, choice is yours...
Rozmawiałem dzisiaj z kolegą który bardzo dobrze śmiga na snowboardzie i odradził mi tanich dobrze wyglądających sprzętów. Polecił mi firmę flow bo mówi że to jedna z lepszych.Poradził mi jeszcze żebym nie kupował teraz snowboardu bo do zimy dużo czasu. I w tym problem nie wiem co teraz robić Do zimy (do ferii) jak wszystko dobrze pójdzie i sprzedam parę rzeczy powinienem uzbierać jeszcze ok 1800 do 2000zł co w sumie da z dzisiejszą kwotą ok 3000zł. Myślę że ta kwota będzie już wystarczająca na dobry mocny snowboard dla początkującego.Zapoznałem się z ofertą flow i myślę o kupnie na feriach deski flow team http://www.flow.com/index.php?option=co ... et192252ae
wiązaniach flow M9-SE http://www.flow.com/index.php?option=co ... et192252ae
i butach flow THE ONE LACE http://www.flow.com/index.php?option=co ... et192252ae
Sorry za to zamieszanie z tym kiczowatym szajstwem które wabi się westige ale jestem początkujący i nie znałem jeszcze dobrych oryginalnych firm. Jeszcze jedno pytanko czy na snowboardzie można śmigać w kasku typu fullface którego używam do dh.
inspiration jezu za taka kase nie deske flow! Flow jedyne czym sie wyróznia to tym ich dzikim patentem wiązan. Jedyna zaleta tych wiazan jest szybsze zakladanie deski (minimalnie jak sie wprawisz). Reszta rzeczy w ofercie firmy jest niezla ale bez fajerwerków. Jak bedziesz miec taka kase po prostu skocz do paru dobrych sklepów snowboardowych i pogadaj z obsługa. Z butów to polecalbym deeluxe czy burtona jednak, wiazania jak ci nie przeszkadza minimalnie wolniejsze wpinanie to burton, forum ew. bent metal jak jeszcze gdzies znajdziesz. Deski burtona na poczatek dobre ale czasem mega okazje na ride, forum, lib tech czy neversummer mozna trafic. Znajoma topowy model ride wychaczyla za 1200zl. Jezdzilem na tej desce i do parku to jest deska marzenie.
A kasku FF spokojnie mozesz uzywac, wygodniejszy jest orzech snowboardowy ale za gorąco i tak ci w nim nie będzie
inspiration Bo sa dobre przeceny na ich produkty, a wiazania i buty maja bardzo fajne. I nie kupuj FIRMY tylko konkretny MODEL. Nie wiem co ludzie maja z kupowaniem firmy do bików i snow. Sklepów w pl jest troche wiec mozesz spokojnie po nich pochodzic i poprzymierzac buty bo w ciemno ich bankowo nie kupuj. Deeluxe w ski teamach sa, burtony i northweave bodajze tez i czasem w dobrych cenach sa po sezonie okazje.
Burtona ogolnie polecam bo jest go latwo kupic, latwo trafic na promocje i ma niezly sprzet. Mam buty od nich i niemógłbym byc bardziej zadowolony. Wiazania polecam od nich (ale nie tylko od nich) ze wzgledu na capstrapy bo to duzo wygodniejsze rozwiazanie niz zwykle paski. Kontroli nad deska moim zdaniem wiecej daja i mniej sie noga męczy. Deski burtona nierówne sa ale to pochodz po sklepach i zobacz co ci poleca.
Ew. jak pisalem. >> www.snowboard.pl tam masz forum i pytaj. Ludzie dobrze ogarniaja tam wiec nie ma problemu.