Lekko używany Void na początek.

juwala
Kontakt:

Lekko używany Void na początek.

Post autor: juwala »

Witam.

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum to wypadało by się przywitać - Miło mi :D

Z góry przepraszam jeśli umieściłem ten wątek w nieodpowiednim dziale bądź głupotą moich wypowiedzi rozśmieszyłem czytających.

Otóż mam okazje kupić lekko używany rower ( właściciel złożył go w czerwcu i ... złamał nogę - dlatego teraz sprzedaje ), którego specyfikacja przedstawia się następująco:

Rama: Octane one void 08' (gwarancja) 13"

Koło przód
Obręcz: Vuelta - Excalibur DH 24"(biała)
Piasta: Dartmoor S-Drive (biała) maszyny
Dętka: Kenda
Opona: kenda K-Rad
Szprychy: CN SPOKE (czarne)

Koło tył
Obręcz Vuelta: Excalibur DH 24"(biała)
Piasta: NS Coaster SS (czarna) 3 łożyska maszynowe (gwarancja)
Dętka: Kenda
Szprychy CN SPOKE (czarne)
Opona: Kenda K-RAD

Stery: Dartmoor Curio Zielone maszynowe
Suport: Giga pipe
Kierownica: Truvativ Czarna
Korba: Bontrager
Mostek: Bontrager
Łańcuch: KMC (BMX)
Platformy metalowe no name z pinami
Siodło: nie wiem jakie :)
Wolnobieg: Dicta
Amor: Marzocchi MZ comp 100mm

Mam okazje dostać go za jakieś .. 900-1000zł z czego do wymiany jest amortyzator ( pęknięty booster ) i hamulców nie posiada. Rower byłby używany do lekkiego streetu i dirtu. I tu nasuwa się moje pytanie: Czy za tę cenę opłaca mi się kupić ten rower ? Przyznam, że widziałem sporo jego zdjęć i całość wygląda jak nówka.

Pozdrawiam,
Juwala.

Ps. tu jeszcze mam jego fotke:
Obrazek
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Rowerek fajny, na początek i za tą cenę ok. No amor do wymiany napewno na jakiegoś dj-a lub sztywniaka i hamulec. Jak kto woli. Niektórzy jeżdżą bez, a niektórzy wolą z. Bierz go śmiało.
street-fighter
Kontakt:

Post autor: street-fighter »

pragne zwrocic uwage iz Dartmoor S-Drive nie ma mocowania pod tarcze czyli na przod tarczowki nie zamontujesz, czeka Cie wymiana piasty badz jazda bez hampla z przodu :)
To tylko moja skromna opinia. Prosze nie gryzc :]
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

street-fighter A na jakiego grzyba ci hamulec z przodu w streecie czy dircie?
A brak mocowanie hamulca to zaleta bo lżejsza piasta.
Gorzej, że docelowym przeznaczeniem tej piasty miała być szosa ;D Ale jak za taka kaskę myślę, że opcja do zastanowienia.
street-fighter
Kontakt:

Post autor: street-fighter »

moj blad, ale lepiej zeby przyszly wlasciciel wiedzial ^^
To tylko moja skromna opinia. Prosze nie gryzc :]
juwala
Kontakt:

street-fighter dzięki - nie zwróciłem na to uwagi :) Chociaż szczerze mówiąc nie mam najmniejszego zamiaru inwestować w przedniego hampla - założe tylko tylni.

Wiecie - mam na tyle dobrze, że spotkam się z kolesiem przed zakupem i będę mógł dokładnie sprawdzić jego stan. Na co powinienem szczególnie zwrócić uwagę? (Może i jest prawie nie używany - ale "prawie" obi wielką różnice :D )
balek09
Kontakt:

Post autor: balek09 »

Ile masz kasy na zmianę amora?
juwala
Kontakt:

balek09 - Jeżeli kupie go za 1000zł to na amora zostanie mi ok 500zł + mam jeszcze 200zł na hampla. (Oczywiście kask już dawno temu kupiłem.)
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Zwroc uwage na stery (czy ladnie chodza i czy nie maja luzow) obrecze (czy nie sa popekane) korbe (czy niema luzu na suporcie) piasty (czy sie dobrze kreca) poogladaj rame czy nie jest nigdzie peknieta, pod glowka i kolo spawow... To chyba tyle...
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Głównie co Irion powiedział. Czyli obejrzyj koła czy proste, nie popękane, stery, korba czy niegdzie nie pęka i luzów nie ma, no i ramka. Głównie na spawach czyli pod główką i na łączeniu tylnich widełek z podsiodłówką. No i się na nim przejedź jeżeli możesz.
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Jeszcze sprawdz czy kiera prosta i czy wszystkie gwinty sa w porzadku ;)
juwala
Kontakt:

Irion, eskimos28 - dzięki za porady. Na pewno skorzystam z nich.

Przed chwilą rozmawiałem z kolegą i mówi, że nie opłaca mi się go brać (jednak bardziej skłonny jestem uwierzyć Wam - doświadczonym riderom :) ). Otóż mam do wyboru ( prawdopodobnie ) Dragstara 16" ( także mało używany ) na kołach Axelrims i oponkami od Kendy + amor Duro i 2 hample tarczowe za łącznie 1600zł... Wyczytałem że do 600zł ramka Void'a jest bezkonkurencyjna. Trochę sie tu można pogubić :P
Bombell
Kontakt:

juwala No to kolega chyba kiepsko na sprzęcie się zna skoro do streetu ci Draga i to 16" poleca.
juwala
Kontakt:

Właśnie o to mi chodzi... wole sie zdać na waszą wiedzę :) Dzięki Bombell. Teraz już nie waham sie co wybrać. Z tego co wiem to Dragstary nadają się głównie do DJ ... Wiesz - jestem nowicjuszem w tych sportach i nie chce, żebym po wydaniu 1500zł przejechał się pare razy i sprzedał rower bo dzięki niemu sie do tego zraziłem :)
Bombell
Kontakt:

juwala pisze:Z tego co wiem to Dragstary nadają się głównie do DJ
Oj mało jeszcze wiesz synu ;D
Jeśli wszystko w tym Voidzie oprócz amora jest sprawne, be luzów i pęknięć to myślę, ze wart ceny. Kupić do niego jakiegoś Dirt jama pro czy DJ 04/05 za 300-350zł i będzie grać a resztę części na inne drobne przeróbki.
juwala
Kontakt:

Bombell pisze:Oj mało jeszcze wiesz synu ;D
No dobra - od dziś jesteś moim Ojce....Guru : :lol:

Wielkie dzięki wszystkim, którzy zainteresowali się moim... "problemem". Dowiedziałem się tego co chciałem - jutro się umawiam z właścicielem na odbiór. Mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie.

Do modów - temat można zamknąć/usunąć/powiesić/zbanować mnie/dać mi warna/itp :)

Pozdrawiam wszystkich i mojego Guru - Bombla :)
SAGI
Kontakt:

Post autor: SAGI »

http://maderdh.pinkbike.com/
juwala
Kontakt:

SAGI - ten co podajesz do niego aukcje jest bardziej interesujący, ale najpierw pogadam z tym kolesiem co mi ma sprzedać. Jak opuści mi coś z ceny to wezmę a jak nie to chętnie wbije na twoją aukcje :)
Bombell
Kontakt:

juwala Za te pieniądze niestety ale nie kupisz roweru odpicowanego na fest. Twój pierwszy typ ma do wymiany amora.
A ten co podał SAGI Piasty i kokpit, który aż prosi się o wymianę.
ODPOWIEDZ