Oszust i cwaniak

street-fighter
Kontakt:

Oszust i cwaniak

Post autor: street-fighter »

Ostatnio sporo czasu przebywam na allegro szukajac okazji i niby trafilem. Ten uzytkownik sprzedawal piasty i inne czesci od 1 licytacja: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6421380
minute przed koncem wycofuje wszystkie aukcje wpisujac ze wykryto wade, sprzed uszkodzony - mimo ze kilka aukcji dotyczylo nowych sprzetow, jeszcze bezczelnie po godzinie wystawia to samo na aukcje i jakos bez zadnych wad. Jesli komus jest malo to dodam ze ten typ podbija swoje aukcje drugim kontem zalozonym na kogos innego, kto z nim mieszka. Konto o bardzo podobnym nicku oraz jednym komentarzu swiadczacym o oszustwach. http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=12875560
Napisalem to jedynie, zeby ktos kto chcial cos u niego licytowac wiedzial w co sie bawi. Sam stracilem czas, ten czlowiek jeszcze mnie wyzywal ze mam jakies boty - dzieciak jeden. Sprawa zgloszona do allegro, gdyz czegos takiego tolerowal nie bede. Jesli jakis mod sadzi ze temat w kosz to niech wywali :)
To tylko moja skromna opinia. Prosze nie gryzc :]
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Raczej temat dobry.. Nienawidzę takie krętactwa, jak "podbijanie" aukcji. . Dla mnie to jawne oszustwo..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
street-fighter
Kontakt:

dlatego zglosilem na allegro z dokladnym opisem i dowodami... takich ludzi trzeba tepic i blokowac bez mozliwosci odblokowania
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

street-fighter pisze:Ten uzytkownik sprzedawal piasty i inne czesci od 1 licytacja: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6421380
minute przed koncem wycofuje wszystkie aukcje wpisujac ze wykryto wade, sprzed uszkodzony - mimo ze kilka aukcji dotyczylo nowych sprzetow, jeszcze bezczelnie po godzinie wystawia to samo na aukcje i jakos bez zadnych wad.
A najlepiej jakby te piasty rozdawał za darmo...
street-fighter pisze:typ podbija swoje aukcje drugim kontem zalozonym na kogos innego,
z podbijaniem ceny to się zgodzę takie zachowanie jest nie fair
street-fighter
Kontakt:

a wycofanie aukcji minute przed koncem klamiac ze: wykryto usterke? i po chwili wystawic jeszcze raz?
easy_rider
Kontakt:

street-fighter przykład: wystawiłeś ramę o wartości 3000zł licytacja zaczyna się od 1zł
minutę przed końcem aukcji ktoś licytuje (1zł)
pytanie: sprzedasz ramę za 1zł czy wycofasz ofertę i zakończysz aukcje ?
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

street-fighter, hmm no zachowal sie typ zle, ale ja sam zazwyczaj dodaje notke "ze zastrzegam prawo do zatrzymania aukcji" czy cos takiego.. i wtedy wsumie ten kto kupuje ma problem, bo moze mi nie pasowac cena i poprostu wystawie ponownie.
W tym przypadku gosc jednak scieme wali wiec..
street-fighter
Kontakt:

rozumiem jak ktos da ten dopisek, ale tekst: towar uszkodzony i po godzinie ponownie wystawiony? mam nadzieje, ze allegro po zgloszeniu zrobi z nim porzadek:)
zaqwes
Kontakt:

Post autor: zaqwes »

easy_riderstreet-fighter przykład: wystawiłeś ramę o wartości 3000zł licytacja zaczyna się od 1zł
minutę przed końcem aukcji ktoś licytuje (1zł)
pytanie: sprzedasz ramę za 1zł czy wycofasz ofertę i zakończysz aukcje ?

Jest coś takiego jak cena minimalna ale Polacy to sknery , żałują paru złotych na tą opcję

mar3k"ze zastrzegam prawo do zatrzymania aukcji"

aukcję z takim dopiskiem można zgłosić do allegro i zostanie ona usunięta , ten dopisek podchodzi przynajmniej pod 2 punkty
1 sprzedaż poza allegro
2 przedmiot oferowany w innych mediach
easy_rider
Kontakt:

street-fighter pisze:rozumiem jak ktos da ten dopisek,
dopisek typu: "ze zastrzegam prawo do zatrzymania aukcji" jest niezgodny z regulaminem.
street-fighter pisze:ale tekst: towar uszkodzony i po godzinie ponownie wystawiony?
taki sposób jest zgodny z regulaminem allegro
zaqwes pisze:Jest coś takiego jak cena minimalna ale Polacy to sknery
z tym się zgodzę :mrgreen:
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

cwaniak owszem, ale oszust? to daleko posunięte oskarżenie.
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
street-fighter
Kontakt:

klamie perfidnie ze uszkodzony i wystawia ponownie? to czyste klamstwo! do tego podbijanie drugim kontem? klamstwo/oszustwo
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

a Ty jesteś taki święty? zgłoś do allegro i czekaj, a takie gadanie zostaw dla siebie ;)
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

street-fighter Doskonale Cię rozumiem.
Licytujesz np. rower, minuta do końca prowadzisz, rower wart 5000zł a obecna cena wynosi 1zł, już się jarasz że wygrasz aukcje i rower będzie za free, obserwujesz aukcję od 10 dni a tu nagle "wykryto wadę".
easy_rider Nie wkurzył byś się w takiej sytuacji?
Cena minimalna wg mnie jest całkowicie bezsensowna. Kilka dni straconych aukcji można powiedzieć. Aukcje powinny zaczynać Cię od ceny która Cię satysfakcjonuje a "kup teraz" to już satysfakcja 100%.
A co do podbijania to wkurza. Nie jestem pewien na 100% ale prawdopodobnie Siara gdy sprzedawał rower podbijał sobie aukcję :D (nicki).
Ludzie- myślcie, to nie boli, a potrafi oszczędzić nerwów innym osobom oraz uratować życie jak to dziś czytamy w pewnym temacie.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
street-fighter
Kontakt:

ja rozumiem, cena to nie bylo 1zl tylko 50% ceny nowego towaru, a sprzet byl uzywany, poza tym mogl napisac prawde ze cena zbyt niska niz klamac ze wykryto wade... w obu przypadkach lamanie regulaminu ale lepsza prawda niz marny kit.
Dobra, koncze, zamykam sie, po kilku godzinach grzebania w aucie mam dosc. Dobranoc :?
easy_rider
Kontakt:

szymon102 pisze:Licytujesz np. rower, minuta do końca prowadzisz, rower wart 5000zł a obecna cena wynosi 1zł, już się jarasz że wygrasz aukcje i rower będzie za free, obserwujesz aukcję od 10 dni a tu nagle "wykryto wadę".
easy_rider Nie wkurzył byś się w takiej sytuacji?
Wierzysz w cuda bo ja nie, to jest logiczne że nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzeda sprzętu wartego 5000zł za 1zl

street-fighter Zawsze można się dogadać ze sprzedawcą co do ceny za przedmiot, chyba że jesteś cwaniakiem i myślisz że wysępisz coś za grosze
street-fighter
Kontakt:

jak sie dogadac jak czlowiek wyzywa Cie na powitanie od botow i straszy zglaszaniem do allegro? nawet jak jestes czysty to odechciewa sie robic interesow z takim czlowiekiem
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Takie małe wtrącenie: nie ma szans, żeby rower wystawiony od 1zł warty około 5tyś pod koniec aukcji nie miał ofert tak, żeby dało się go kupić za 1zł. Nie jesteście na allegro sami..
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

GgG pisze:Takie małe wtrącenie: nie ma szans, żeby rower wystawiony od 1zł warty około 5tyś pod koniec aukcji nie miał ofert tak, żeby dało się go kupić za 1zł. Nie jesteście na allegro sami..
To tylko bylo tak powiedziane ;) Zapewne autorowi chodzilo o to, ze za pol darmo nikt o zdrowych zmyslach nie odda ;)
ODPOWIEDZ