Chce sobie kupić jakiś Hebel na początek do dh ale nie wiem który bedzie lepszy juicy 3 czy bb7? Któryś z tych hebli ma mi służyć do dh

Z gory dzieki i pozdrawiam
ArthurGreen pisze:Na bank Juicy3 będzie lepszym wyborem.. Większy komfort jazdy, brak oporów na lince i kłopotów z pozaginanymi pancerzami czy rozszczepiającą się linką..
Tyle ode mnie..
Nie celuje w J3ArthurGreen pisze:
blackdemon, hipokryto!! To po co chcesz kupić hydrę ??
Z tymi klamkami nie próbowałem, aktualnie mam LXy. Nie wymiata pod wzgledem siły hamowania, ale dla mnie jest OK.ak47 pisze:BB7 z klamką SD7 jest mocniejszy od Juicy 7 - to na początek.
Kilka serwisantów, z którymi gadałem wypowiadało się o nich w podobnym tonie. Dobra hydry niestety nie są tanie.ak47 pisze:Zajmuję się serwisem avidów i z całą odpowiedzialnością mówię, że Juicy 3 to paździerz.
- kiepska jakość wykonania
- słabe uszczelki-przepuszczają po kilku miesiącach
- blokujące się tłoczki - W PRAWIE KAŻDYM!
- słabiutkie oryginalne klocki
- ogromny jałowy skok klamki
Jak ktoś mi przynosi je do naprawy, to mam ochotę na nie nasrać....
1. BB7 ma na wejściu linki gumoewe osłonki, linka się nie syfi.<smok> pisze:BB7 to nie jest zły hampel, ale moim zdaniem, każdy hydraulik bedzie lepiej działał od mechanika, ( zwykło się mówić że BB7 to działa jak Hydraulik, ale nie odwrotnie !!) Nie mówię tu o sile hamowania ( bo zakładając odpowiednio duże tarcze i odpowiednie klocki obydwa będą świetnie hamować ) ale o bezobsługowym użytkowaniu, miałem bb5, bb7 na klamce SD7 i zawsze wk*rwiały mię ciągłe regulacje, rozplątująca się linka, czyszczenie i smarowanie pancerzy, szczególnie po jeździe w błocie.
No własnie. J5 to i owszem, dobra opcja, ale znacznie droższa.Dozbieraj do j5 na dobrej tarczy ;> sam mam bb7 + klamka Avid SD Ti czy jakoś tak i troche żałuje że brakło mi kaski na j5.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości