Śmierć na rowerze - 15-latek upadł podczas akrobacji (wp.pl

bike86
Kontakt:

Post autor: bike86 »

Co do legalnosci tych tras, to tez jest ciezka sprawa - polska rzeczywsitosc. Sam jestem teraz w trakcie prób postawienia legalnej miejscowki (skromnie i bez szału bo pumptrack i kilka niewielkich dirtów) i mimo ze wszytskie pozowlenia mamy, ziemia juz dawno wydzierzawiona od miasta to i tak przy zmianie władz w miescie nie jest powiedziane ze ktokolwiek nam ta dzierzawe przedluzy, zwyczajnie wyrzuca nas i z dnia na dzien miejscowka moze zniknac. Nie oszukujmy sie. Z roznych powodów (w tym i po czesci jest to nasza wina) nasz sport i to co robimy jest spychany na margines, czy to w opinii publicznej czy wsrod władz miast.
Chlopaka szkoda, szkoda rodziny. Oby ktos wyciagnał z tego wnioski. U nas na miejscowce tez jest mlody chlopak ktory smiga po lesie bez kasku, powtarzamy mu zeby w koncu kupił (rodzice funusze maja, bieda nie piszczy;] ), ale na dobra sprawe to co mozemy mu zrobic? Przywiazac do drzewa? Odprowadzic do domu? Porozmawiac z rodzicami? (tu moze byc roznie, obawiac sie mozna "obrazy majestatu") Jest to jakis problem ,bo lipa by była wielka gdyby ktoregos razu (odpukac) wyladaował na drzewie..ale tak poniekad jest, kiedy rodzice chyba nawet nie wiedza do konca czym zajmuje sie ich syn.
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

moze faktycznie pogadac z rodzicam?

co Ci zalezy... jak sie obraza to trudno:D
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

Leć ratuj życie bo nim sie obejrzysz będzie 2 news na tvn24.pl *oby nie...)
sloniu
Kontakt:

Post autor: sloniu »

powiem tyle podejście rodziców naprawdę czasem nie ma nic wspólnego z logiką.
kiedyś podszedłem do dzieciaka i pytam się dlaczego jeździ bez kasku, na co on mi odpowiedział bo mi tata nie chce kupić(z biednej rodziny chlopak nie był), wiec ciągne dalej: -dlaczego Ci nie chce kupić?
- nie chce mi kupić bo powiedział ze jak będę miał kask to zacznę skakać duże hopy

w tym momencie ręce mi opadły...
http://sloniu.pinkbike.com/
hipis_12
Kontakt:

Post autor: hipis_12 »

Przykra i zarazem dziwna sprawa. Szkoda chłopaka bo miał przed sobą jeszcze kawal życia, a zginął robiąc to co wszyscy kochamy. Nie znam miejscówki ale hopa wydaje się mała i raczej szału nie ma więc wydaje mi się że i upadki nie były by strasznie groźne. Myślę że po prostu brakło wyobraźni no bo kask to podstawa (ja kupiłem jeszcze zanim miałem rower) poza tym jak się chce skakać to trzeba się też nauczyć upadać w jak najbardziej bezpieczny sposób (chociaż tutaj mogło braknąć na to czasu) a poza tym wypadek miał miejsce wieczorem a z tego co widzę to coś nie jest zbyt dobrze oświetlone więc to też mogło się przyczynić. No ale stało się i nic z tym nie zrobimy.

Jedyne co nam zostaje to pracować na dobre imię rowerzystów.
sloniu
Kontakt:

Post autor: sloniu »

http://sloniu.pinkbike.com/
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

szkoda że podpis na fotce jest tak mało czytelny ...
ale kto przeczyta zmieni podejscie do kasków
Slavvduro
ODPOWIEDZ